aves win 330

Perjantain NHL-kierroksella pelattiin kuusi ottelua. Lännessä taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista käy kiivaana, joten perjantaina kamppailuissa riitti panosta. Colorado Avalanche oli tyly isäntä Chicago Blackhawksille ja otti todella arvokkaan voiton, ja Mikko Rantanen jatkoi taas pistetehtailuun. Vegas Golden Knights isännöi St. Louis Bluesia, ja Anaheim Ducks puolestaan kamppaili Los Angeles Kingsiä vastaan tasaisissa väännöissä.

Toronto Maple Leafs jatkoi viime viikkojen tapaan vahvoja otteitaan New York Islandersin vieraana, eikä saarelaisten suomalaismaalivahti Christopher Gibson kyennyt pysäyttämään vaahteranlehtiä. Washington Capitals puolestaan joutui Carolina Hurricanesin käsittelyyn, ja Sebastian Aho onnistui jälleen maalinteossa. Tampa Bay Lightning puolestaan vietti maalijuhlia New York Rangersin kustannuksella.
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 5-0
Coloradon ylivoimamiehet osoittivat tehokkuutensa kolme kertaa. Ensimmäisen erän lopussa Sven Andrighetto iski ottelun avausmaalin ylivoimalla Samuel Girardin tarjoilusta. Toisessa erässä Tyson Barrie tulitti Mikko Rantasen ja Gabriel Landeskogin esityöstä lukemiksi 2-0 niin ikään ylivoimalla. Rantanen lisäsi kolmannessa erässä johdon ylivoimalla jo 3-0:aan, kun tutkapari Nathan MacKinnon tarjoili suomalaispyssylle namupassin. Tyson Jost viimeisteli 4-0-maalin vastahyökkäyksen päätteeksi. Andrighetto kaunisteli illan toisella osumallaan loppulukemiksi 5¬-0.
Jobinpostia Avalanchelle toi loistavasti ottelussa torjuneen ykkösveskari Semjon Varlamovin loukkaantuminen päätöserän loppupuolella, kun Chicagon Tomas Jurco kaatui venäläistorjujan päälle. Jonathan Bernier paikkasi hyvin viimeiset reilut kuusi minuuttia, ja hänelle kertyi ainoastaan kolme torjuntaa.

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2-1 ja.
Rickard Rakell nousi kotijoukkueen sankariksi, kun hän iski jatkoajalla 2-1-voittomaalin ohi Kings-vahti Jonathan Quickin. Ottelun ensimmäisessä erässä puolustaja Drew Doughty vei vieraat johtoon Anze Kopitarin ja Dustin Brownin tarjoilusta. Nick Ritchie toi kotijoukkueen toisen erän lopulla tasoihin. Quickille kirjattiin ottelussa 31 torjuntaa, ja Ducksin maalilla tojuneelle John Gibsonille 28 torjuntaa.
Ducks on nyt 93 sarjapisteellään lännen ensimmäisellä villi kortti -pudotuspelipaikalla ja Kings Pacific-divisioonan kolmosena yhden pisteen ankkoja edellä.
Vegas Golden Knights - St. Louis Blues 4-3 ja.
Jonathan Marchessault (2+0) ratkaisi ottelun ritareille illan toisella maalillaan, kun jatkoaikaa oli ehditty pelata vain 20 sekuntia. Vegasin pelaajista varsinaisella peliajalla onnistuivat myös William Karlsson ja James Neal. Erik Haula merkautti syöttöpisteen Nealin 3¬-2-johtomaaliin. Vieraiden maalintekijät olivat Patrik Berglund, Brayden Schenn ja Chris Thorburn.
Blues on 92 sarjapisteellään kiinni lännen viimeisessä villi kortti -pudotuspelipaikassa, mutta Colorado Avalanche hengittää viivan alta niskaan samalla pistemäärällä.
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 4-5
Mitch Marner (1+1), Auston Matthews (1+1), Nazem Kadri (1+1) ja Jake Gardiner (0+2) olivat Toronton tehomiehet perjantain ottelussa, kun Maple Leafs jatkoi vahvoja otteitaan ja kampesi vierasvoiton Islandersista maalein 5-4. Muut Toronton maalintekijät olivat James van Riemsdyk ja Nikita Zaitsev. Islandersin maaleista vastasivat Brock Nelson, Anthony Beauvillier, Johnny Boychuck ja John Tavares.
Islandersin suomalaismaalivahti Christopher Gibsonille kertyi tappioon päättyneessä ottelussa 27 torjuntaa. Toronton Kasperi Kapanen sai pelata vajaat yhdeksän minuuttia, mutta jäi ilman tehopisteitä. Joukkuetoveri Leo Komarov oli loukkaantumisen vuoksi sivussa.

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 1-4
Isäntien Michal Kempny avasi ottelun maalihanat toisen erän alussa ajassa 2.35. Syöttöpisteet maaliin merkittiin John Carlsonille ja T.J. Oshielle. Tämän jälkeen tahtipuikkoa heilutti vierasjoukkue Hurricanes, kun Derek Ryan (1+1) tasoitti ottelun vajaa minuutti myöhemmin ja Justin Faulk siirsi vieraat johtoon erän puolenvälin jälkeen. Sebastian Aho kaunisteli lukemat 3-1:een kauden 28. maalillaan. Esityön Ahon maaliin tekivät Valentin Zykov ja Teuvo Teräväinen. Brock McGinn iski ottelun loppulukemat reilut kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä.

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 3-7
Cedric Paquette (2+1) ja Brayden Point (2+0) olivat vieraiden avainpelaajia, kun salamapaidat iskivät Rangersin maanrakoon. Tampalta maalinteossa onnistuivat myös J.T. Miller (1+1), Alex Killorn (1+1) ja Dan Girardi. Lightningin maalilla torjuntavuorossa oli Louis Domingue, jolle merkittiin 28 torjuntaa. Rangersin maaleista ottelussa vastasivat Chris Kreider, Brady Skjei sekä uransa ensimmäisen NHL-maalin viimeistellyt Filip Chytil. Rangersin maalivahti Ondrej Pavelec oli kiekkosateessa ja joutui venymään torjuntoihin peräti 43 kertaa.
Maple Leafsin hyökkääjä Kasperi Kapanen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
- Mun mielestä kaiken kaikkiaan ihan ok peli meiltä. Tietysti kaveri onnistui tekemään pari ylivoimamaalia, eikä oltu niin hyviä ja oltiin vähän löysiäkin. Sitten alettiin pelata paremmin ja annettiin painetta. Pyörittiin aika hyvin niiden päässä ja saatiin tarvittava yksi maali enemmän ja se riitti, Kapanen kommentoi ottelun jälkeen.
Tulevat pudotuspelit innostavat jo nuorta suomalaista, joka tuntuu pelaavan sitä paremmin, mitä tiukempi tilanne on. Kapanen on tyytyväinen siitä, että joukkueen ei tarvitse enää runkosarjan viimeisillä kierroksilla taistella, vaan he saavat jo keskittyä tuleviin pudotuspeleihin.
- Hyvillä mielin tietysti pleijareihin. Tietysti parempi, mitä aikaisemmin paikka on varma. Vielä on tärkeitä pisteitä jaossa, mutta hauskaa valmistautua jo pudotuspeleihin tämä viimeinen viikko. Viime vuonna pääsin mukaan, ja ne on ne hauskimmat pelit. On tosi jännittävää, ja yleisö on todella äänekäs ja pelaaminen on hauskaa, Kapanen fiilisteli tulevaa.