Zuc

New York Rangers eteni yhden välikauden jälkeen pudotuspelien toiselle kierrokselle. Rangers kukisti lauantain kierroksella Montreal Canadiensin maalein 3-1 (0-1, 2-0, 1-0) ja otti jatkopaikan otteluvoitoin 4-2.
Tasaisen ottelusarjan kuudennessa pelissä Rangersin ratkaisijaksi kohosi hyökkääjä Mats Zuccarello, joka viimeisteli kaksi maalia toisessa erässä. Vahvassa vireessä oli myös maalivahti Henrik Lundqvist (27 torjuntaa).

Canadiens yllätti Lundqvistin avauserässä. Hyvät pudotuspelit pelannut Artturi Lehkonen ja Aleksander Radulov loivat maalintekopaikan Aleksei Emelinille, joka laukoi pelaajaruuhkan läpi ottelun ensimmäisen maalin. Canadiensin osalta tuo jäi kuitenkin kauden viimeiseksi täysosumaksi.
Rangers sai toiseen erään loistavan alun, kun Zuccarello teki 1-1-tasoituksen ylivoimalla jo erän kolmannella minuutilla. Sama mies oli asialla myös erän puolivälin jälkeen, kun Rangers karkasi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ja Canadiensin maalivahti Carey Price (20 torjuntaa) tuli yllätetyksi toisen kerran.
Päätöserässä Canadiens metsästi tasoitusta ja taisteli aikaa vastaan, sillä tappio tietäisi kauden päättymistä. Joukkue ei kuitenkaan pystynyt tekemän lisämaaleja. Rangersin Derek Stepan sen sijaan viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ja sinetöi paikan toiselle kierrokselle.
Ottelun suomalaisista Canadiensin hyökkääjä Artturi Lehkonen pelasi 16.30 ja saalisti syöttöpisteen. Hänelle kertyi kevään viidessä pudotuspeliottelussa hyvät tehot 2+2=4. Antti Raannan ottelu kului Rangersin kakkosmaalivahtina.
Rangersin pudotuspelit jatkuvat ensi viikolla, jolloin toisella kierroksella vastaan asettuu voittaja parista Ottawa Senators - Boston Bruins. Tuo ottelusarja saattaa ratketa Senatorsin eduksi jo sunnuntaina, sillä se johtaa voitoin 3-2.