rantanen

Mikko Rantanen teki yhden maalin, kun Colorado Avalanche voitti Toronto Maple Leafsin. Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen oli vahvassa vireessä ja pysäytti Buffalo Sabresin. Hän sai myös kauden ensimmäisen syöttöpisteensä.

Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 3-6
Avalanche haki helpottavan voiton Torontosta ja katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. Joukkueen tehomiehenä hääri kolme maalia tehnyt Carl Söderberg. Toisen erän alussa Maple Leafs karkasi Igor Ozhiganovin ja sadannen NHL-ottelunsa pelanneen Kasperi Kapasen maaleilla, mutta Gabriel Landeskog ja Mikko Rantanen nostivat Avalanchen tasoihin. Söderberg teki erän aikana vielä johtomaalin. Lisäksi Söderberg viimeisteli 4-3 ja 6-3 maalit kolmannessa erässä.

TOR-COL: Rantanen riistää kiekon ja laukoo ranteella

Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 7-2
Mikko Koskinen urakoi 41 torjuntaa Oilersin maalilla, kun joukkue otti arvokkaat pisteet pudotuspelipaikkajahdissaan. Voitolla Oilers paransi asemiaan taistelussa lännen villi kortti -paikoista. Kahden maalin miehinä kunnostautuivat Zack Kassian ja Milan Lucic. Jesse Puljujärvi jäi pisteittä. Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen nappasi yhden syöttöpisteen ja Koskinen sai syöttöpisteen Kassianin 3-1 maaliin.

EDM-BUF: Koskinen nappaa Thompsonin laukauksen

New Jersey Devils - Chicago Blackhawks 8-5
Devilsin suomalaispakki Sami Vatanen sai harvinaista herkkua, kun hän laukoi maalin Blackhawksin verkkoon. Vatasen kauden neljäs täysosuma vei Devilsin 5-1 johtoon toisessa erässä. Pistetilastoon pääsi myös Blackhawksin Henri Jokiharju, joka syötti Patrick Kanen 2-6 kavennuksen. Devilsin tehomiehet olivat Blake Coleman (2+1) ja Travis Zajac (1+2). Myös Kyle Palmieri teki kaksi maalia.

NJD-CHI: Vatasen one-timer yllättää Wardin

Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 7-4
Hattutempun tehnyt James van Riemsdyk ja kahdesti osunut Nolan Patrick häärivät Wildin kiusana ja hidastivat osaltaan Wildin pudotuspelihaaveita. Wild hukkasi vierasottelussaan 2-0 ja 3-2 johtoasemat. Van Riemsdyk kuittasi ensimmäisen karkumatkan ja Patrick nosti toisen erän maaleillaan Flyersin 4-3 johtoon. Lisäksi Patrick saalisti syöttöpisteet kahteen Wayne Simmondsin maaliin. Wildin Mikko Koivu saalisti yhden syöttöpisteen, mutta Mikael Granlund ja Flyersin Jori Lehterä jäivät pisteittä.
Boston Bruins - Montreal Canadiens 2-3 ja.
Carey Price torjui Canadiensin maalilla 41 kertaa, mutta joukkueen sankariksi nousi Jeff Petry. Hän ratkaisi pelin jatkoaikamaalillaan, jonka hän iski Tuukka Raskin (19 torjuntaa) selän taakse vain 15 sekunnin pelin jälkeen ja merkkautti näin NHL-uransa 200. pisteen. Canadiensin suomalaiset Joel Armia, Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät pisteittä. Bruinsin David Pastrnak pelasi 300. NHL-ottelunsa.

BOS-MTL: Petry iskee kiekon maaliin rystyltä

Washington Capitals - St. Louis Blues 1-4
Ennakkosuosikki Capitals kompastui Bluesiin, joka ei luovu toivosta nousta pudotuspeleihin. Aleksandr Ovetshkin vei kauden 33. täysosumallaan Capitalsin johtoon, mutta Blues iski lujaa toisessa erässä Ivan Barbashevin, Vince Dunnin ja David Perronin maaleilla. Kolmannessa erässä Vladimir Tarasenko viimeisteli loppulukemat. Blues otti ensimmäistä kertaa tällä kaudella voiton kolmannesta peräkkäisestä ottelusta. Perron venytti pisteputkensa 11 ottelun mittaiseksi.
Ovetshkin nousi Brendan Shanahanin ohi ja on nyt kuudentena kaikkien aikojen ylivoimamaalien listalla (238) ja jakaa Dave Andreychukin kanssa 14. sijan kaikkien aikojen maalilistalla (640). Capitalsin Brooks Orpik pelasi 1 000. NHL-ottelunsa.
Omin sanoin:
Flyersille voitto oli vasta toinen yhdentoista viime ottelun aikana eikä kausi ole muutenkaan sujunut hyvin.
- Emme ole voittaneet kovin montaa kertaa tänä vuonna. Tuntui hyvältä laittaa kiekko maaliin. Hart pelasi maalilla hyvin, ja mielestäni teimme hyvin hommia, hyökkääjä Wayne Simmonds tiivisti ja kehaisi 34 laukausta torjunutta Carter Hartia.
Maple Leafsin luottomaalivahti Frederik Andersen oli sivussa kahdeksasta ottelusta loukkaantumisen vuoksi, mutta palasi kehiin Avalanchea vastaan.
- Pelinluku oli vähän hidasta enkä myöskään malttanut kaikissa tilanteissa, mutta nyt olen takaisin hommissa ja toivottavasti seuraava peli menee paremmin. Avalanche teki todella hyvin hommia, ja tuollaista joukkuetta vastaan pitää olla varovainen. Heillä oli työhaalarit päällä, ja he saivat tulosta, Andersen tuumi.