Sharks kaatoi Golden Knightsin sarjan avauksessa

San Jose Sharks aloitti pudotuspelit vahvasti kotiluolassaan kaatamalla pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelussa Vegas Golden Knightsin maalein 4-2. Voitto oli isännille varmasti makoisa, sillä edellisenä keväänä Golden Knights passitti Sharksin laulukuoroon pudotuspelien toiselta kierrokselta.

• He olivat paljon nopeampia kuin aiemmin, emmekä olleet tänään riittävän hyviä. Meidän täytyy parantaa seuraavaan otteluun. He eivät tehneet mitään eri tavalla kuin olimme odottaneet, mutta emme vain olleet valmiina tähän tempoon, totesi Vegas Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant ottelun jälkeen.
    Sharksin kärkipelaajat nousivat avausottelussa isoon rooliin, ja varsinkin isäntien puolustuskalusto osoitti ottelussa vahvuutensa. Alakerran johtohahmoista Karlsson (0+2), Burns (1+1) ja Vlasic (1+1) viettivät keskiviikkona kahden tehopisteen iltaa.
    - Emme karvanneet ja paineistaneet heidän puolustustaan tänään riittävän hyvin. Meidän pitää olla jatkossa terävämpiä koko viisikon voimin. Menetimme liikaa kiekkoja ja olimme huolimattomia, harmitteli Golden Knightsin Pierre-Edouard Bellemare.

SJS-VGK: Burns ohittaa Fleuryn

Kapteeni Joe Pavelski avasi kotijoukkueen maalihanat ylivoimaosumallaan avauserässä. Burns ja Vlasic veivät toisen erän osumillaan haipaidat jo kolmen maalin johtoon, mutta Golden Knights kuittasi tilanteen nopeasti, kun Mark Stone iski kavennuksen alle minuutin kuluttua Vlasicin osumasta.
Evander Kane iski kuitenkin todellisen pukukoppimaalin ajassa 39.42 ja vei joukkueensa 4-1 johtoon erän loppuhetkillä. Stone herätti vielä vierailijoissa toivonkipinää laukomalla illan toisen maalinsa päätöserässä ylivoimalla, mutta Vegasin ritareiden kiri jäi vajaaksi. Sharksin Tomas Hertl viimeisteli loppulukemat tyhjään rysään pari minuuttia ennen ottelun loppua.
[Lue ottelusarjan SJS-VGK kaikki jutut täältä]
Sharksin Martin Jones joutui venymään ottelussa kiekon tielle 24 kertaa, kun taas virkaveli Marc-Andre Fleury pysäytti Golden Knightsin maalilla 28 laukausta.
San Josen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi katsoi keskiviikon ottelun katsomon puolelta.