finnish rask 0119

BOSTON -- Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask kärsii aivotärähdyksestä. Rask loukkaantui lauantaina New York Rangersia vastaan pelatun ottelun avauserässä ja jouduttiin taluttamaan pois kaukalosta.

Hurjannäköinen ja valitettava tilanne sattui ensimmäisen erän loppupuolella. Rangersin hyökkääjä Filip Chytil ajoi laidasta vauhdilla maalille ja ampui 1-1 tasoitusosuman. Juuri kun kiekko oli mennyt verkkoon, Bruinsin puolustaja Charlie McAvoy taklasi Chytiliä, joka lensi rajusti päin suomalaisveskaria. Bruinsin huoltaja saapui auttamaan Raskia, joka makasi jäällä muutaman minuutin ajan, kunnes joukkuetoverit taluttivat hänet jäältä pukukopin suojiin.

BOS-NYR: Chytil karkaa puolustukselta ja iskee maalin

• Mielestäni siinä tilanteessa ei voinut välttää kontaktia, kertoi McAvoy.
    - Se oli pelottavaa. Tuukka tipahti jäähän, kun kaveri tuli päälle aikamoisella voimalla. Halusin varmistaa, että hän oli kunnossa. Autoimme hänet sitten pois kaukalosta. Toivottavasti hän voi jo paremmin. Eihän tuollaista toivo kenellekään, hän jatkoi.
    Raskin tilalle luisteli Jaroslav Halak, joka torjui ottelun loppuun. Rangers voitti Bostonin TD Gardenissa pelatun ottelun maalein 3-2.
    Kun Bruins kukisti torstaina St. Louis Bluesin, Rask kirjautti 252. voittonsa ja nousi jakamaan Bostonin maalivahtien kaikkien aikojen voittotilaston kärkipaikkaa Tiny Thompsonin kanssa. Hänellä olisi ollut lauantaina mahdollisuus ottaa seuraennätys yksin haltuunsa.
    Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
    Onni onnettomuudessa oli se, että lauantain ottelun jälkeen Bruinsilla alkoi pakollinen viiden päivän tauko, jollainen on jokaisella joukkueella ennen tähdistöviikonloppua tai sen jälkeen.
    - Jos tällainen loukkaantuminen nyt piti sattua, niin tämä oli sille paras ajankohta, sillä seuraava ottelumme on kymmenen päivän kuluttua. Mutta ei tällaisissa tapauksissa voi koskaan puhua hyvästä ajoituksesta. Kukapa tietää, miten tämä tilanne kääntyy Tuukan kannalta. Todella valitettava tapaus, totesi Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.
    Bruins pelaa seuraavan kerran NHL:n tähdistöviikonlopun jälkeen 29. tammikuuta, jolloin se kohtaa kotikaukalossaan Winnipeg Jetsin.