Lindros100

Osana NHL:n satavuotisjuhlia NHL.com listaa viikoittain huippuhetkiä vuosisadan varrelta. Seuraavassa on listattu muutamia muistoja ajanjaksolta 17. - 23. syyskuuta eri vuosilta ja vuosikymmeniltä:

23.9.1992:Maalivahti Manon Rheaumesta tuli ensimmäinen nainen, joka on koskaan pelannut Pohjois-Amerikan suurissa urheilusarjoissa, kun hän pääsi jäälle Tampa Bay Lightningin ensimmäisellä kaudella St. Louis Bluesia vastaan pelatussa harjoitusottelussa Hän torjui ensimmäisessä erässä seitsemän laukausta yhdeksästä päästäen Jeff Brownin sekä Brendan Shanahanin laukaukset selkänsä taakse.

Manon-Rheaume

22.9.1972: Neuvostoliiton joukkue iski viisi maalia kolmannessa erässä ja kukisti Kanadan lukemin 5-4 kahdeksanosaisen Summit Seriesin viidennessä ottelussa Moskovassa.
21.9.1902: NHL:n ensimmäisiin tähtipelaajiin kuulunut Howie Morenz syntyi Ontarion Mitchellissä.
20.9.1951: Hockey Hall of Famen jäsen ja Montreal Canadiensin 1970-luvun lopun dynastia-ajan kovin maalintekijä Guy Lafleur syntyi Thursossa, Quebecissä. Lafleur voitti liigan maalipörssin kolmesti ja juhli Stanley Cupin voittoa Canadiensin paidassa viidesti.
19.9.1992: Philadelphia Flyersin Eric Lindros viimeisteli maalin ja sai syöttöpisteen hänen kauan odotetussa debyyttiottelussaan, jossa vastustajana oli Quebec Nordiques.
18.9.1933: Scotty Bowman, NHL-historian menestynein valmentaja, syntyi Montrealissa. Bowman on ykkösnimi voitettujen runkosarjaotteluiden (1 244), pudotuspeliotteluiden sekä Stanley Cup -voittojen (9) määrissä.
17.9.1985: Aleksandr Ovetshkin, liigan kaikkien aikojen kovin venäläinen maalintekijä, syntyi Moskovassa. Ovetshkin on ensimmäinen venäläissyntyinen NHL-pelaaja, joka on yltänyt 500 maaliin ja rikkonut 50 maalin rajan seitsemällä kaudella.