VGK-STL: Sanford gör fyra mål mot Golden Knights

Elva högintressanta matcher spelades i NHL under torsdagen. Dessutom bjöds fansen på en fyramålsskytt och en tremålsskytt.
St. Louis Blues 25-årige forward Zach Sanford spädde på sin poängskörd ordentligt då han gjorde galna fyra mål i bortamötet med Vegas Golden Knights. Det är första gången som han lyckats göra mer än två mål i en och samma match i NHL-karriären.

• Det är svårt att fira det när vi inte vinner matchen med det är klart att det är ganska coolt, säger Sanford som inför Vegas-matchen stod på åtta gjorda mål den här säsongen.
    Senast en spelare i Blues stod för ett "fyr-verkeri" var 6:e januari 2015 då David Backes slog till mot Arizona Coyotes.
    St. Louis, som gjorde sin första match efter den otäcka incidenten i tisdags då Jay Bouwmeester kollapsade i spelarbåset, hade ledningen två gånger under den andra halvan av matchen men kunde inte hålla undan.
    Alex Tuch kvitterade med 4:40 kvar av den tredje perioden och Jonathan Marchessault blev matchvinnare i T-Mobile Arena då han i powerplay satte 6-5 för Golden Knights i förlängningen.
    Predators 30-årige forward Craig Smith gjorde sitt första hattrick i NHL-karriären då Nashville besegrade New York Islanders hemma i Bridgestone Arena med 5-0.
    Smith satte ledningsmålet för Nashville redan efter 35 sekunders spel i den första perioden då han snodde pucken av Nick Leddy och ur snäv vinkel vallade in pucken via målvakten Thomas Greiss.
    Därefter nätade han två gånger med distinkta avslut från "slottet" i mitten av den första och andra perioden, vilket fick hattarna att flyga in på isen från läktarplats.
    - Det här känns toppen, säger Smith som gör sin nionde säsong med Predators. Jag har haft jättemånga chanser att göra det tidigare så det var roligt att lyckas till slut. Jag fick så fina passningar av mina lagkamrater så de hjälpte mig verkligen.
    Juuse Saros stoppade 31 skott och höll nollan för andra gången den här säsongen. I och med segern knaprar Nashville in på Winnipeg Jets och Arizona Coyotes i kampen om wild card-platserna i Western Conference. Med fyra matcher färre spelade har Preds nu tre poäng upp till Yotes som har den sista platsen.
    - Vi spelade med mycket energi och hade roligt på isen idag, säger Smith. Det är då vi är som bäst och det hjälpte oss till viktiga poäng idag.
    Här är summeringen av nattens övriga matcher:
    Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets: 4-3 e. förl. (0-1, 1-1, 2-1, 1-0)
    Sabres Victor Olofsson var tillbaka i spel efter att ha missat 15 matcher med underkroppsskada och satte direkt avtryck genom att göra två mål då Buffalo besegrade Columbus med 4-3 efter förlängning. Bland annat satte han det matchvinnande målet i övertidsspelet efter en fin framspelning av Jack Eichel som svarade för ett mål och två assist i matchen.
    Markus Nutivaara utjämnade sent i den tredje perioden då Blue Jackets plockat målvakten.

BUF-CBJ: Olofsson avgör i OT på Eichels passning

Toronto Maple Leafs - Dallas Stars: 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Tyler Seguin hittade målet igen efter en 17 matcher lång torka då Stars besegrade Maple Leafs med 3-2 borta i Scotiabank Arena. Seguins satte 3-1 målet tidigt i den tredje perioden då han tryckte in en retur efter ett skott från Mattias Janmark. Hans första mål sedan den 28:e december.
I Leafs var Frederik Andersen tillbaka i mål efter att ha missat fyra matchen med en nack-skada. Han stoppade 16 skott i matchen. Auston Matthews gjorde ett av målen för Toronto och hakar på i toppen av skytteligan med 41 gjorda mål. Leafs-forwarden Andreas Johnsson bröt matchen i den första perioden med en befarad knäskada.
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers: 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
Lightning vann sin nionde raka match då Edmonton Oilers besegrades med 3-1 hemma i Amalie Arena. Hemmalagets mål gjordes av Pat Maroon, Yanni Gourde och Cedric Paquette. Oilers mål gjordes av Caleb Jones, assisterad av Leon Draisaitl som nu är upp i 90 poäng den här säsongen (32+58).
Andrei Vasilevskiy stoppade 29 skott och har nu tagit poäng i sina 20 senaste matcher.
En handfull storstjärnor saknades i matchen då hemmalaget kom till spel utan skadade Nikita Kucherov, Steven Stamkos och Anthony Cirelli. I Oilers saknades Connor McDavid.
Florida Panthers - Philadelphia Flyers: 2-6 (0-4, 0-1, 2-2)
Philadelphia fick en flygande start i bortamatchen i BB&T Center mot Florida Panthers då man gjorde tre mål på de nio första skotten.
Hemmakeepern Sergei Bobrovsky byttes ut efter den första perioden och ersattes av Sam Montembeault som gjorde 16 räddningar. Bobrovsky har spelat 0-4-1 på sina fem senaste starter.

NJD-DET: Bratt skjuter högt med handledsskott

New Jersey Devils - Detroit Red Wings: 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)
Detroit ledde matchen i Prudential Center mot New Jersey med 1-0 fem minuter in i den tredje perioden innan allt föll samman för ligans bottenlag. Devils gjorde fyra mål inom loppet av fyra minuter, varav två kom från Wayne Simmonds klubba.
Segern innebär att Devils tagit poäng i sju av sina åtta senaste matcher (4-1-3). För Red Wings är läget dystrare. På de 14 senaste matcher har man spelat 2-11-1.
Ottawa Senators - Arizona Coyotes: 2-3 (0-2, 0-1, 1-1)
Vladislav Namestnikov och Brady Tkachuk såg till att Ottawa ryckte åt sig en tidig ledning i matchen mot Arizona Coyotes i Canadian Tire Centre. En ledning som Senators därefter kunde förvalta och bryta sin sex matcher långa förlustsvit.
Marcus Högberg gjorde en fin match i mål för hemmalaget och stoppade 32 skott.
Förlusten innebär att Coyotes tappar ytterligare mark i jakten på en slutspelsplats i Western Conference.

MIN-NYR: Panarin, ZIbanejad samarbear till kvittering

Minnesota Wild - New York Rangers: 3-4 e. str. (2-1, 1-0, 0-2, 0-0)
Mika Zibanejad kvitterade sent i den tredje perioden och satte sedan en puck i straffläggningen då New York Rangers besegrade Minnesota Wild borta i Xcel Energy Center. Också Artemi Panarin gjorde ett mål under ordinarie speltid och i straffläggningen i Rangers som nu vunnit tre raka.
Den sista Rangers-straffen av Panarin blev omdiskuterad då Islanders-lägret menade att Rangers-forwarden åkte med pucken bort från målet medan han väntade ut Alex Stalock.

COL-WSH: Bäckström förvaltar Vranas passning i PP

Colorado Avalanche - Washington Capitals: 2-3 (2-0, 0-1, 0-2)
Washington Capitals vände ett 0-2-underläge halvvägs i matchen borta mot Colorado Avalanche till seger med 3-2. Detta efter mål av Nicklas Bäckström, Tom Wilson och T.J. Oshie.
Alexander Ovechkin hade sju avslut på mål i matchen med är fortfarande två mål från att nå 700 i karriären.
Andre Burakovsky stod för ett mål och en assist i Colorado i den första perioden.

COL-WSH: Burakovsky direktskjuter på MacKinnons pass

Anaheim Ducks - Calgary Flames: 0-6 (0-4, 0-1, 0-1)
Cam Talbot stod för 35 räddningar och höll nollan för första gången den här säsongen då Calgary Flames bortaslog Anaheim Ducks med 6-0 i Honda Center.
Mikael Backlund gjorde två av gästernas mål och utsågs till matchen första stjärna. Också Elias Lindholm och Oliver Kylington nätade för Flames.

ANA-CGY: Mangiapane, Backlund samarbetar på fint mål

SÅ GICK SNACKET:
"Vi spelare har precis haft ett möte och vi är alla överens om att vi måste beredda att spela hårt direkt när matchen startar. Vi har inte råd att förlora matcher nu. Vi får alla titta oss i spegeln och se till att spela bättre".
- Panthers kapten Alexander Barkov efter förlusten mot Flyers
"Vi snackar om att vi får vara nöjda med att ta en poäng. Det kan vi inte vara. Vi behöver tvåpoängare nu".
- Wilds målvakt Alex Stalock
"Vår målvakt är galet bra. Vasilevskiy har gjort så många avgörande räddningar för oss i viktiga lägen av matcherna".
- Lightnings Pat Maroon
"Coach Alain Nasreddine klev in i pausen mellan den första och andra perioden och skällde ut oss. Han är ganska lugn vanligtvis men jobbar man inte hårt nog får man höra det. Vi hörde hans budskap och vände på matchen".