vegas frustrated

Tällä hetkellä mikään ei näytä riittävän Vegas Golden Knightsille. Stanley Cup -finaalisarja on ehtinyt vanhentua neljän ottelun verran, ja Vegas on ajautunut tukalaan tilanteeseen. Maanantain tappion myötä se on sarjassa häviöllä Washington Capitalsille voitoin 1-3.

Neljäs ottelu kääntyi Golden Knightsin näkökulmasta suorastaan nurinkuriseksi illaksi. Capitals teki heti ensimmäisessä erässä peräti kolme maalia, ja kahden erän jälkeen se johti jo 4-0. Lukemat eivät kuitenkaan kuvastaneet otteita kaukalossa, sillä Vegas muun muassa voitti laukaustilaston sekä ensimmäisessä että toisessa erässä.
Tärkein jäi kuitenkin puuttumaan, sillä kiekko ei tahtonut upota sitten millään Capitalsin maalia vartioineen Braden Holtbyn taakse.

• Minusta pelasimme tähän asti finaalisarjan parhaan erämme. Osuimme tolppaan kahdesti ja saimme aikaan hyviä paikkoja, mutta niistä ei jäänyt mitään käteen. Ensimmäisen erän jälkeen totesimme vain, että jatkaisimme vyöryttämistä ja työntekoa. Valtaosa ottelusta oli mielestäni osaltamme hyvää jääkiekkoa, Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant sanoi.
    T.J. Oshie osui Capitalsille ensimmäisen kerran avauserän puolivälissä. Sen jälkeen meni kuusi minuuttia ennen Tom Wilsonin maalia, ja siitä kului vain kolme minuuttia ennen Devante Smith-Pellyn voittomaaliksi jäänyttä 3-0 osumaa.
    Golden Knightsin vaihtoaitiossa pelin virtaukselle voitiin vain pyöritellä päitä. Joukkueessa oltiin yhtä mieltä ensimmäisen erän hyvistä otteista, mutta tulostaulun kieli oli äärimmäisen karua.
    - Totta kai se harmittaa, varsinkin kun huomioidaan, miten me pelasimme. Tuntui siltä, että jokaisen maalin jälkeen painostimme taas ja pääsimme maalipaikkaan, mutta kiekko ei uponnut verkkoon, ja he tekivät maalin toiseen suuntaan. Pelasimme sarjan parhaan erämme, mutta hävisimme sen 0-3, ihmetteli Golden Knightsin hyökkääjä Pierre-Edouard Bellemare.
    Puolustaja John Carlson teki Washingtonille vielä neljännen peräkkäisen maalin toisen erän puolella. Vegas sai vihdoin onnistumisia maalienkin muodossa kolmannessa erässä, mutta kaksi maalia eivät enää riittäneet, varsinkaan kun Capitals vastasi niihinkin.
    Sinänsä hyvän ottelun jälkeen kärsitty 2-6 tappio sai ritarien tunteet purkautumaan. Vegas joutui selkä seinää vasten -tilanteeseen, jossa sen pitäisi nyt voittaa kolme ottelua peräkkäin, ja turhautuminen näkyi. Siitä selkein osoitus oli kolmannen erän 28 rangaistusminuuttia.
    - Yritimme kovaa, mutta totta kai turhautuminen alkaa näkyä lopussa, kun tilanne on tuollainen. Itse kuitenkin pidin siitä, koska rehellisesti sanottuna se oli juuri sellaista intensiteettiä, jota tarvitsemme. Tulos ei ollut toivomamme, mutta kokonaisuutena tämä oli selkeästi parempi ottelu, totesi Vegasin suomalaishyökkääjä Erik Haula.

Golden Knights saattoi pitää neljännen ottelun otteitaan rohkaisevina, mutta aikaa onnen kääntymiseen ei enää ole hukattavaksi. Washingtonilla on mahdollisuus voittaa seurahistoriansa ensimmäinen Stanley Cup jo torstaina Las Vegasissa. Finaalisarjassa on pelattu neljä keskenään erilaista ottelua, ja Capitals on saanut Läntisen konferenssin vastustajansa tiukasti pihteihinsä.
Vegasin on kanavoitava ärsytyksensä ja tahtotilansa nyt täsmälleen oikein, sillä muuten se pelaa vain ja ainoastaan Washingtonin pussiin.
- Heidän turhautumisensa on täydellistä. Emme tietenkään halua heidän pelaavan iloisina. Turhautuminen osoittaa, että teemme jotain oikein. Voitamme kamppailuja ja puolustamme toisiamme, ja sitä tämä vaihe kaudesta vaatii, hykerteli Capitalsin telaketjuosaston Wilson.