AhoPrimary

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen takoivat perjantaina Washington Capitalsia vastaan pelatussa ottelussa yhteensä seitsemän tehopistettä, mutta suomalaiskaksikon tehot eivät riittäneet voittoon. Capitalsin Aleksandr Ovetshkin teki NHL-uransa 22. hattutempun ja sivusi Teemu Selänteen lukemia. Jari Kurrilla on yksi hattutemppu enemmän.

Myös Winnipeg Jetsin Patrik Laine pääsi perjantain kierroksella maalin makuun, mutta Ovetshkinin etumatka maalipörssissä on jo viisi osumaa. NHL:n pistepörssiä johtava Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki esityön yhteen maaliin ja jatkoi pisteputkeaan 13 otteluun.
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 5-6 vl.
Aleksandr Ovetshkin teki hattutempun toisessa ottelussa peräkkäin ja venytti pisteputkensa 13 otteluun. Venäläisen saldo on tältä kaudelta jo 28 maalia, millä hän johtaa selvästi maalipörssiä. Ovetshkin ja Hurricanesin Sebastian Aho (2+2) tekivät maaleja kilpaa kahden erän ajan, mutta Aho putosi kyydistä kolmannessa erässä. Justin Williams iski tasoituksen päätöserässä ja taisteli Hurricanesin jatkoajalle. Peli ratkesi lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa Jakub Vrana teki ratkaisevan maalin.
Ahon lisäksi Hurricanesin suomalaisista myös Teuvo Teräväinen (1+2) pääsi pisteille. Teräväinen teki toisessa erässä Hurricanesin 4-1 maalin ja syötti Ahon osumat. Janne Kuokkanen sen sijaan jäi pisteittä.

CAR-WSH: Aho yllättää Holtbyn alivoimalla

Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 3-4 ja.
Jetsin Patrik Laine pysyi maalipörssin kakkosena, kun hän viimeisteli kauden 23. täysosumansa ja tasoitti pelin 2-2:een toisessa erässä. Winnipegin tehomies oli Mark Scheifele, joka herkutteli pistein 2+1. Scheifele teki 1-0 maalin, syötti Mathieu Perreaultin 3-2-maalin ja teki vielä itse ratkaisun jatkoajalla.
Henri Jokiharju pelasi Blackhawksin puolustuksessa 18.02 ja jäi yhden pykälän miinuksen puolelle.

CHI-WPG: Laine yllättää Crawfordin rannelaukauksella

St. Louis Blues - Colorado Avalanche 4-3 ja.
Mikko Rantanen venytti pisteputkensa 13 ottelun mittaiseksi ja säilytti asemansa NHL:n pistepörssin kärjessä, kun hän alusti J.T. Compherin kolmannessa erässä tekemän 3-3 tasoituksen. Jatkoajalla Ryan O'Reilly ratkaisi pelin Bluesille. Rantasen (13+40=53) johto pistepörssissä on viisi pistettä ketjukaveri Nathan MacKinnoniin ja kuusi Lightningin Nikita Kutsheroviin.

STL-COL: Compher iskee paluukiekon maaliin

Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers 4-1
Mikko Koskinen pisti jälleen parastaan Oilersin maalilla, kun hän torjui 31 kertaa ja pohjusti joukkueensa voiton. Oilersin hyökkääjistä tehomiehinä olivat Connor McDavid (2+1) ja Leon Draisaitl (0+3).
Oilersin Jesse Puljujärvi jäi pisteittä. Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa.

EDM-PHI: McDavid laukoo maalin Stolarzin selän kautta

New Jersey Devils - Vegas Golden Knights 5-4 ja.
Golden Knights karkasi avauserässä 3-0 johtoon ja toisessa erässä vielä 4-1 johtoon, mutta hyvä alku kääntyi lopulta tappioksi. Miles Wood teki toisen erän puolivälissä Devilsille tärkeän 2-4 kavennuksen, ja päätöserässä Kyle Palmieri sekä Brett Seney nostivat joukkueen tasoihin. Nico Hischier ratkaisi pelin Devilsille jatkoajalla.
Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen kellotti peliaikaa 21.46, mutta jäi pisteittä.
New York Rangers - Arizona Coyotes 3-4 ja.
Coyotes osoitti sisukkuutensa, kun se nousi varsinaisella peliajalla kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon jatkoajalla. Jordan Oesterle, Josh Archibald ja Oliver Ekman-Larsson nostivat kojoottilauman tasoihin, ja Derek Stepan ratkaisi pelin jatkoajalla.

NYR-ARI: Stepan tekee Coyotesille jatkoaikamaalin

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 5-3
Casey DeSmith lukeutui Penguinsin parhaimmistoon, kun hän torjui joukkueensa maalilla 48 kertaa. Penguins hukkasi johtoasemansa, ja Bruins nousi 3-3:een kolmannen erän alkupuolella. Jake Guentzel palautti Penguinsin johtoon erän puolivälissä, ja tehomies Zach Aston-Reese viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Aston-Reesen lavasta lähti myös 3-1 maali ja syöttö Phil Kesselin 2-0 maaliin.
Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä pelasi 19.10 ja jäi plus-miinustilastossa pakkaselle kaksi maalia. Juuso Riikola ei mahtunut Pittsburghin pelaavaan kokoonpanoon.

PIT-BOS: DeSmith esittää uskomattoman torjunnan

Detroit Red Wings - Ottawa Senators 2-4
Senators korjasi viime aikojen saldoaan, kun se voitti kolmannen erän maaleillaan Red Wingsin. Mark Stone teki johtomaalin kolmannen erän alkupuolella, ja Senators sinnitteli loppuun Craig Andersonin torjunnoilla. Hänelle pysäytti ottelussa 26 laukausta. Kahden maalin mies Chris Tierney viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
Hattutempun tehnyt Aleksandr Ovetshkin tyytyi jakamaan kiitosta joukkuetovereilleen.
- Yritän vain tehdä työni. Jokainen haluaa tehdä maaleja, ja se on vaikeaa tässä sarjassa. Olen onnekas, kun pelaan hyvien pelaajien kanssa, jotka tarjoilevat kiekkoa minulle. Minä yritän sitten vain tehdä työtäni, Ovetshkin kertoi.
Capitalsin päävalmentaja Todd Reirden oli tyytyväinen, kun joukkue otti vaikeuksien jälkeen voiton.
- Iso kiitos jätkillemme siitä, että he roikkuivat mukana pelissä ja taistelivat lopulta voittoon. Käytimme paikat, joita meillä oli. Nämä olivat kaksi tärkeää pistettä, vaikka eivät tulleetkaan täydellisellä tavalla, Reirden sanoi.