GettyImages-1209555809

NHL-kausi 2019-20 laitettiin tauolle koronavirusuhan takia 12. maaliskuuta. NHL.com luo tauon aikana katsauksen kaikkien 31 joukkueen edesottamuksiin tällä kaudella. Tänään listataan Tampa Bay Lightningin kauden parhaat pelaajat.
Tampa Bay Lightning on sementoinut heikon alkukauden jälkeen paikkansa Atlantic-divisioonan toisena. Lightningin leiristä on löytynyt joitain todella vahvoja suoriutujia, kun joukkue on yrittänyt unohtaa viime kevään putoamisensa Itäisen konferenssin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Tässä ovat Lightningin kauden parhaat pelaajat eri kategorioissa.
Arvokkain pelaaja

Victor Hedman on Lightningin tärkein pelaaja. Ruotsalainen on kellottanut peliaikaa keskimäärin 24.04 per ottelu, ja hän on yksi NHL:n kahdeksasta puolustajasta, jotka ovat pelanneet otteluissa keskimäärin yli kolme minuuttia ylivoimaa (3.06) ja yli kaksi minuuttia alivoimaa (2.22). Lightningin koko kauden maaliero on 49 osumaa plussalla, mutta niissä neljässä ottelussa, joissa Hedman ei pelannut, oli Tampan maaliero 17-14.

TBL-MTL: Hedman tekee kaksi maalia 4-0 voitossa

Paras tulokas
Hyökkääjä Carter Verhaeghe on tehnyt parhaansa rajallisella jääajalla. Hänen keskimääräinen jääaikansa on ollut 9.22, mutta hän on silti saalistanut 52 otteluun tehot 9+4=13. Hän on tehnyt tasakentällisin 1,54 pistettä 60 peliminuuttia kohden, mikä on vähintään 50 ottelua pelanneista tulokkaista seitsemänneksi paras lukema. Tällä kaudella NHL-debyyttinsä tehnyt Verhaeghe, 24, iski ensimmäisen hattutemppunsa 7. tammikuuta Vancouver Canucksia vastaan pelatussa ottelussa.

Lightning at Maple Leafs

Paras puolustaja
Hedman on puolustajien pistepörssin kolmantena tehoillaan 11+44=55. Ruotsalaisen plus-miinuslukema +27 on NHL-puolustajista neljänneksi paras, ja maaliero tasakentällisin (81-51) toiseksi paras.
Paras puolustava hyökkääjä

Anthony Cirelli laitetaan ensimmäisenä keskushyökkääjänä jäälle vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Hän on aloittanut vain 42,5 prosenttia vaihdoistaan hyökkäysalueella, mikä on vähintään 50 ottelua pelanneista Tampan hyökkääjistä toiseksi pienin lukema (tasoissa Yanni Gourden kanssa). Siitä huolimatta hänen laukaisuyritysprosenttinsa on 52,0, joka on joukkueen seitsemänneksi paras noteeraus. Tasakentällisin Cirellin plus-miinuslukema on +26, jolla ollaan NHL:n hyökkääjien tilastossa jaetulla kuutossijalla yhdessä Boston Bruinsin Patrice Bergeronin kanssa.
******Lisää aiheesta: [Katsaus Tampa Bay Lightningin kauteen]
Onnistunein paluu
New York Rangers osti Kevin Shattenkirkin nelivuotisen sopimuksen ulos 1. elokuuta, kun 6,65 miljoonaa dollaria vuodessa tienannut puolustaja oli pelannut joukkueessa kahden kauden aikana 119 ottelua tehoin 7+44=51. Neljä päivää ulososton jälkeen hän teki 1,75 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Lightningin kanssa. Siitä alkoi uusi kukoistus. Shattenkirk on tehnyt kahdeksan maalia ja 34 tehopistettä, mikä on hänen paras pistemääränsä sitten kauden 2016-17, jolloin hän teki tehot 13+43=56. Shattenkirkin kahden viime kauden plus-miinuslukema oli yhteensä 29 astetta pakkasella, mutta tällä kaudella hän on jäänyt 22 astetta plussalle.