laine_101916

Winnipeg Jetsin tulokas Patrik Laine oli illan sankari hattutempullaan, kun Jets kaatoi Toronto Maple Leafsin jatkoajalla 5-4.
Ottelu herätti ennakkoon paljon kohua Laineen ja ykkösvaraus Auston Matthewsin ensimmäisenä kohtaamisena. Laine voitti tällä kertaa, ja uusinta kärkivarausten yhteenotosta nähdään 21. helmikuuta.
Illan ottelut ja suomalaiset:

Winniperg Jets - Toronto Maple Leafs 5-4 ja
Jetsin tulokas Patrik Laine oli ottelun sankari NHL-uransa ensimmäisellä hattutempulla, ja hän myös ratkaisi ottelun rannelaukauksellaan puolustaja Dustin Byfuglienin syötöstä, kun jatkoaikaa oli pelattu 2.40.
Maple Leafs oli ehtinyt karata jo 4-0 -johtoon, kun Tyler Myers käynnisti Jetsin takaa-ajon toisessa erässä ajassa 13.04. Mark Scheifelen osuman ja Laineen kaksi maalia kolmannessa erässä tasoittivat ottelun 4-4:ään, ja ratkaisu löytyi jatkoajalla, kun Laine iski kauden neljännen maalinsa. Hattutemppu syntyi kauden neljännessä ottelussa.
Maple Leafsin tulokas Auston Matthews laukoi seitsemän kertaa kohti maalia, mutta hänen illan saldokseen jäi yksi syöttöpiste.
Maple Leafsin Leo Komarov merkkautti syöttöpisteen, mutta Jetsin Joel Armia jäi ilman tehopisteitä.

New York Rangers - Detroit Red Wings 1-2
Illan ratkaisija oli Detroit Red Wingsin maalivahti Jimmy Howard, joka torjui 32 kertaa ja pysäytti kolme läpiajoa.
Ranagersin ainoan maalin teki Mika Zibanejad, kun ottelua oli pelattu 69 sekuntia.

Omin sanoin:
- He kummatkin (Matthews ja Laine) ovat erinomaisia pelaajia. Tänään oli Laineen vuoro. Laine oli tänään parempi, ja olemme tosi iloisia siitä, että hän on joukkueessamme. Hän sopeutuu liigaan kaiken aikaa ja parantaa peliään ilta illalta, Jetsin sentteri Mark Scheifele totesi Winnipeg Sunille.
Poimintoja perjantain otteluista:
Perjantaina pelataan 11 ottelua, joista kiinnostavin on uusinta viime kevään Stanley Cup -finaalista eli mestari Pittsburgh Penguinsin ja San Jose Sharksin kohtaaminen. Penguinsin valmentaja Mike Sullivan sanoi keskiviikkona, että aivotärähdyksen saaneen kapteenin Sidney Crosbyn tilanne tarkistetaan päivittäin.