preds051617_169

Nashville Predators pääsi tiistai-iltana pelaamaan kotikaukaloonsa ja palkitsi kannattajansa voitolla. Predators kukisti Läntisen konferenssin kolmannessa loppuottelussa Anaheim Ducksin maalein 2-1 (0-0, 0-1, 2-0) ja siirtyi ottelusarjassa johtoon voitoin 2-1.
Tiistai-illan ottelussa ratkaisevaksi muodostui kolmas erä, missä Predatorsin maaleista vastasivat Filip Forsberg ja Roman Josi. Kotijoukkueen maalivahti Pekka Rinteelle kertyi ottelussa 19 torjuntaa, mutta virkaveli John Gibson torjui peräti 38 kertaa.

• Emme pelanneet lähellekään niin hyvin kuin olisimme voineet pelata. Olimme vastaanottavana osapuolena. "Gibby" antoi meille mahdollisuuden ja teki, mitä pitikin tehdä. Muut eivät sitten tehneet hommiaan maalin edessä ja auttaneet häntä, Anaheimin päävalmentaja Randy Carlyle summasi seuran tiedotteessa.
    Predators tuli avauserään kovalla ryminällä ja laukoi 17 kertaa kohti John Gibsonin vartioimaa maalia. Ducksille kertyi avauserässä yhdeksän laukausta maalia kohti. Erän puolivälin jälkeen Predators pääsi kokeilemaan ylivoimapelinsä tehokkuutta, muttei onnistunut ohittamaan Gibsonia.
    - Oli turhauttavaa, kun emme saaneet maalia. Tiesimme pelaavamme hyvää ottelua, mutta kiekko ei meinannut mennä sisään mistään paikasta. Tähän aikaan vuodesta maalit ovat vähissä. Tänään emme osuneet, vaikka paikkoja oli paljon, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette ruoti kahden ensimmäisen erän tehottomuutta.
    Toisen erän alussa Predators tuhlasi jälleen ylivoimapelinsä ja laukoi koko erässä maalia kohti 11 kertaa, kun vastustaja jäi neljään laukaukseen. Anaheimin tarkkuus oli huomattavasti parempi, sillä heidän ylivoimamiehistönsä sai aikaan avausosuman erän loppupuolella.
    Pelipäivänä 32 vuotta täyttänyt Corey Perry sai ylivoimalla kiekon Rickard Rakellilta, nousi siniviivalta maaliviivan tasolle saakka ja laukoi kiekon Pekka Rinteen vartioimalle Predatorsin maalille. Kiekko kimposi sisään Rinteen luistimen kautta ja yllätti suomalaismaalivahdin. Rakellin lisäksi syöttöpisteen saalisti Sami Vatanen.
    Maalinsa myötä Perry nousi tasoihin Teemu Selänteen kanssa Anaheimin kaikkien aikojen pudotuspelimaalipörssissä. Molemmilla on koossa 35 täysosumaa. Tilaston kärjessä on Ryan Getzlaf, joka nousi Selänteen ohi toisella pudotuspelikierroksella. Joukkueensa kapteeni Getzlaf on tehnyt Anaheimille 37 pudotuspelimaalia, joista on syntynyt tänä keväänä kahdeksan.
    Hetki maalinsa jälkeen Perry piti kiinni Predatorsin Pontus Åbergin mailasta ja joutui katselemaan erän lopun rangaistusaitiosta. Predators ei hyödyntänyt tätäkään tilaisuuttaan, mutta päätöserän alussa sihti oli kohdallaan tasaviisikoin.
    - Emme menettäneet uskoamme, vaan luotimme siihen, että käännämme ottelun eduksemme ja saamme tehtyä maalin, Laviolette sanoi.
    Predators sai hyvän tilanteen Ducksin maalille, ja puolustaja Ryan Ellis laukoi pelaajaruuhkaan. Kiekko kimposi torjunnasta kohti kaukalon vasenta kulmaa, ja valppaana ollut hyökkääjä Filip Forsberg viimeisteli 1-1-tasoituksen napakalla rannelaukauksella. Maali oli hänelle pudotuspelien kuudes.
    - Hän tekee paljon maaleja. Ei ainoastaan sellaisia, jotka kääntävät otteluita meidän eduksemme, päävalmentaja Laviolette vastasi kysymykseen Forsbergin merkityksestä joukkueen tärkeiden maalien tekijänä.
    - Hän tekee maaleja erilaisissa tilanteissa ja erilaisina hetkinä. Hän on hyvä siinä, ja hän oli loistava tänä iltana, Laviolette kehui luottohyökkääjäänsä.
    Tasoituksen jälkeen Predators kesti tärkeän alivoimapelin, jonka aikana Ducks laukoi neljä kertaa. Tarkkuus oli kuitenkin heikko, kun maalille asti meni vain Cam Fowlerin toinen yritys. Fowlerin ensimmäinen kuti painui maalin ohi Sami Vatasen ja Ryan Getzlafin laukausten tavoin.
    Vajaat neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Ducksin Chris Wagner tarjoili korkeaa mailaa Predatorsin Ryan Ellisille ja sai tempustaan rangaistuksen. Predators ei jättänyt tätä tilaisuutta käyttämättä. Puolustaja Roman Josin ensimmäisen laukauksen John Gibson onnistui torjumaan, mutta toista paikkaansa sveitsiläinen ei jättänyt käyttämättä.
    Mattias Ekholmin kova viivakuti kimposi Viktor Arvidssonista B-pisteellä kärkkyneelle Josille, joka laukoi tarkasti 2-1-johtomaalin. Erän viimeisillä minuuteilla Predators puolusti tyylikkäästi johtoasemaansa, eikä Ducksilla ollut mahdollisuuksia nousta tasoihin ja venyttää ottelua jatkoerään.
    - He saivat kaksi maalia häirittyään maalivahtiamme. Tämä oli ilmeisesti osa heidän taktiikkaansa. He laittoivat kiekkoa maalille ja jatkoivat sitä eteenpäin vartaloillaan, Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle viittasi kovaan pelaajaruuhkaan ja Predatorsin pelaajista maalintekopaikoille kimmonneisiin irtokiekkoihin.
    Suomalaispelaajista Pekka Rinne hoiti Predatorsin maalilla hommansa hyvin, vaikka Ducksin ainoa maali kimposikin verkkoon hänen luistimestaan. Anaheimin puolustaja Sami Vatanen saalisti syöttöpisteen ylivoimalla syntyneeseen 1-0-johtomaaliin, mutta plus-miinuslukema painui pakkaselle Vatasen oltua kentällä Predatorsin 1-1-tasoituksen aikaan.
    Peliaikaa Vatanen sai 24.04, mikä oli Cam Fowlerin jälkeen Ducksin kenttäpelaajien toiseksi korkein lukema. Vatanen laukoi kahdesti maalia kohti ja blokkasi kolme laukausta. Hyökkääjä Miikka Salomäki ei mahtunut Predatorsin kokoonpanoon, ja maalivahti Juuse Saros toimi luukkuvahtina.
    Ottelusarja jatkuu torstaina, jolloin pelataan edelleen Nashvillessä, ja Predators tavoittelee toista peräkkäistä voittoa kotiyleisönsä edessä.