Richard_Maurice_8448321_MTL_MTLvsDT_1952

Osana NHL:n satavuotisjuhlia NHL.com listaa viikoittain huippuhetkiä vuosisadan varrelta. Seuraavassa on listattu muutamia muistoja ajanjaksolta 5.-11. marraskuuta.

11.11.1981: Bobby Smith ja Minnesota North Stars nauttivat suurimmista hyökkäyspelillisistä saavutuksistaan. Smith teki neljä maalia ja syötti kolme. Hänen seitsemän tehopisteen iltansa johdatti North Starsin 15-2-voittoon Winnipeg Jetsistä.
Kaksi Smithin osumista syntyi toisessa erässä, jossa Minnesota teki kaikkiaan kahdeksan maalia.
10.11.1962: Chicago Blackhawksin maalivahti Glenn Hallin ällistyttävä otteluputki katkesi, kun hän ei pelannut Montreal Canadiensia vastaan. Hall pelasi 502 peräkkäistä runkosarjaottelua eli enemmän kuin kukaan muu maalivahti NHL:n historiassa. Putki hakee vertaistaan myös kaikki urheilulajit huomioitaessa.
Denis DeJordy torjui Blackhakwsin maalilla 33 kertaa 3-1-voittoon päättyneessä ottelussa.

Glenn Hall

9.11.1984: Edmonton Oilers kukisti vieraskaukalossa Washington Capitalsin maalein 8-5.
Oilers teki uuden peräkkäisten tappiottomien otteluiden ennätyksen kauden alusta laskettuna. Viidentoista ottelun jaksoon sisältyi 12 voittoa ja kolme tasapeliä. Edellinen ennätys oli 14 ottelua (11-0-3), ja sen teki Montreal Canadiens kaudella 1943-44.
8.11.1952: Kymmenen vuotta ensimmäisen NHL-maalinsa jälkeen, Maurice Richardista tuli NHL:n kaikkien aikojen paras maalintekijä. Hän teki 325. maalinsa, kun Canadiens voitti Blackhawksin maalein 6-4.
Richardin 325. maali nosti hänet yhdellä ohi Neal Stewartista, joka piti edellistä ennätystä hallussaan 12 vuoden ajan. Hän lopetti uransa vuonna 1940. Kun Richard lopetti vuonna 1960, hänen maalimääränsä oli 544.

Richard

7.11.1975: 1970-luvun ensimmäisen puolikkaan arkkiviholliset New York Rangers ja Boston Bruins tekivät historiallisen kaupan. Rangers lähetti kaksi tulevaa Hockey Hall Of Famen jäsentä eli keskushyökkääjä Jean Ratellen ja puolustaja Brad Parkin sekä puolustaja Joe Zanussin Bruinsiin. Toiseen suuntaan matkasivat Bruinsin sentteri Phil Esposito ja puolustaja Carol Vadnais. Myös Esposito pääsi myöhemmin Hockey Hall Of Fameen.
6.11.1995: Rangersin Mark Messieristä tuli NHL:n historian 21. pelaaja, joka on saavuttanut 500 maalin rajan. Hän osui juhlaottelussaan kolmesti, kun Rangers voitti Calgary Flamesin Madison Square Gardenissa maalein 4-2.
Messier teki 500. maalinsa ja 21. hattutemppunsa, kun hän ohitti maalivahti Rick Tabaraccin kolmannessa erässä ajassa 12.32.
5.11.1955: Jean Beliveau teki joukkueensa kaikki neljä maalia, kun Canadiens kukisti Bruinsin maalein 4-2.
Kolme neljästä maalista olivat ylivoimamaaleja, ja hän teki kaikki saman ylivoimapelin aikana 44 sekunnissa. Tuohon aikaan jäähy jatkui, vaikka tuli maali. Canadiensin Bert Olmstead syötti kaikki kolme ylivoimamaalia, ja ne olivat NHL:n historian toiseksi nopeimmat kolme syöttöpistettä.