Florida Panthersin suomalaiskippari Aleksander Barkov teki kauden avausmaalinsa. Myös Colorado Avalanchen Joonas Donskoi ja New Jersey Devilsin Sami Vatanen osuivat keskiviikon kierroksella.

Colorado Avalanche - Florida Panthers 3-4 ja.
Aleksander Barkov tarvitsi 13 ottelua kauden avausmaalin tekemiseen, mutta nyt kasassa on pisteet 1+14=15. Barkov viimeisteli Panthersin 2-3 kavennuksen kolmannen erän puolivälin jälkeen. Jonathan Huberdeau tasoitti puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja jatkoajalla hän teki Barkovin esityöstä voittomaalin. Avalanchen Mikko Rantanen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta Joonas Donskoi teki 2-1 maalin avauserän lopussa.
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 6-7 ja.
Maalivahtien painajainen päättyi lopulta Lightningin voittoon, kun Tyler Johnson ratkaisi pelin jatkoajalla. Kumpikin joukkue menetti varsinaisella peliajalla johtoaseman pari kertaa. Devilsin tehomiehet olivat NHL-uransa toisen hattutempun viimeistellyt Kyle Palmieri ja kolme syöttöpistettä rohmunnut Wayne Simmonds. Palmieri teki 1-0, 3-3 ja 6-6 maalit. Kolmannen maalinsa hän iski kahdeksan sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lightningin kolmen pisteen miehet olivat Johnson (1+2), Ondrej Palat (2+1) ja Brayden Point (1+2). Devilsin Sami Vatanen laukoi 5-3 osuman kolmannen erän alussa.

NJD-TBL: Palmieri tekee kolme maalia Devilsille

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 1-4
Oilers palasi voittoraiteelle parin heikomman ottelun jälkeen ja haki maukkaan vieraspotin Columbuksesta. Joonas Korpisalo aloitti Blue Jacketsin maalilla, mutta Oilersin hyökkääjät tekivät suomalaisen illasta painajaisen. James Neal ja Leon Draisaitl kurittivat ensimmäisessä erässä, ja toisen alussa Jujhar Khaira sekä Draisaitl ohittivat suomalaisen. Korpisalo luisteli maaliltaan ajassa 24.56. Hänelle kertyi kahdeksan torjuntaa. Tilalle vaihdettu Elvis Merzlikins torjui 19 laukausta, mutta ei antautunut kertaakaan. Zach Werenski nosti Blue Jacketsin toiveita toisen erän alkupuolen 1-4 kavennuksellaan, mutta ylivoimamaali jäi ottelun viimeiseksi. Columbuksen Markus Nutivaara jäi ilman tehopisteitä. Mike Smith torjui Oilersin maalilla 23 laukausta.

CBJ-EDM: Kassian syöttää Draisaitlin maalintekoon

St. Louis Blues - Minnesota Wild 2-1
Mats Zuccarello teki ensimmäisen maalinsa Wildin peliasussa, kun hän tasoitti pelin 1-1:een toisessa erässä. Wild taipui tappioon, kun Alex Pietrangelo teki 2-1 johtomaalin kolmannessa erässä eikä Jordan Binnington (35 torjuntaa) ollut enää yllätettävissä. Wildin Mikko Koivu jäi pisteittä.
Arizona Coyotes - Montreal Canadiens 1-4
Coyotesin maalivahti Antti Raanta (32 torjuntaa) kärsi kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa, kun Canadiens aloitti vieraskiertueensa maukkaalla voitolla. Brendan Gallagher aloitti maalinteon 500. runkosarjaottelunsa avauserässä. Shea Weber osui toisessa, ja Nick Cousins sekä Jonathan Drouin kolmannessa. Jakob Chychrun teki Coyotesin 1-3 kavennuksen. Canadiensin Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä. Carey Price torjui Canadiensin maalilla 33 laukausta.

ARI-MTL: Weber pommittaa siniviivalta

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 3-5
Kingsin Anze Kopitar saalisti 900. tehopisteensä, kun hän pohjusti avauserässä Jeff Carterin 1-0 maalin. Toisessa erässä hän syötti vielä Adrian Kempen 2-2 maalin, mutta sitten Canucks meni menojaan Brock Boeserin (3+1) johdolla.
Omin sanoin:
Lightningin ratkaisija Tyler Johnson antoi kiitosta tilanteen luoneille pelaajille.
- Ryan McDonagh ja Ondrej Palat tekivät hämmästyttävän esityön. Sain aiemmin jokusen paikan, mutta ne menivät alas tai ohi. Ondrej antoi minulle hienon syötön, ja pystyin pistämään kiekon sisään, Johnson kertoi.
Oilersin Leon Draisaitl oli tyytyväinen joukkueensa alkuun, sillä Oilers oli onnistunut nollaamaan Detroit Red Wingsille kärsityn tappion.
- Olemme olleet paljon takaa-ajajina tällä kaudella. On väsyttävää olla perässä koko ajan. Johdossa on mukava pelata ja saada hyvä alku otteluun, Draisaitl sanoi.