laine byfuglien

Winnipeg Jets otti maukkaan voiton Dallas Starsista. Yksi tyytyväisimmistä pelaajista oli varmasti Patrik Laine, joka laukoi Jetsin toisen osuman. Mikko Koivu ja Mikael Granlund merkkauttivat molemmat kaksi syöttöpistettä, kun Minnesota Wild kaatoi Montreal Canadiensin.

Winnipeg Jets - Dallas Stars 5-2
Patrik Laine katkaisi neljän ottelun maalittoman putkensa, kun hän ampui Jetsille 2-0-osuman. Joukkuetoveri Mark Scheifele pisti paremmaksi ja iski hattutempun. Scheifele laukoi Jetsin 1-0, 4-2 ja 5-2-osumat, joihin kaikkiin esityön teki kapteeni Blake Wheeler. Jetsin Joel Armia ja Starsin Esa Lindell jäivät pisteittä. Jetsille voitto oli kolmas peräkkäinen.

Minnesota Wild - Montreal Canadiens 6-3
Mikko Koivu ja Mikael Granlund nappasivat kumpikin kaksi syöttöpistettä. Suomalaiskaksikko pohjusti toisen erän puolivälissä Ryan Suterin 4-0-maalin ja päätöserän alussa Jared Spurgeonin 5-1-maalin. Canadiensin Artturi Lehkonen laukoi kaksi kertaa kohti Wildin maalia, mutta ei päässyt pisteille. Wild on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme.

Florida Panthers - Columbus Blue Jackets 3-7
Blue Jacketsin puolustaja Markus Nutivaara saalisti kaksi syöttöpistettä ja hyökkääjä Markus Hännikäinen teki kauden ensimmäisen maalinsa, kun sinitakit murskasivat Panthersin. Columbuksen kahden maalin miehet olivat Josh Anderson ja Oliver Björkstrand. Floridan Aleksander Barkov jäi pisteittä. Antti Niemi korvasi James Reimerin Panthersin maalilla toisen erän puolivälissä. Peli oli tuolloin 4-3 Blue Jacketsin eduksi. Columbus kohensi voitollaan asemiaan Itäisen konferenssin kärkitaistelussa.

Colorado Avalanche - Carolina Hurricanes 5-3
Suomalaisten nuorten maailmanmestarien kohtaamisessa Mikko Rantasen (1+0) Avalanche vei voiton Sebastian Ahon (0+1) ja Teuvo Teräväisen (0+1) Hurricanesista. Rantanen teki maalinsa toisen erän loppupuolella ja vei ylivoimalla Avalanchen 5-2-johtoon. Teräväinen syötti ottelun avausmaalin ja Aho Hurricanesin 2-2-tasoituksen. Semjon Varlamov torjui Avalanchen maalilla 57 kertaa.
Boston Bruins - Vegas Golden Knights 2-1
Tuukka Rask torjui 28 kertaa, kun Bruins palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen. Golden Knightsille tappio oli kolmas peräkkäinen, eikä joukkue ole vielä voittanut vieraskiertueellaan. Voittomaalin teki kolmannen erän puolivälin puolivälissä Bruinsin Sean Kuraly, jolle maali oli NHL-uran ensimmäinen runkosarjassa. Torey Krug nappasi syöttöpisteen Bruinsin kumpaankin maaliin. Golden Knightsin Erik Haula laukoi kolmesti kohti Raskin maalia, mutta ei onnistunut yllättämään maanmiestään.
Washington Capitals - New York Islanders 4-3
Joukkueet iskivät maaleja vuorotellen, ja Capitals otti kaipaamansa kotivoiton. Lars Ellerin päätöserän loppupuolella tekemä 4-3-osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Islandersin John Tavares pelasi 600. runkosarjaottelunsa ja teki 1-1-tasoituksen avauserässä. Capitalsin Eller ja Islandersin Anders Lee tekivät kumpikin kaksi maalia.

Ottawa Senators - Detroit Red Wings 3-1
Senators iski maalin per erä, ja maalivahti Craig Anderson venyi kiekon tielle 24 kertaa. Maalintekijät olivat Mark Stone, Alexandre Burrows ja Nate Thompson. Red Wingsin 1-2-kavennuksesta vastasi Anthony Mantha. Senatorsin puolustaja Erik Karlsson saalisti kaksi syöttöpistettä.
Tampa Bay Lightning - New York Rangers 1-2 ja.
Rangers otti maukkaan voiton, kun J.T. Miller laukoi jatkoaikaratkaisun Lightningin verkkoon. Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist torjui ottelussa 27 kertaa ja merkkautti kakkossyötön voittomaaliin. Tampan tutkapari Steven Stamkos - Nikita Kutsherov jäi pisteittä. Kumpikin heistä laukoi neljä kertaa kohti maalia, mutta Lundqvist ei ollut yllätettävissä.

St. Louis Blues - Philadelphia Flyers 0-2
Michal Neuvirth torjui Flyersin maalilla 33 kertaa ja pohjusti joukkueensa yllätysvoiton Läntisen konferenssin kärkijoukkue Bluesista. Neuvirthin edellinen nollapeli oli marraskuulta 2015. Flyersin maalintekijät olivat Brandon Manning ja Claude Giroux, joka osui tyhjään maaliin kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Giroux'n (1+1) lisäksi kahden tehopisteen iltaa vietti myös Sean Couturier (0+2). Flyersin Valtteri Filppula ja Jori Lehterä jäivät pisteittä.
Calgary Flames - Pittsburgh Penguins 2-1 ja.
Lupauksia herättäneen Oilers-ottelun jälkeen Penguins sortui jälleen heikkoon viimeistelyyn ja hävisi Flamesille. Calgaryn Sean Monahan teki ottelun avausmaalin reilut neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Flames näytti nappaavan voiton, mutta Penguinsin Patric Hörnqvist tasoitti reilu minuutti ennen loppua. Jatkoajalla Mark Giordano teki ratkaisevan maalin Penguinsin Tristan Jarryn selän taakse. Jarrylle ottelu oli uran toinen NHL:ssä. Mike Smith torjui Flamesin maalilla 43 kertaa. Mukaan mahtui esimerkiksi kaksi Penguinsin Olli Määtän laukausta. Flamesin Jaromir Jagr ei päässyt loukkaantumisensa vuoksi pelaamaan NHL-uransa pitkäaikaisinta seuraa vastaan.

Arizona Coyotes - Buffalo Sabres 4-5
Benoit Pouliot (2+1) ja Ryan O'Reilly (0+3) kurittivat Coyotesia, joka kärsi toisen peräkkäisen tappion. Coyotes on hävinnyt kauden 14 ottelustaan yhtä vaille kaikki. Antti Raanta torjui Coyotesin maalilla 26 kertaa. Sabresin Rasmus Ristolainen nappasi yhden syöttöpisteen.
Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 5-3
Kings iski viisi maalia ennen kuin Maple Leafs heräsi peliin. Ahnaimmin torontolaisvieraita kurittivat Tyler Toffoli (2+0) ja Tanner Pearson (0+3). Maple Leafs teki kolme kavennusmaalia, mutta tasoihin asti kiri ei riittänyt. Maple Leafsin Kasperi Kapanen laukoi viidesti kohti Kingsin maalia, mutta kauden ensimmäistä NHL-osumaa ei syntynyt. Myös Toronton Leo Komarov jäi pisteittä.
Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask oli mielissään, kun joukkuetoveri Sean Kuraly teki ensimmäisen runkosarjamaalinsa ja vielä tärkeään paikkaan.
- Se oli erittäin tärkeä maali. Hän osui viimeksi pudotuspeleissä. Hänellä on ollut paikkoja ja viimeinkin hän sai onnistumisen, Rask sanoi NHL.comin Matt Kalmanille.
Washington Capitalsin ratkaisija Lars Eller oli mielissään ketjunsa tehoista.
- Joskus tulee otteluita, jolloin iso osa asioista menee niin kuin pitääkin. Tänä iltana ottelu oli ketjullemme juuri sellainen. Olisimme voineet jopa tehdä muutaman maalin enemmän. Pelissämme oli paljon hyviä asioita, Eller kertoi NHL.comin Brian McNallylle.