finnish roudnup 1229

Aleksander Barkov oli mukana Florida Panthersin molemmissa kolmannen erän maaleissa ja johdatti joukkueensa voittoon Philadelphia Flyersista. Pittsburgh Penguinsin puolustaja Juuso Riikola iski ensimmäisen NHL-osumansa. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen onnistui maalinteossa, mutta Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov kasvatti silti johtoaan pistepörssissä ja on nyt kaksi pistettä Rantasen edellä.

Florida Panthers - Philadelphia Flyers 2-1
Kissapedot käänsivät ottelun edukseen kolmannen erän maaleillaan. Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau pohjustivat erän puolivälin jälkeen Mike Hoffmanin 1-1 tasoituksen. Barkov syötti Huberdeaun 2-1 maalin minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Panthersin Juho Lammikko ja Henrik Borgström jäivät pisteittä. Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa.

St. Louis Blues - Pittsburgh Penguins 1-6
Suomalaispakki Juuso Riikola teki ensimmäisen NHL-maalinsa, kun hän vei Penguinsin 2-0 johtoon ylivoimalla toisessa erässä. Riikolan osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi. Penguinsin ylivoima pyöri muutenkin mukavasti, kun myös Sidney Crosby, Patric Hörnqvist ja Jevgeni Malkin onnistuivat maalinteossa. Crosbyn pistesaalis oli 1+2, Phil Kesselin 0+3 ja Kris Letangin 0+3. Penguinsin puolustaja Olli Määttä kokeili kerran laukaustaan, mutta jäi pisteittä.
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 6-5
Syöttöpisteet napanneet Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen olivat viemässä Canadiensia karkumatkalle, mutta Lightning käänsi pelin kolmannessa erässä. Adam Erne tasoitti erän puolivälissä 5-5:een ja iski ratkaisumaalin minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Erne saalisti lisäksi syöttöpisteen Yanni Gourden avauserän 1-2 kavennukseen. Nikita Kutsherov saalisti tehot 1+1 ja venytti pisteputkeaan kymmeneen otteluun. Antti Niemi torjui Canadiensin maalilla 26 kertaa.

TBL-MTL: Kutsherov osuu ylivoimalla Hedmanin syötöstä

Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 2-3 ja.
Mikko Rantanen viimeisteli Avalanchen 1-2 kavennuksen avauserän lopussa, ja Nathan MacKinnon tasoitti toisen erän lopussa. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jonka ratkaisijaksi nousi hurjaan vireeseen yltänyt Patrick Kane. Hän teki ottelussa tehot 2+1 ja on summannut viidessä viime ottelussaan pisteet 7+3=10. NHL:n pistepörssin kärkikolmikon muodostavat tällä hetkellä Kutsherov (18+45=63), Rantanen (17+44=61) ja MacKinnon (23+35=58).
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 1-3
Patrik Laine katkaisi viiden ottelun maalittoman jaksonsa, kun hän viimeisteli Jetsin 1-2 kavennuksen. Wild kuitenkin vyöryi voittoon Matt Bartkowskin, Charlie Coylen ja Eric Fehrin maaleilla. Zach Parise syötti Minnesotan kaksi viimeistä osumaa. Wildin Mikko Koivu ja Mikael Granlund jäivät tehoitta.

WPG-MIN: Laine osuu ylivoimalla suoraan syötöstä

Edmonton Oilers - San Jose Sharks 4-7
Tähtipuolustaja Erik Karlsson (1+3) hääri Sharksin tehomiehenä ja kirjautti komean plus-miinuslukeman +5. Melker Karlsson ja Logan Couture kunnostautuivat Sharksin kahden maalin miehinä, ja Joonas Donskoi iski pisteet 1+1. Oilersin Jesse Puljujärvi ei päässyt pisteille, mutta Connor McDavid yritti kahdella maalillaan pitää lukemat siedettävinä.

EDM-SJS: Donskoi viimeistelee syöttöjen jälkeen

Toronto Maple Leafs - New York Islanders 0-4
Maple Leafsin John Tavares kohtasi pitkäaikaisen seuransa Islandersin, mutta ottelusta tuli entisen joukkuetoverin Mathew Barzalin näytös. Barzal viimeisteli toisessa erässä kolme täysosumaa ja ratkaisi pelin Islandersille. Myös Islandersin Valtteri Filppula pääsi maalintekijätilastoon, kun hän teki ottelun avausosuman ensimmäisessä erässä. Vierasjoukkueen maalivahti Robin Lehner torjui 36 kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Islandersin Leo Komarov laukoi kerran ja Maple Leafsin Kasperi Kapanen kolmesti kohti vastustajan maalia, mutta kumpikin jäi pisteittä.

TOR-NYI: Barzal tekee kolme peräkkäistä maalia

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 2-0
Devilsin maalivahti Mackenzie Blackwoodin viikosta muodostui ikimuistoinen. Torstaina hän torjui NHL-uransa ensimmäisen voiton ja lauantaina ensimmäisen nollapelin. Blackwood venyi kiekon tielle 37 kertaa, kun Devils kukisti Hurricanesin. Pavel Zacha teki toisen erän päätösminuutilla ottelun avausmaalin. Toinen syntyi vasta pelin viimeisellä minuutilla, kun Andy Greene viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Hurricanesin suomalaisista Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen laukoivat molemmat neljä kertaa ja Janne Kuokkanen kerran kohti Devilsin maalia, mutta eivät pystyneet yllättämään Blackwoodia. Myös Devilsin Sami Vatanen jäi pisteittä.

NJD-CAR: Zacha pääsee läpiajoon ja viimeistelee

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 1-4
Kingsin voittoputki jäi neljän ottelun mittaiseksi, kun joukkue törmäsi Golden Knightsin maalivahti Malcolm Subbaniin. Kakkosmaalivahti Subban torjui 30 laukausta ja pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä voittoaan. Paul Stastny (1+1), Alex Tuch (1+1) ja Nate Schmidt (0+2) viettivät kahden tehopisteen iltaa.
Buffalo Sabres - Boston Bruins 2-3 ja.
Bruins osoitti taisteluluonnetta ottelun lopussa, kun Jake DeBrusk teki 2-2 tasoituksen kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja Sean Kuraly viimeisteli voiton jatkoajalla. Tuukka Rask torjui Bruinsilla maalilla 26 ja Carter Hutton Sabresin maalilla 39 kertaa. Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen jäi pisteittä.

BUF-BOS: Kuraly ratkaisee pelin Bruinsille

Ottawa Senators - Washington Capitals 2-3
Aleksandr Ovetshkin jäi maaleitta jo neljännessä ottelussa peräkkäin, mutta Capitalsilta löytyi muita maalintekijöitä. Tom Wilson, Tyler Lewington ja Madison Bowey veivät Capitalsin 3-0 johtoon, mutta Colin White ja Mark Stone hinasivat Senatorsin maalin päähän. Lewingtonille ja Boweylle maalit olivat ensimmäiset NHL:ssä.
Dallas Stars - Detroit Red Wings 5-1
Red Wingsin Dylan Larkin pääsi pisteille jo 13. ottelussa peräkkäin, mutta 1-5 kavennus oli laiha lohtu. Red Wings ei saanut kuriin kaksi maalia iskenyttä Aleksandr Radulovia eikä Blake Comeauta ja Jason Spezzaa, joille kertyi pisteet 1+1. Starsin suomalaisista Esa Lindell nappasi yhden syöttöpisteen, mutta Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Julius Honka jäivät pisteittä.

DAL-DET: Radulov tekee ottelun toisen maalinsa

Nashville Predators - New York Rangers 3-4
Predators hukkasi maalin johdon ja kärsi jo kuudennen peräkkäisen tappionsa. Marc Staal teki Rangersin 3-3 tasoituksen kolmannen erän alussa. Staalin maalin syöttänyt Jesper Fast osui itse hetkeä myöhemmin. Fast yllätti Pekka Rinteen (18 torjuntaa) myös toisessa erässä, kun hän teki 2-1 maalin Rangersille. Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki ei päässyt pisteille.
Calgary Flames - Vancouver Canucks 2-3 ja.
Alexander Edler nousi Canucksin ratkaisijaksi, kun hän yllätti David Rittichin jatkoajalla. Puolustaja Edler kirjautti ottelussa myös syöttöpisteen, kun hän pohjusti Brock Boeserin 1-0 maalin. Canucksin Markus Granlundin plus-miinuslukemaksi jäi -2. Hän oli jäällä Flamesin Mark Jankowskin ja Travis Hamonicin osumien aikana. Flames teki molemmat maalinsa alivoimalla.
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 4-5 ja.
Ducks siirtyi toisen erän puolivälin jälkeen 4-2 johtoon Ondrej Kasen ottelun toisella maalilla, mutta Coyotes ei luovuttanut. Nick Cousins kavensi reilut puolitoista minuuttia myöhemmin, ja alle minuutti tästä Jakob Chychrun tasoitti pelin. Maalittoman kolmannen erän jälkeen ottelu ratkesi jatkoajalla. Nick Schmaltz teki voittomaalin 33 sekunnin pelin jälkeen.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
Sharksin valmentaja Peter DeBoer oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.
- Tämä oli meiltä hyvä ottelu. Koko joukkue kantoi vastuuta. Meiltä löytyi syvyyttä puolustuksesta, ja nuoret pelasivat hyvin avainpaikoilla, DeBoer sanoi.
Kingsin Anze Kopitar nosti esiin Golden Knightsin karvauspelin, joka oli myrkkyä kotijoukkueelle.
- He olivat hyviä karvauspelaamisessaan. He olivat nopeita, emmekä pistäneet kiekkoa liikkeelle niin hyvin kuin muutamissa viime otteluissa. Tämä oli maalin peli kolmanteen erään asti. Emme saaneet viimeisteltyä kolmannessa erässä, Kopitar kertoi.