Sebastian-Aho-127-1

Minnesotan Mikko Koivu ja Mikael Granlund kirjauttivat kumpikin yhden syöttöpisteen, mutta joukkueen suurin sankari löytyi tolppien välistä. Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pääsivät maalien makuun Anaheim Ducksia vastaan.
Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes 6-5

Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikko Sebastian Aho - Teuvo Teräväinen nousi isoon rooliin Anaheim Ducksia vastaan. Teräväinen iski 1-1-tasoitusmaalin avauserän lopussa. Aho vei Carolinan 3-1-johtoon toisen erän puolivälissä. Päätöserässä Teräväinen viimeisteli 5-3-maalin, ja esityön tähän teki Aho. Sami Vatasen (+3) Anaheim kuitenkin kiri tasoihin päätöserän loppuhetkillä. Ottelu eteni rangaistuslaukauskilpailuun, jossa voiton vei Anaheim. Carolinan suomalaiset saivat vastuuta myös voittolaukauskilpailussa. Aho onnistui omassa yrityksessään, mutta Teräväinen ei.
Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 2-3
Minnesota Wild saa kiittää voitostaan pitkälti maalivahtiaan Devan Dubnykia. Kanadalaismaalivahti venyi Toronto Maple Leafsia vastaan pelatun ottelun kolmannessa erässä kiekon tielle peräti 17 kertaa ja piti joukkueensa kiinni 3-2-johtoasemassa.
Johtoasemaa olivat luomassa Minnesotan suomalaishyökkääjät Mikko Koivu ja Mikael Granlund, jotka alustivat syötöillään Minnesotan illan avausmaalin. Syöttöpisteen lisäksi kummankin tilastoon jäi myös plus-miinuslukema +1. Granlund oli joukkueensa työllistetyin hyökkääjä, ja hän sai peliaikaa 19.32. Joukkueen kolmas suomalainen Erik Haula jäi ilman tehopisteitä, ja hänen plus-miinuslukemansa oli -1. Toronton Leo Komarov jäi niin ikään ilman pisteitä, plus-miinuslukeman ollessa -1.

Dubnyk celebrates

Washington Capitals - Boston Bruins 4-3 ja.
Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask ei pystynyt torjumaan joukkueelleen neljättä peräkkäistä voittoa, vaan Washington Capitals katkaisi orastavan voittoputken Nicklas Bäckströmin jatkoaikamaalilla. Tuukka Raskille kertyi ottelussa kuusitoista torjuntaa, ja torjuntaprosentti oli vaatimaton 80.
Yksi piste oli Bostonille kuitenkin kelpo suoritus ottelun murheellisen alun jälkeen. Washingtonin hyökkääjä Justin Williams iski avausmaalin jo pelin ensimmäisellä minuutilla ja teki avauserässä toisenkin osuman. Toisen erän alkupuolella joukkue johti jo 3-0, mutta sen jälkeen peli sakkasi. Boston kiri tasoihin ja venytti ottelun jatkoajalle, missä voittomaalin viimeisteli Washingtonin Bäckström.

backstrom-127

San Jose Sharks - Ottawa Senators 2-4
Ottawa Senators karkasi avauserässä 2-0-johtoon Mark Stonen ja Erik Karlssonin maaleilla. Johtoasema suli toisessa ja kolmannessa erässä, kun San Jose Sharksin Logan Couture ja Brent Burns toivat joukkueensa tasoihin. Ottawa kuitenkin vei lopulta voiton, kun Chris Kelly onnistui maalinteossa varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla. Loppulukemat 4-2 viimeisteli Jean-Gabriel Pageau.

Omin sanoin:
Voitosta huolimatta Washington Capitalsin leirissä ilmeet olivat mietteliäät, koska joukkue menetti kolmen maalin johtoaseman:
- Voitto on tärkeä ja hyvä juttu, mutta en ole tyytyväinen tapaan, jolla voiton saimme. Meidän pitää miettiä tarkkaan mitä toisessa ja kolmannessa erässä tapahtui. Nyt saamme olla onnekkaita, että lopulta kuitenkin voitimme, jatkoaikamaalin iskenyt Nicklas Bäckström pohdiskeli Capitalsin Twitter-tilillä julkaistulla videolla.
Viiden ottelun vieraskiertueensa kahteen voittoon päättäneen Minnesota Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau oli helpottunut, kun johtoasema kesti kolmannen erän pyörityksessä ja vieraskiertue sai hyvän lopun:
- Kerroin jätkille, että en saata nyt näyttää tyytyväiseltä, mutta sisimmässäni olen todella iloinen, Boudreau tuumi Minnesotan twiitissä.
Poimintoja torstain otteluista:
Torstaina NHL:ssä pelataan kaikkiaan 10 ottelua. Suomalaisista tositoimissa ovat muun muassa New Jersey Devilsiä vastaan pelaavan Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen sekä Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho, jotka kohtaavat Los Angeles Kingsin. Todellinen suomalaisten ottelu pelataan Pittsburghissa, missä Penguins-puolustaja Olli Määttä ottaa vastaan Florida Panthersin Jussi Jokisen ja Aleksander Barkovin hyökkäykset.