Ottelut ja panokset kovenevat, mutta Vegas Golden Knights jatkaa ihmetekojaan. Laajennusjoukkue jysäytti yhden kauden isoimmista yllätyksistään toisen pudotuspelikierroksen avausottelussa, kun se murskasi San Jose Sharksin maalein 7-0 (4-0, 1-0, 2-0).

Laajennusjoukkue jysäytti yhden kauden isoimmista yllätyksistään toisen pudotuspelikierroksen avausottelussa, kun se murskasi San Jose Sharksin maalein 7-0 (4-0, 1-0, 2-0). Golden Knights jatkaa ainoana joukkueena puhtaalla pelillä, kun se on voittanut kaikki viisi pudotuspeliotteluaan.
Yli viikon tauko ei näkynyt pelituntuman puutteena, kun Golden Knights iski jo avauserässä neljä maalia. Vegasin kolmen tehopisteen miehet olivat Jonathan Marchessault (1+2), William Karlsson (0+3) ja Reilly Smith (0+3).
- Valmistauduimme tähän otteluun hyvin. Joskus voi olla haastavaa palata tauolta tositoimiin, Smith sanoi ottelun jälkeen.
Suomalaishyökkääjä Erik Haula ei jäänyt osattomaksi, vaan laukoi jo avauserässä joukkueensa 2-0 maalin vain 26 sekuntia Cody Eakinin historiallisen avausosuman jälkeen. Eakin sai nimiinsä Golden Knightsin seurahistorian ensimmäisen maalin toisella pudotuspelikierroksella.
Avauserässä maalinteossa onnistuivat myös Marchessault ja Alex Tuch (1+1).
- Olimme valmiita peliin ja hallitsimme kiekkoa ensimmäisessä erässä. Pelasimme siinä hyvin. Emme halunneet antaa heille mahdollisuutta, Marchessault kertasi ottelun avauserää, jossa Golden Knights teki kolme maalia reilussa puolessatoista minuutissa.
Sharks ei saanut aikaan minkäänlaista kiriä, ja Marc-Andre Fleury (33 torjuntaa) hoiti tonttinsa Golden Knightsin tolppien välissä. Sharksin maalivahti Martin Jones jätti pelin kesken toisessa erässä, kun Shea Theodore teki Golden Knightsin 5-0 maalin. Ensimmäisellä playoff-kierroksella erinomaisesti pelannut Jones kykeni pysäyttämään Vegasin 13 laukauksesta vain kahdeksan.
Fleuryn päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo tämän kevään pudotuspeleissä on 0,54 ja torjuntaprosentti 98,2.
- Yritän olla ajattelematta liikaa, pelata parasta peliäni ja auttaa näitä jätkiä niin hyvin kuin vain osaan. He ovat pelanneet hienosti edessäni. Oma pelaaminen ja kenttäpelaajien suoritukset kulkevat käsi kädessä, Vegasin tähtiveskari sanoi.
Jonesin tilalle luistellut Aaron Dell torjui 19 laukausta ja antautui kahdesti. Colin Miller pääsi yllättämään hänet ylivoimalla kolmannen erän alussa, ja James Neal teki vielä ennen erän puoliväliä yhden ylivoimamaalin.
- Meillä on pitkä lista virheistä, joita teimme tänä iltana. Emme olleet hyviä, ja he voittivat meidät. He eivät kuitenkaan saa lisäpistettä siitä, voittavatko 2-1 vai 7-0. Meidän täytyy olla parempia joka osa-alueella, Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer tuumi.
Erik Haula tuplasi ottelun pistesaldonsa, kun hän nappasi kakkossyötön Nealin osumaan. Golden Knights teki ottelussa kaikkiaan kolme ylivoimamaalia.
Sharksin pelaajista ahkerimmin laukoi Logan Couture, joka yritti yllättää Fleuryn kuusi kertaa. Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi laukoi kerran kohti maalia, ja hänen plus-miinuslukemakseen jäi -2.
Joukkueet kohtaavat Las Vegasissa toisen kerran lauantaina. Konferenssifinaaleihin pääsee neljällä voitolla.