finland goal gbr

Suomi otti Kosicessa pelatussa perjantain myöhäisottelussa "rutiinivoiton" MM-turnauksen lilliputtimaihin lukeutuvasta Isosta-Britanniasta, joka kukistui selvin 5-0 numeroin. Jukka Jalosen luotsaama leijonaryhmä vankisti voitolla asemaansa A-lohkon kärkipaikalla.

• Oli aika lailla sellainen peli, mitä odotinkin. Oltiin kliinisiä ja tylyjä. Olen kaikin puolin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen. Pystyttiin pelaamaan tehokkaasti vastustajan harvat tilanteet pois, Jalonen kiteytti.
    Päävalmentaja Jalonen päätti tehdä kokoonpanoonsa merkittävän muutoksen ja antaa torjuntavuoron MM-turnauksessa debytoivalle kolmosvahti Juho Olkinuoralle.
    Ottelun avauserä sujui täysin Suomen komennossa, eikä Iso-Britannia päässyt juurikaan hätyyttelemään Olkinuoraa, jolle kertyi ensimmäisessä erässä vain kaksi torjuntaa. Toisessa päässä työskennellyt virkaveli Ben Bowns joutui puolestaan venymään ensimmäisessä erässä kiekkojen tielle 12 kertaa. Maalit jäivät kuitenkin odottamaan itseään, vaikka Suomi pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimalla.
    Watch: Youtube Video
    Toinen erä ei ehtinyt vanheta puolta minuuttiakaan, kun maalihanat vihdoin aukesivat. Ison-Britannian puolustusalueelle vahvasti ajanut hyökkääjä Toni Rajala napautti tarkan rannelaukauksen, joka painui komeasti takayläkulmaan ohi hölmistyneen Bownsin. Syöttäjiksi merkattiin puolustaja Mikko Lehtonen sekä maalivahti Olkinuora.
    Suomalaiskannattajilla oli aihetta juhlaan hetkeä myöhemmin, kun puolustaja Atte Ohtamaan millintarkka rannekuti upposi hyökkäyssiniseltä Ison-Britannian maaliin. Erän lopussa nimensä maalitilastoihin sai myös hyökkääjä Joel Kiviranta, joka seurasi Miika Koiviston laukauksesta kimmonneen paluukiekon verkkoon.
    Suomi ei lähtenyt mukaan Ison-Britannian "kävelyvauhtiin", vaan käänsi kiekon saadessaan nopeasti hyökkäyksiä kohti Bownsin vartioimaa maalia. Ottelun koko kuva oli siinä, että Suomi kontrolloi kiekkoa miten tahtoi, ja Iso-Britannia rimpuili mukana. Britit saivat päätöserässä mahdollisuutensa rikkoa kuparinen, kun Juhani Tyrväiselle vihellettiin erän aikana kaksi jäähyä. Leijonien maali pysyi kuitenkin koskemattomana loppuun asti.
    Päätöserän viimeisillä minuuteilla turnauksen maalitilinsä avasivat vielä Kristian Kuusela sekä Lehtonen. Ottelun sankareihin lukeutuneen Olkinuoran maajoukkueuran ensimmäinen nollapeli vaati yhteensä 12 torjuntaa.
    - Hauskaa oli pelata. Pelattiin joukkueena hyvin, ja oli kiva kantaa kortensa kekoon. Nollapeli toki lämmittää mieltä, mutta voitto oli se tärkein. Onneksi torjuntoja tuli lopussa vähän enemmän, Olkinuora kertasi tapahtumia.
    - Kaksi ensimmäistä erää oli tasokasta taistelua, ja vasta lopussa pystyttiin löysäämään kaasua. Pelattiin joukkueena vahvasti, eikä noissa lukemissa ollut valittamista. Meidän täytyy pitää hyvä pelitunne myös jatkossa, sillä vastustajat vain koventuvat, avausosumasta vastannut Rajala puolestaan ruoti.
    Samaan aikaan Bratislavassa pelatussa B-lohkon ottelussa Tshekki kuritti Italiaa tylyin 8-0 lukemin. Ottelun tehokkain oli Calgary Flamesin hyökkääjä Michael Frolik, joka vietti neljän tehopisteen iltaa (2+2=4).
    Perjantain aikaisemmissa otteluissa Norja nappasi turnauksen avausvoittonsa kukistamalla Itävallan 5-3 ja isäntämaa Slovakia juhli voittoa Ranskan kustannuksella maalein 6-3. B-lohkon ykköspaikkaa pitävät hallussaan Venäjä sekä Sveitsi, jotka ovat toistaiseksi lohkon ainoat puhtaalla pelillä porskuttavat joukkueet.