Pens-goal 6-11

Patric Hörnqvist päätti kolmannen erän huutomerkkiin voittomaalillaan alle kaksi minuuttia ennen erän loppua. Pittsburgh Penguins voitti kuudennen loppuottelun lukemin 1-0 (0-0, 0-0, 1-0). Sidney Crosby palkittiin toista kertaa peräkkäin Conn Smythe Trophylla pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana. Mikäli Crosby olisi itse joutunut valitsemaan palkinnon saajan, hän olisi halunnut omien sanojensa mukaan antaa sen Jevgeni Malkinille tai Penguinsin veskareille.
Maalivahdit olivatkin ottelun pääosassa. Penguinsin Matt Murray esitteli taitojaan heti ottelun alun jälkeen, kun P.K. Subban katkaisi keskialueella Jake Guentzelille tarkoitetun avaussyötön, spurttasi laidasta sisään ja ampui vihaisen lämärin, mutta Murray sai kilpikätensä väliin. Aivan erän lopussa Nashvillen Mike Fisher alusti komealla syötöllään tekopaikan suoran hyökkäyksen päätteeksi James Nealille maalin nurkalle, mutta Murray sai kuin saikin räpylänsä laukauksen eteen.

Pittsburghin kenties paras maalipaikka avautui aivan ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla, kun Nashville voitti aloituksen omalla puolustusalueella, mutta Chris Kunitz karvasi kiekon pois ja syötti vasemman B-pisteen takakaarelle lipuneelle Sidney Crosbylle, jonka lämäri pysähtyi Pekka Rinteen kilpeen.
Colton Sissons sai toisen erän alussa tökättyä kiekon maaliin luukulla olleesta ruuhkasta, mutta päätuomari Kevin Pollock oli ehtinyt viheltää pelin poikki ennen kuin kiekko kerkesi maaliviivan yli.
Erän puolivälissä Sissons kokeili toden teolla Matt Murrayn virettä. Predators sai tukahdutettua Penguinsin suoran hyökkäyksen vasemman B-pisteen takakaarelle ja kiekko syötettiin pystyyn keskialueelle Sissonsille, joka spurttasi nokikkain Murrayn kanssa. Sissons yritti harhauttaa rystyltä kämmenelle, mutta Murray pysyi mukana ja torjui kiekon vasemmalla patjallaan ja räpylällään.
Penguinsin Ron Hainsey tykitti kolmannen erän alkupuolella viivasta karmean ruuhkan läpi kohti Rinteen vartioimaa maalia. Patric Hörnqvist sai mailansa vedon tielle, mutta suomalaismaalivahdin mainio reaktiotorjunta piti ottelun maalittomana.
Nashville pääsi kolmannen erän puolivälin tuntumassa kokeilemaan maalintekoa jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta Murray ja Penguinsin alivoimapelaajat pitivät kotijoukkueen maaleitta.
Patric Hörnqvistin mestaruuden ratkaissut maali syntyi aivan kolmannen erän lopussa. Justin Schultzin viivaveto meni ohi maalin, mutta Hörnqvist syöksyi kiekon perään ja löi sen miltei maalin takaa Rinteen selän kautta verkkoon. Ratkaisumaalin tekijä ei kuitenkaan suostunut ottamaan kunniaa itselleen voitosta.
- Mielestäni tämä oli hyvä suoritus koko joukkueelta koko kauden ajan. Meillä oli kavereita sivussa kauden keskellä, ja sitten Letangilta jäi koko pudotuspelit väliin, mutta onnistuimme silti. Se kertoo paljon tästä ryhmästä, Hörnqvist kuvaili.
Nashville yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta Carl Hagelin iski varmistusmaalin noin 13 sekuntia ennen ottelun loppua.
Ottelun arvokkaimpina pelaajina palkittiin Hörnqvist, 27 kertaa torjunut Pekka Rinne (96,4 %) ja voittomaalin alustanut Schultz.
Vaikka Nashville jäi maaleitta sekä viidennessä että kuudennessa finaalissa, päävalmentaja Peter Laviolette ei suostunut niputtamaan näitä kahta ottelua yhteen.
- Viidennessä pelissä emme olleet hyviä. Myönnämme sen suoraan, emmekä kaunistele. Meidän piti olla parempia. Ja mielestäni olimme tänään. Tänään meillä oli varmaan 25 tekopaikkaa, ja useat niistä hyviä, ja osuimme kolmesti tolppaan, mutta ei vain uponnut, Laviolette sanoi ottelun jälkeen.