Auston-Matthews 2-23

Toronto Maple Leafsin keskushyökkääjä Auston Matthews kärsii olkapäävammasta, ja hänen odotetaan olevan sivussa tositoimista ainakin kymmenen päivää.
Kun Maple Leafs pelasi torstaina kotonaan New York Islandersia vastaan, Matthews joutui jättämään kaukalon reilu minuutti ennen kolmannen erän päättymistä. Hän oli tasoittanut ottelun lukemiksi 3-3 vain pari minuuttia ennen sitä. Toronto vei ottelun lopulta nimiinsä voittolaukauskilpailussa lukemin 4-3.

• Vaikka usein puhutaan, että tilannetta seurataan päivä kerrallaan, niin useimmiten kyse on vähintään kymmenestä päivästä. Yritämme saada hänet pelikuntoon ja takaisin kaukaloon mahdollisimman pian, Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock sanoi lauantaina.
    Matthews on kirjauttanut tällä kaudella pelaamissaan 53 ottelussa 28+22=50 tehopistettä. Hän on joutunut jättämään tällä kaudella 10 ottelua väliin loukkaantumisten takia. Marraskuussa hän oli sivussa neljästä ottelusta ylävartalovamman takia. Joulukuussa hän sai aivotärähdyksen ja joutui lepäämään kuuden ottelun verran.
    Vuonna 2016 ykkösenä varattu Matthews voitti viime kaudella NHL:n vuoden tulokkaan Calder Trophyn iskettyään 40+29=69 tehopistettä.
    Toronto (38-20-5) on tällä hetkellä kolmantena Atlantic-divisioonassa, pisteen päässä kakkossijaa hallussaan pitävästä Boston Bruinsista, joka on pelannut viisi ottelua vähemmän. Divisioonaa johtava Tampa Bay Lightning on neljä pistettä edellä Maple Leafsia, joka on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin Lightning.