Toronto Maple Leafs voitti Boston Bruinsin Itäisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen kolmannessa ottelussa 4-2 (1-0, 2-2, 1-0) ja sai kavennettua sarjan voitot 2-1:een.

Todella vauhdikkaassa ja viihdyttävässä kamppailussa mentiin tuttuun tapaan sata lasissa. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa hurjia tehoja tauluun lyönyt Bruinsin ykkösnyrkki jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä.
Avauserä oli kaikin puolin tasainen, ja molemmille siunaantui hyviä maalipaikkoja. Isäntäjoukkue Maple Leafs pyrki taklauksillaan määräämään kamppailun tempoa ja horjuttamaan etenkin vierasjoukkueen tehokkaan ykkösketjun dominointia.
Maple Leafsin kokoonpanosta puuttui kolmen ottelun pelikieltoa kärsivä Nazem Kadri. Hänen paikkansa kakkosketjussa otti Tomas Plekanec.
Avausmaali nähtiin erän lopulla. Bruinsin kokoonpanoon palanneelle Riley Nashille tuomittiin rangaistus pelin viivyttämisestä, ja isännät pääsivät ylivoimalle. Kiekko pelattiin kuviossa Tuukka Raskin vartioiman maalin eteen, josta sen sohi verkon perukoille James van Riemsdyk. Maalin syöttäjiksi merkittiin Tyler Bozak sekä puolustaja Morgan Rielly (0+2).
Bruins tuli tasoihin toisessa erässä, kun Adam McQuaidin tulinen viivakuti livahti Frederik Andersenin selän taakse. Mutta konkarihyökkääjä Patrick Marleau (2+0) vei isännät uudestaan johtoon vain 43 sekuntia tasoitusosuman jälkeen.
Maalinteossa onnistuivat vielä Bruinsin Zdeno Chara sekä Maple Leafsin Auston Matthews, joka avasi vihdoin pistetilinä pudotuspeleissä. Matthewsin onnistuminen oli helpotus myös päävalmentaja Mike Babcockille.
- Se oli tärkeää Austonille. Hän on kilpailuhenkinen kaveri ja haluaa olla paras pelaaja jäällä joka ilta. Vaatimustaso on ollut hänen kohdallaan luonnollisesti kova, koska ihmiset ovat nähneet, mihin hän parhaimmillaan pystyy. Uskon, että onnistuminen vapauttaa häntä henkisesti, Babcock totesi.
Päätöserässä lopullisen naulan bostonilaisten arkkuun löi Marleau NHL-uransa 69. pudotuspeliosumalla, jolla hän ohitti legendaarisen Gordie Howen (68 maalia) kaikkien aikojen playoff-maalipörssissä.
- Tunnelma oli enemmän kuin kohdallaan. Oli todella hauskaa pelata fanaattisen kotiyleisön edessä. Mielestäni esityksemme oli kokonaisuutena hyvä. Yritämme pitää samaa energiatasoa yllä myös seuraavassa ottelussa, Marleau kertoi.
Erän loppuhetkillä nähtiin Andersenilta fantastinen haamutorjunta. Bruinsin tehomies David Pastrnakille avautui tyhjä maali, mutta tanskalaisvahti heittäytyi ja torjui yrityksen mailallaan.
Raskille kirjattiin Bruinsin maalilla 26 torjuntaa, kun taas virkaveli Andersen joutui venymään kiekkojen tielle peräti 40 kertaa. Kasperi Kapanen pelasi vaahteranlehtien kolmosketjussa reilut kymmenen minuuttia ja laukoi kerran Bruinsin maalia kohti. Leo Komarov oli kamppailusta sivussa alavartalovamman vuoksi.