Vegas Golden Knights löi San Jose Sharksin kotonaan viidennessä ottelussa lukemin 5-3 ja siirtyi ottelusarjassa 3-2 johtoon. Kamppailusta muodostui päätöserässä melkoinen trilleri, kun Sharks aloitti huiman kirin 0-4 tappioasemasta.

Kotihallissaan pelannut Golden Knights avasi maalihanat aivan avauserän viimeisillä sekunneilla. Sharksin Brendan Dillon puolusti James Nealia vastaan löysästi, ja kanadalaishyökkääjä pääsi iskemään tämän kevään playoffien kolmannen osumansa.
Toisessa erässä Erik Haula sekä Alex Tuch (2+0) onnistuivat lisäämään Vegasin johtoa entisestään. Osuma oli myös Haulalle pudotuspelien kolmas.
- Peli-ilmeemme oli tänään hyvä ja terävä. Jokainen pelaaja oli valmiina taistelemaan joka tilanteessa, Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant totesi.
Tuchin illan toisen osuman jälkeen vieraat lopulta heräsivät. Ensiksi Kevin Labanc rokotti ylivoimalla isäntiä, ja hetkeä myöhemmin oli Tomas Hertlin (1+1) vuoro iskeä kiekko Marc-Andre Fleuryn (27 torjuntaa) selän taakse.
Sharks nousi vain maalin päähän Mikkel Bödkerin osumalla. Vegasin puolustuksessa oli tuolloin täysi paniikki päällä, eikä kukaan kyennyt pitämään tanskalaishyökkääjää maalin edustalla.
Sharksin jokaisessa maalissa vahvasti mukana ollut Logan Couture keräsi kamppailussa kolme syöttöpistettä. Joonas Donskoi pelasi ykkösketjussa reilut 15 minuuttia, mutta jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä.
- Ottelusarja ei todellakaan ole vielä ohi. Pääsemme kotiyleisön eteen ja aiomme olla valmiina, Hertl uhkui.
Vierasjoukkueen pyristelyt loppuivat kuitenkin päätöserän viime minuuteilla, kun Jonathan Marchessault (1+1) pääsi iskemään kiekon Sharksin tyhjään maaliin.
- Meidän täytyy pelata kovemmin seuraavassa ottelussa. Tänään aloimme pelata vasta päätöserässä, ja se maksoi meille voiton, Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer harmitteli.
Sarjan kuudes ottelu pelataan sunnuntaina San Josessa. Jos Golden Knights voittaa, se etenee ensimmäisellä NHL-kaudellaan lännen konferenssifinaaleihin.