FloridaPanthers

Florida Panthers jatkaa kamppailua helmikuun huonon pätkän katkaisemiseksi. Jos tammikuu meni onnellisten tähtien alla ja kissapedot kykenivät nappaamaan pisteitä tasaisesti, niin kuun vaihduttua tuloskuntokin on kääntynyt peilikuvaksi.
Nyt Florida on hävinnyt kolme kertaa peräkkäin ja voittanut viidestä viime ottelustaan ainoastaan yhden.

Aleksander Barkov palasi kokoonpanoon lauantaina alavartalovamman jäljiltä, mutta sekään ei siivittänyt Panthersia pisteille Pittsburgh Penguinsia vastaan käydyssä kamppailussa. Tappio kirjattiin lukemin 2-3.
- Tämä oli meiltä hyvä peli. Emme tietenkään ole tyytyväisiä tulokseen ja nollaan pisteeseen, mutta voimme olla tyytyväisiä yritykseemme, kapteeni Barkov arvioi ottelun jälkeen.
Panthers oli kotikentällään koko ajan takaa-ajajana, sillä Penguins pääsi johtoon jo kuuden minuutin kohdalla ja tuplasi karkumatkansa vain hetkeä myöhemmin. Kavennusten tuoma lohtu jäi laihaksi, sillä Pittsburghilla oli aina vastaus.
*** ***Lisää aiheesta: [Näkökulmavääntö: Kuka vie maalikuninkuuden?]
Lopulta isäntien kohtalona oli jumittua maalin päähän toisen erän alussa, eivätkä verkot heiluneet enää sen jälkeen.
- Tämä muistutti pelaamistamme ennen tähdistötaukoa. Emme ole sen jälkeen pelanneet kauhean loistavasti, mutta tämä ottelu oli selvä paluu ruotuun. Emme saaneet siitä palkintoa, mutta onhan tässä vielä pelejä jäljellä. Jos pelaamme useimpina iltoina näin, voimme olla tyytyväisiä, sanoi Panthersin hyökkääjä Mike Hoffman.
Barkov heti merkittävään rooliin
Hoffman on jatkanut joukkueen luottomiehenä ja hyökkäyspelaamisen kulmakivenä. Penguins-ottelussa maalisarakkeeseen kirjattiin taas yksi osuma, jonka myötä Hoffman on tehnyt pisteitä 15 viime ottelusta 13:ssa. Mukana on kahdeksan maalia.
Barkov puolestaan pelasi toisen peräkkäisen pisteettömän ottelunsa, vaikka edellinen jäikin kesken loukkaantumisen myötä. Hän päätti tammikuun omalta osaltaan kuuden ottelun pisteputkeen, mutta sitten vamma pakotti kapteenin sivuun kolmesta ottelusta.
Vaikka tehoja ei tullut, monipuolisen Barkovin paluu kokoonpanoon näkyi esimerkiksi kiekonhallinnassa, sillä yli 21 minuuttia pelannut suomalainen voitti lauantaina kolme neljäsosaa aloituksistaan.

Barkov_Panthers
  • Ero on valtava. Hän on työjuhta molemmissa päädyissä ja kiekon molemmin puolin. Hän täydentää joukkuetta loistavasti ja johtaa koko porukkaa, Hoffman kehui Barkovia.
    Panthersin osalta suurin tarve olisi nyt hyökkäystehoille, ne kun ovat uupuneet pahastikin helmikuun otteista. Viiden ottelun aikana Panthersin ovat nollanneet niin Montreal Canadiens kuin Columbus Blue Jackets, eikä joukkue ole tehnyt yli kahta maalia kuin yhtenä iltana.
    Kolmen tappionsa aikana Florida on iskenyt yhteensä vain neljä kertaa. Kaava on turhan tuttu tämän kauden tappioista, sillä Panthers on hävinnyt 19 ottelua niistä 24:stä, joissa se on tehnyt kolme maalia tai vähemmän. Neljän maalin saalis puolestaan on tuonut voiton 27 kertaa 30:stä.
    Hyviä merkkejä tappiosta huolimatta
    Panthers on tuoreimman tappionsa myötä Itäisen konferenssin villi kortti -jahdissa sijalla neljä. Kärkikaksikko on kolmen pisteen päässä, mutta lauantain kierroksella Canadiensin voitto nosti sen enää kolmen pisteen päähän Floridasta.
    Tämäkin kaksikko kohtaa runkosarjan aikana toisensa vielä kahdesti, joten tilanne ehtii muuttua monta kertaa, mutta juuri nyt Panthers on keskellä turhauttavaa jaksoa.
    *** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
    Pukukopissa kuitenkin uskotaan Penguins-ottelussa havaittuihin hyviin merkkeihin. Luotto on vahva sen suhteen, että vastaava suoritustaso tuo jatkossa tärkeitä pisteitä.
    - Teimme paljon hyviä juttuja. Tämä oli sellaista pelaamista, jolla voittaa valtaosan otteluista, totesi Panthersin päävalmentaja Joel Quenneville.