Kotikaukalossaan pelannut Winnipeg Jets murskasi Minnesota Wildin Läntisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen viidennessä ottelussa maalein 5-0 ja marssi toiselle kierrokselle vakuuttavasti voitoin 4-1. Joel Armia iski kamppailussa Jetsin neljännen osuman ja NHL-uransa ensimmäisen playoff-maalin.

Jets sai viidenteen otteluun kokoonpanoonsa puolustaja Tyler Myersin, joka oli ollut loukkaantumisen vuoksi sivussa edellisestä kamppailusta. Josh Morrissey kärsi puolestaan yhden ottelun pelikieltoa neljännen ottelun tapahtumien johdosta.
Avauserässä ei juuri vieraita näkynyt, niin hurja oli isäntien tulo viidenteen otteluun. Maalihanat aukesivat jo puolen minuutin pelin jälkeen, kun puolustaja Jacob Trouba laukoi kiekon ohi Devan Dubnykin. Kurittaminen jatkui hetkeä myöhemmin, kun Bryan Little ohjasi Dustin Byfuglienin (0+2) siniviivalaukauksen verkon perukoille.
Kaksi pikamaalia lamauttivat Wildin täysin, eikä joukkue tuntunut saavan peliään käyntiin. Brandon Tanev rokotti Wild-puolustajien haparoinnista ja iski taululle jo 3-0 lukemat. Armian viimeistelemä taidokas ohjausmaali riitti Dubnykille, joka teki Wildin maalilla tilaa Alex Stalockille.
Toisessa erässä meno hieman rauhoittui ja kamppailu oli tasaisempaa. Wild voitti maalittoman toisen erän laukaukset 10-7.
- Uskon, että katkaisupeli antoi meille tänään ylimääräisen energiapiikin. Molemmat joukkueet tulivat vauhdilla viidenteen otteluun, mutta mielestäni meillä oli tarvittava määrä enemmän virtaa, Jetsin kapteeni Blake Wheeler kertasi.
Vaikka päätöserässä vieraiden luistin liikkuikin vanhaan malliin, oli viimeinen terä hyökkäyspelaamisesta jo kadonnut. Jetsin maalilla torjunut Connor Hellebuyck näytti, miksi hän on yksi tämän kauden Vezina Trophy -finalisteista. Toinen peräkkäinen nollapeli vaati yhteensä 30 torjuntaa.
- Joukkue pelasi erinomaisesti edessäni ja teki työskentelystäni paljon helpompaa. Saimme vastustajan lyötyä aika hyvin kanveesiin avauserän maaleilla, ja loppuaika menikin aika rutiinilla, Hellebyuck totesi.
Loppulukemat iski ylivoimalla Mark Scheifele (1+1). Patrik Laine jäi kamppailussa ilman tehomerkintöjä.
Mikko Koivun ja Mikael Granlundin kausi päättyi jälleen karvaaseen pettymykseen. Granlundin saldoksi jäi viidessä ottelussa 1+2 ja Koivun 0+4 tehopistettä.
- Emme kyenneet hallitsemaan kiekkoa niin kuin me parhaimmillaan pystymme. Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin emme saaneet kunnolla edes syöttöjä omille. Saatoimme luonnollisesti olla hieman hermostuneita, ja vastustaja haistoi sen, Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau summasi.
Jets ei ole seurahistoriansa aikana päässyt koskaan aiemmin playoffien toiselle kierrokselle. Tänä keväänä se kohtaa toisella kierroksella joko Nashville Predatorsin tai Colorado Avalanchen.