hedman kuch

NHL-kausi 2019-20 laitettiin tauolle koronavirusuhan takia 12. maaliskuuta. NHL.com luo tauon aikana katsauksen kaikkien 31 joukkueen edesottamuksiin tällä kaudella. Tänään tarkastelussa on Tampa Bay Lightning.

Tampa Bay Lightning
Tilastot: 43-21-6, 92 pistettä
Sarjataulukko: Atlantic-divisioonassa toisella sijalla
Kausi pähkinänkuoressa
Tampa Bay Lightningin startti kauteen ei ollut sellainen, mitä kukaan odotti. Mutta joulukuun puolivälistä lähtien Lightning on ollut yksi parhaista joukkueista NHL:ssä, ja salamapaidat ovat vahvasti kiinni Atlantic-divisioonan toisessa sijassa.
Lightning käänsi kelkkansa Ottawa Senatorsia vastaan pelatussa ottelussa 17. joulukuuta. Ennen kyseistä ottelua voitto-tappiotilaston 16-12-1 kirjauttanut Tampa oli divisioonassaan kuudentena 13 pisteen päässä kärkijoukkue Boston Bruinsista.
Senators-ottelun toisessa erässä Nikita Kucherov hukkasi kiekon siniviivalla, ja Anthony Duclair pääsi tasoittamaan. Viime kauden runkosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu ja pistepörssin voittanut Kutsherov pelasi toisessa erässä vielä vain yhden vaihdon ja yhden lisää kolmannen alussa. Sen jälkeen hän istui penkillä loput 17.27 minuuttia ja 4.41 jatkoajalla. Anthony Cirelli pelasti Lightningille 4-3 voiton jatkoaikamaalillaan.

CBJ-TBL: Kutsherov ratkaisee voiton Lightningille

• Teimme päätöksen, ja se auttoi meitä voittamaan ottelun. Kutsherov on iso palanen joukkuettamme, ja sama olisi voinut osua kenen tahansa kohdalle. Olemme saattaneet itsemme tähän asemaan joukkueena. Halusimme voittaa tämän pelin tänä iltana, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper pyöritteli pelin jälkeen, kun hän joutui perustelemaan ykköshyökkääjänsä penkittämistä.
    Tuo valmentajan tekemä ratkaisu herätti pelaajien huomion, ja seuraavien kahden ottelun peräkkäisten tappioiden jälkeen Lightning ylsi kymmeneen peräkkäiseen voittoon.
    ******Lisää aiheesta: [Tampa Bay Lightningin parhaat pelaajat tällä kaudella]
    Voittoputki alkoi, kun Lightning murjoi 23. joulukuuta Florida Panthersin 6-1. Tuosta päivästä laskien Lightning on ollut NHL:n paras joukkue, sillä se on voittanut 36 ottelustaan 26, hävinnyt kahdeksan varsinaisella peliajalla ja hävinnyt kaksi jatkoajalla tai voittolaukauksilla.
    Kutsherov on ollut yksi Lightningin johtavista pelaajista, kun hän on tehnyt joulukuun 23. päivästä lähtien 21+27=48 tehopistettä 35 ottelussa. Victor Hedman on jatkanut maineensa kasvattamista huippuluokan kahden suunnan puolustajana. Hän on merkkauttanut 34 otteluun 4+22=26 pistettä. Hänellä on kyseisen ajanjakson paras plus-miinuslukema +29.
    Maalivahti Andrei Vasilevskiy jahtaa toista peräkkäistä Vezina Trophya, joka annetaan NHL:n parhaalle maalivahdille. Hän johtaa maalivahtitilastoa 35 voitollaan. Joulukuun 23. päivästä lähtien venäläisveskarin torjuntaprosentti on ollut tasakentällisin 93,8. Hän on ykkösenä, kun otetaan huomioon vähintään 20 ottelua pelanneet maalivahdit. Vasilevskia kohti on lauottu 696 kertaa Tampan nousujohteisen ajanjakson aikana. Lukema on sarjan kolmanneksi korkein.

TBL-MTL: Vasilevski torjuu 32 kertaa ja pitää nollan

On myös muita alueita, joilla Lightning on kehittynyt paremmaksi. Hyökkääjät Blake Coleman ja Barclay Goodrow sekä puolustaja Zach Bogosian tuovat joukkueeseen kaivattua kovuutta, mitä joukkueelta puuttui viime keväänä. Tuolloin Columbus Blue Jackets pyyhkäisi Lightningin kesälomille suoraan neljässä ottelussa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.
Läpimurtopelaaja
Hyökkääjä Anthony Cirelli, 22, on jo ohittanut aikaisemman yhden kauden piste-ennätyksensä, kun nyt koossa on 16+28=44 pistettä 68 ottelusta. Hän aloittanut hyökkäysalueella 45,2 prosenttia vaihdoistaan ja jakaa sillä joukkueen tilastossa kakkossijan Yanni Gourden kanssa. Huomioon on otettu Lightningin hyökkääjät, jotka ovat pelanneet vähintään 50 ottelua. Cirelli on kunnostautunut myös puolustuspelaamisessa, sillä hänen ottelukohtainen alivoimaminuuttien keskiarvonsa 2,49 on korkein joukkueen hyökkääjistä.
Vakuuttavin voitto
7. joulukuuta: Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 9-2. Lightning ja Canucks lähtivät Amalie Arenassa pelattuun otteluun seitsemän ottelun voittoputkissa. Canucks meni 1-0 johtoon, mutta Lightning teki kuusi maalia toisessa erässä. Parhaimmillaan viisi maalia syntyi 7.52 minuutissa. Voitto nosti Lightningin toiseksi Atlantic-divisioonassa ensimmäistä kertaa sitten runkosarjan ensimmäisen viikon.
Kiehtovin ottelu
7. maaliskuuta: Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3-5. Lightning näytti, että se osaa pelata fyysisesti. Lightning ja isompi sekä vahvempi Bruins summasivat yhteensä 94 rangaistusminuuttia TD Gardenissa pelatussa ottelussa. Tampa Bay siirtyi 3-0 johtoon toisessa erässä ajassa 6.50. Kolmannen erän viimeisten reilun 13 minuutin aikana Lightning päästi Bostonin laukomaan vain viisi kertaa. Peli oli tuossa vaiheessa 4-3.