Washington Capitals kukisti Vegas Golden Knightsin neljännessä Stanley Cup -finaalissa vakuuttavan esityksen jälkeen numeroin 6-2. Kotijoukkue siirtyi samalla finaalisarjassa 3-1 johtoon ja pääsee tavoittelemaan seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta seuraavassa kamppailussa.
Vierasjoukkue Vegasin kohtaloksi koitui lopulta avauserä, jossa Gerard Gallantin luotsaama miehistö laski Washingtonin peräti kolmen maalin johtoon.

Kamppailun avausosuma syntyi T.J. Oshien (1+2) mailasta, kun ensimmäistä erää oli ehditty pelata vajaat kymmenen minuuttia. Kun Golden Knightsin puolustaja Colin Miller istui jäähyaitiossa, pelasivat Jevgeni Kuznetsov (0+4) ja Nicklas Bäckström (0+3) kiekon hienosti takatolpalle, josta Oshiella oli helppo työ siirtää peliväline ohi Vegasin maalivahti Marc-Andre Fleuryn.
Lisää seurasi hetkeä myöhemmin, kun Tom Wilson pääsi rokottamaan Vegasia tehokkaan kulmarallin päätteeksi. Devante Smith-Pellyn vain 20 sekuntia ennen avauserän päättymistä iskemä 3-0 osuma antoi kotijoukkueelle tukevan selkänojan.
Viimeisimmät uutiset NHL:n pudotuspeleistä kertoo Twitterissä [@NHL\_fi]
Golden Knightsilla oli ensimmäisen erän aikana lukuisia maalipaikkoja, mutta huolimaton pelaaminen sekä Capitals-veskari Braden Holtbyn vire olivat joukkueelle myrkkyä.
- Pelasimme mielestäni hyvän erän. Luulen, että teimme kaiken muun paitsi maalit. Mutta sellaista se välillä on. Meidän täytyy olla terävämpiä maalintekotilanteissa, Vegasin kokoonpanoon nostettu Tomas Tatar kertoi.
Toisessa erässä nevadalaiset nostivat karvausta ja painoivat hyökkäyksiään entistä hanakammin kohti Holtbyn vartioimaa maalia. Washington ei saanut puolestaan ammuttua kuin viisi laukausta Vegasin maalia kohti. Mutta hyvän joukkueen tunnistaa siitä, että se kykenee ratkaisuihin vähistäkin paikoista huolimatta.
Erän ainoan Vegasin jäähyn aikana kamppailun kiistattomana kapellimestarina toiminut Kuznetsov löysi poikkisyötöllään puolustaja John Carlsonin, joka täräytti suoraan syötöstä joukkueensa jo ratkaisevan tuntuiseen 4-0 johtoon.

• On helppoa antaa ajatuksen harhailla. Se, että olemme pystyneet pitämään keskittymisen olennaisissa asioissa, on mielestäni ollut yksi joukkueemme suurimmista vahvuuksista. Jokainen tietää, mistä panoksista tässä pelataan, Carlson totesi.
    Päätöserässä James Neal ja Reilly Smith herättivät osumillaan toiveita Vegasin leirissä, mutta ritareiden kirin tappoi lopullisesti erän puolivälissä Capitalsin puolustaja Michal Kempny. Nimensä maalitilastoon sai vielä myös Brett Connolly, joka tyylitteli ylivoimalla Capitalsin kuudennen osuman.
    - Maalivahdin näkökulmasta tilanne ei tietenkään ollut hyvä. Sitä harvoin voittaa ottelun, jos omiin menee kuusi maalia. Tämä on joukkuepeliä, ja vastustaja oli siinä tälläkin kertaa parempi. Meidän täytyy nostaa itseluottamuksemme jälleen hyvälle tasolle seuraavaan otteluun, Fleury muotoili.
    Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haulan suoritus oli tappiosta huolimatta kelvollinen, sillä hän teki hienon esityön Nealin viimeistelemään kavennusosumaan ja oli plus-miinustilastossa yhden pykälän plussalla.
  • Meillä oli mielestäni hyvä ilme päällä koko pelin ajan. Paikkoja oli varsinkin avauserässä, mutta silti vastustaja vei erän 3-0. Ei tässä auta muu kuin luottaa omaan tekemiseen ja kaivaa voitto tulevasta kotiottelusta, Haula kertasi ottelun jälkeen.
    Washingtonin uhrautuvasta pelaamisesta kertoi eritoten blokkaustilasto. Capitalsin puolustajat peittivät enemmän laukauksia (20) kuin koko Golden Knightsin joukkue yhteensä (8).
    - Emme ole päässeet vielä tavoitteeseemme. Joukkueessa riittää nälkäisiä pelaajia, jotka ovat odottaneet tätä tilaisuutta kauan. Ryhmästämme löytyy johtajia vaikka kuinka paljon. Lisäksi muutama nuori pelaaja on tuonut pelaamiseemme sopivaa raikkautta, Oshie luonnehti.
    Päävalmentaja Barry Trotzin ryhmällä on mahdollisuus nostella lordi Stanleyn maljaa seuraavassa ottelussa, joka pelataan Las Vegasissa torstaina.