Fleury-1

Pittsburgh Penguins ja maalivahti Marc-Andre Fleury (29 torjuntaa) pitivät Washington Capitalsin maaleitta Itäisen konferenssin pudotuspelien välieräsarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa. Hallitseva mestari eteni konferenssin finaaleihin Ottawa Senatorsia vastaan lukemin 2-0 (0-0, 1-0, 1-0).
Pittsburgh oli avauserän hallitsevampi osapuoli maalia kohti ammuttujen laukausten perusteella, mutta Fleury joutui heti toisella peliminuutilla tositöihin, kun Washingtonin puolustaja John Carlsonin viivasta toimittama kiekko aiheutti hässäkkää Penguinsin maalilla. Fleury oli parhaimmillaan erän lopulla ja torjui kovasti alivoimalla painostaneen Capitalsin yritykset.

Toisessa erässä syntynyt ottelun voittomaali oli hyökkääjä Bryan Rustin käsialaa. Ykkösvitja Jake Guentzel-Sidney Crosby-Rust karvasi kiekkoa hyökkäysalueella, ja Matt Niskanen yritti purkaa keskialueelle. Ian Cole piti kuitenkin viivan ja syötti kiekon oikealle B-pisteelle Crosbylle, joka jakoi sen puolestaan Guentzelille vasemmalle puolelle. Guentzel löysi mainiosti taustalta nousseen Rustin, joka latasi kiekon suoraan syötöstä etuylänurkkaan ohi Braden Holtbyn. Toinen erä oli laukausten valossa (15-7) selkeästi Washingtonin heiniä.
Patric Hörnqvistin 2-0-maali kolmannessa erässä syntyi ensimmäisen tyyliin Capitalsin pakiston epäonnistuneesta purusta. Tällä kertaa Justin Schultz piti hyökkäysalueella viivan, ja kiekko löysi tiensä Hörnqvistin lapaan oikean B-pisteen kaarelle. Hörnqvist latasi salakavalan rystyn Holtbyn vasemman käsivarren kautta maaliin.
Olli Määttä urakoi Penguinsin puolustuksen toiseksi kovimmat peliaikalukemat ottelussa (22.01) ja sai muun muassa neljä taklausta tililleen.
Penguins oli ottelusarjassa kuskin paikalla lukemin 3-1, mutta Capitals kiri väkisin tasoihin. Pittsburghin kapteeni Crosby sanoi tuoreeltaan ottelun jälkeen NBCSN:n haastattelussa, että joukkueen pelistä puuttui kahdessa edellisessä ottelussa epätoivo. Fleury oli kapteenin mielestä joukkueen palapelin kulmapala tässä ottelusarjassa:
- Emme olisi tässä tilanteessa ilman häntä. Koko pudotuspeleissä, ja varsinkin tässä sarjassa, meitä kohti hyökättiin monin eri tavoin, mutta hän oli uskomaton jälleen kerran tänään.