Bruins DE PR 3 24

Puntaroimme joukkueiden viimeaikaisia otteita joka perjantai kauden 2022-23 aikana sekä listaamme menneen NHL-viikon kuumimmat ja kylmimmät ryhmät. Nyt ruodimme viikkoa 17.-23.3.

Loppusuora häämöttää, sillä valtaosalla joukkueista runkosarjaa on jäljellä enää kymmenen ottelua tai vähemmän. Eletään suurten tunteiden vaihetta, sillä jokaisella viikolla joku varmistaa pudotuspelipaikkansa tai jää varmuudella ulos kevään peleistä. Carolina Hurricanesista tuli toinen sadan pisteen joukkue, mutta sekin joutuu taistelemaan divisioonansa voitosta kalkkiviivoille asti.
Seuraavassa on listattu viisi viimeisimmän NHL-viikon kuuminta ja kylmintä ryhmää.
KuumimmatBoston Bruins (55-11-5)
Boston ei hävinnyt tällä viikolla kertaakaan, vaikka pelejä kyllä riitti. Bruins jätti taakseen maaliskuun puolivälin hetkellisen kompuroinnin, jonka aikana tappioita tuli sille harvinaiseen tapaan muutamassa päivässä peräti kolme. Nyt ollaan tutummassa tuloskunnossa. Viiden ottelun voittoputken aikana Jeremy Swayman on torjunut jo kaksi nollapeliä.

BOS-MTL: DeBrusk tuplaa Bruinsin johdon läpiajosta

Edmonton Oilers (41-23-8)
Edmonton yrittää edelleen roikkua kyydissä, mitä tulee Pacific-divisioonan voittotaisteluun. Tämän hetken voittoputki tuleekin tarpeeseen, koska Vegas Golden Knights on karannut kuuden pisteen päähän. Oilers on voittanut viisi ottelua peräkkäin ja 11 viime ottelustaan yhdeksän. Maalinteko on maistunut, eikä Edmonton ole jäänyt alle neljään tehtyyn maaliin kuudessa viime pelissään kertaakaan.

EDM-ARI: McDavid tekee jatkoilla kauden 60. maalinsa

Vegas Golden Knights (45-21-6)
Vegas pelasi totaalisen ohipelin viime viikolla Calgary Flamesin isäntänä kärsiessään 2-7 tappion. Yhtäkkiä pari päivää myöhemmin Columbus Blue Jackets kuitenkin kaatui samoin numeroin Jack Eichelin hattutempun avustuksella. Flames-tappio on Vegasin ainoa kahdeksan ottelun jaksolla, eikä joukkue ole hävinnyt peräkkäisiä pelejä maaliskuun aikana kertaakaan.

New York Rangers (42-20-10)
Tiistain tappio Carolina Hurricanesille on yhdeksän ottelun pätkällä ainoa kerta, jona Rangers on jäänyt ilman pisteitä. Joukkue pelasi viikonvaihteessa pari vakuuttavaa ottelua peräkkäin, kun ensin Pittsburgh Penguins kaatui Igor Shestjorkinin nollapelillä 6-0 ja sitten Nashville Predators Jaroslav Halakin nollapelillä 7-0. Kaapo Kakko katkaisi Predators-ottelussa kuuden ottelun pisteettömän jaksonsa ja teki maalin Carolinan verkkoon.
Lisää aiheesta: [Mikkola nauttii pelaamisesta New Yorkin kirkkaissa valoissa]
Los Angeles Kings (41-20-10)
Kings on Pacific-divisioonan kakkospaikalla neljän pisteen päässä Vegasista ja kaksi pistettä Edmontonia edellä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Joonas Korpisalo on nyt aloittanut Kingsin maalilla neljässä ottelussa, torjunut pisteitä jokaisesta ja hävinnyt vain kerran. Los Angeles puolestaan on ottanut pisteitä jo kymmenestä peräkkäisestä ottelusta. Sen ainoat tappiot tällä jaksolla tulivat voittolaukauskilpailuissa.

LAK-CBJ: Kopitar viimeistelee Byfieldin namupassista

Kylmimmät
Detroit Red Wings (31-31-9)
Ville Husson rasitus saattaa vihdoinkin alkaa näkyä. Husso kärsii alavartalovammasta, joka on kiusannut ilmeisesti jo jonkin aikaa, mutta pakotti Detroitin säätämään maalivahtien peluutusta vasta nyt. Kolmessa ottelussa maalilla on aloittanut kolme eri miestä. Husso on pelannut 50 ottelussa, torjunut 25 voittoa ja pelannut 89,9 prosentin torjuntavarmuudella. Red Wings on saanut kairattua viidestä viime ottelustaan vain yhden voiton.
Chicago Blackhawks (24-41-6)
Blackhawks nappasi viime viikolla yllättävän voiton Boston Bruinsista, mutta tällä viikolla yllätykset eivät ole jatkuneet. Ottelu ottelulta Chicagon tuska on kasvanut, sillä ensin Arizona Coyotes teki neljä maalia, sitten Colorado Avalanche viisi ja viimeisimpänä Washington Capitals jo kuusi osumaa Blackhawksin verkkoon.
Anaheim Ducks (23-39-10)
Ducks saavutti kyseenalaisia merkkipaaluja. Se jäi virallisesti pudotuspelien ulkopuolelle ja vankisti asemaansa NHL:n surkeimman maalieron omaavana joukkueena. Ducksin maalieron pakkaslukema nousi jo yli sataan, kun toiseksi heikoin eli Columbus Blue Jackets on 84 maalia miinuksella. Columbus onkin ainoa joukkue, jonka Anaheim on voittanut kuuden viime ottelun jaksolla. Sen jälkeen on tullut kolme tappiota lisää.
Lisää aiheesta: [Anaheim odottelee edelleen valoisampaa huomist\]
Buffalo Sabres (33-31-6)
Buffalo on kovaa vauhtia kiiruhtamassa hyvästelemään pudotuspelihaaveensa. Neljässä peräkkäisessä tappiossaan se on päästänyt yhteensä 24 maalia. Kahdessa viimeisimmässä ottelussa maalilla aloitti eri veskari, mutta molempina iltoina kiekko livahti omiin seitsemän kertaa. Päästettyjen maalien pysäyttämätön vyöry on tullut tutuksi, sillä 11 viime ottelun aikana Sabres on päästänyt neljässä eri ottelussa seitsemän maalia ja pahimmillaan peräti kymmenen.
San Jose Sharks (19-38-15)
Syvissä vesissä uivan haiparven tilanne on ollut lohduton jo pitkään, mutta nyt mennään virallisesti kauden huonointa jaksoa. San Jose kärsi torstaina kahdeksannen peräkkäisen tappionsa päästäessään seitsemän maalia Vancouver Canucksia vastaan käydyssä kamppailussa. Tappioputkensa aikana Sharks on päässyt sentään kolme kertaa jatkoajalle.