FaksaBench120

Dallas Stars oli odottanut lauantain ottelukierrosta, tai tarkemminkin sen tulosta. Tappioputki katkesi ennen kuin se ennätti kasvaa tuskan tasolle, ja paluu voittojen tielle helpottaa oloa pukukopissa sekä koko seurayhteisössä.

Kolme miestä on varastanut valtaosan huomiosta Starsin ympärillä, ja aivan ansaitusti. Supertähti Tyler Seguin, kapteeni Jamie Benn ja venäläisässä Aleksandr Radulov ovat Dallasin ykköstykit, joiden harteille on asetettu valtavat odotukset. Niihin pitäisi pystyä vastaamaan, jotta joukkue olisi kilpailukykyinen.
Starsin valmennusporras päätti kuitenkin tehdä lauantain otteluun kokoonpanomuutoksia, jotka osoittautuivat arvokkaiksi. Päävalmentaja Jim Montgomery hajotti tähtitrion ketjun. Radulov ja Seguin jatkoivat ykkösvitjassa, mutta saivat vierelleen Mattias Janmarkin. Benn puolestaan siirtyi kakkosketjuun Radek Faksan ja Blake Comeaun rinnalle.

DAL-WPG: Faksa ohittaa Hellebuyckin

Ratkaisut eivät olleet lainkaan hassumpia, sillä Starsin neljästä ketjusta kolme onnistui maalinteossa, kun Winnipeg Jets kaatui American Airlines Centerissä lukemin 4-2. Muutokset olivat myös selkeästi ravistelleet jokaista pelaajaa hereille, sillä Stars hyppäsi kaukaloon myrskyn lailla. Texasin tähtipaidat voittivat laukaukset heti ensimmäisessä erässä 11-4 , ja toisessa tahti vain yltyi lukemiin 17-8.
Ahkera ampuminen palkittiin maaleina. Stars johti ensimmäisen erän jälkeen 1-0 ja toisen erän puolivälin jälkeen jo 3-0. Sitä takamatkaa Jets ei enää kyennyt kuromaan kiinni.
Erityisen kirkkaana loisti Faksan ympärille rakennettu ketju, joka iski kaksi osumaa, laukoi Jetsin maalia kohti peräti yhdeksän kertaa ja ennätti vielä rusikoimaan vieraita 11 taklauksellakin. Kertaalleen juhli myös nelosketju, kun Brett Ritchie sytytti punalampun. Hänen rinnallaan pelasivat Roope Hintz ja Denis Gurjanov, jotka on totuttu näkemään AHL-seura Texas Starsin paidassa. Sekin trio ehti pyssyttää kaikkiaan kahdeksan laukausta Winnipegin maalia kohti.
*** ***Lisää aiheesta: [Suomella vahva edustus ensi kesän NHL Draftissa]
Voidaan siis sanoa, että Montgomeryn uskallus sekoittaa pakkaa palkittiin komeasti.
Ja kun Jets sai kaksi nopeaa maalia kolmannessa erässä noustakseen enää yhden osuman päähän, astuivat esiin juuri ne paljon puhutut tähdet, eli ykkösketju. Seguin iski viimeisen niitin ja sinetöi Dallasin kovasti odotetun voiton.
- Kaikki taistelivat tänään ankarasti. Tämä oli meille valtava voitto tauon alla, tyytyväinen Comeau totesi.
Tähdistöottelun myötä edessä on tavallista pidempi hengähdystauko, jolle ei varmasti olisi ollut mukavaa lähteä viiden peräkkäisen tappion jälkeen. Sen sijaan Stars pelasi yhden tämän kauden parhaista otteluistaan ja osoitti, että ryminää ja ratkaisukykyä on mahdollista levittää kaikkiin kentällisiin.

DAL-LAK: Lindell ohjaa kiekon maaliin

• Pystymme vaikuttamaan siihen, miten kovaa ja miten fiksusti pelaamme. Se pitää pystyä toistamaan illasta toiseen. Samalla pitää muistaa, että tämä on kova sarja, mutta jos pelaa kovaa ja antaa kaikkensa, pystymme vastaamaan huutoon, Benn arvioi.
    - Silloin kun teemme niin, pystymme tällaisiin tuloksiin.