Pittsburgh Penguins otti kärkipelaajiensa ja maalivahti Matt Murrayn avustuksella selvän 5-0 voiton Philadelphia Flyersista Itäisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen neljännessä ottelussa. Hallitseva mestari johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1 ja on enää voiton päässä jatkopaikasta.

Kamppailu oli selvää pässinlihaa alusta asti. Penguins hallitsi kenttätapahtumia, ja tappavan tehokas hyökkäys teki Flyersin päädyssä mitä halusi. Pittsburgh pääsi ylivoimalle erän alkupuolella, ja Philadelphian maalivahti Brian Elliott joutui kaivelemaan kiekon selkänsä takaa jo neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen. Phil Kessel ja Sidney Crosby pelasivat taitavasti tekopaikan Jevgeni Malkinille, jolla oli helppo työ siirtää vieraat johtoon.
Kessel lisäsi johtoa avauserän loppuhetkillä iskemällä salamannopean vastahyökkäyksen päätteeksi taululle jo 2-0 lukemat.
Toisen erän puolivälissä tullut Kris Letangin osuma oli jo liikaa Elliottille, joka vaihdettiin Michal Neuvirthiin.
Ilman loukkaantunutta ykkössentteriään Sean Couturieria pelannut kotijoukkue ei saanut pidettyä Crosbya kurissa. Penguins-kippari iski kamppailun neljännen osuman ja ohitti Mario Lemieux'n seuran kaikkien aikojen playoff-pistepörssin kärjessä. Crosby on tehnyt NHL-urallaan pudotuspeleissä 62+111=173 tehopistettä.
- Hänen (Lemieux) nimissään on paljon ennätyksiä, joihin on todella vaikeaa yltää. On ollut kunnia saada pelata tässä organisaatiossa paljon playoff-otteluita ja pystyä samoihin pistemääriin kuin Lemieux, Crosby kertoi.
Ylävartalovammasta kärsivä ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvist oli sivussa Penguinsin kokoonpanosta. Hänen tilalleen oli nostettu runkosarjassakin 33 ottelua pelannut Dominik Simon.
Pittsburghin sentteri Riley Sheahan viimeisteli päätöserän ainoan osuman Olli Määtän syötöstä. Suomalaispuolustaja pelasi jälleen vahvan ottelun vieraiden alakerrassa. Flyersin Valtteri Filppulalla ja Jori Lehterällä oli joukkuetovereidensa tavoin vaikea ilta. Molemmat Flyersin suomalaiset pääsivät laukomaan kertaalleen Penguinsin maalia kohti.
Matt Murrayn kevään playoffien toinen nollapeli vaati lopulta 26 torjuntaa.
- Vastustaja pystyi luomaan vaarallisia tilanteita maalillemme, mutta Matt (Murray) hoiti homman hyvin. Varsinkin Konecnyn avauserän läpiajo oli häneltä iso pelastus. Kun maalivahti ottaa kamppailussa tärkeitä torjuntoja, on niillä myös merkittävä vaikutus oman joukkueen pelaamiseen, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan tiivisti.
Penguins pääsee yrittämään ottelusarjan katkaisua kotikaukaloonsa perjantaina.