ehlers100917_169

Winnipeg Jetsin Nikolaj Ehlers oli hurjassa pelivireessä ja johdatti kolmella peräkkäisellä maalillaan joukkueensa kauden ensimmäiseen voittoon. Colorado Avalanchen Semjon Varlamov ja Calgary Flamesin Mike Smith torjuivat nollapelit.

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 2-5
Nikolaj Ehlers loisti Jetsin kirkkaimpana tähtenä Oilersia vastaan pelatussa ottelussa. Ehlers nappasi syöttöpisteen Winnipegin 2-0-maaliin, mutta Edmonton nousi tasoihin. Voitto uhkasi jälleen livetä Jetsin käsistä, mutta Ehlers päätti toisin. Hän teki toisen erän lopussa kaksi maalia ja viimeisteli päätöserässä kolmannen.
Jetsin Patrik Laine jäi pisteittä, ja plus-miinustilastossa hänen lukemansa oli -2. Joel Armia ei ollut Jetsin kokoonpanossa. Oilersin Jussi Jokinen ja Iiro Pakarinen (-1) eivät päässeet pisteille.

Boston Bruins - Colorado Avalanche 0-4
Avalanche otti maukkaan vierasvoiton Bruinsin kustannuksella. Mikko Rantanen syötti ensimmäisen erän alkupuolella Sven Andrighetton tekemän avausmaalin, ja J.T. Compher tuplasi Coloradon johdon erän puolivälin jälkeen. Kolmannessa erässä Nail Jakupov teki kaksi maalia ja ratkaisi ottelun lopullisesti. Semjon Varlamov torjui Avalanchen maalilla 29 kertaa. Bruinsin Tuukka Raskille kertyi 19 torjuntaa.

Anaheim Ducks - Calgary Flames 0-2
Flames otti toisen peräkkäisen voittonsa. Sean Monahan ja Mikael Backlund vastasivat Calgaryn osumista, ja maalivahti Mike Smith piti 43 torjunnallaan Ducksin maaleitta. Tappio oli Anaheimille toinen peräkkäinen.
New York Islanders - St. Louis Blues 2-3 vl.
Bluesin Vladimir Tarasenko teki toisessa erässä kaksi maalia, mutta päätöserässä Andrew Ladd ja Anders Lee nostivat Islandersin tasoihin. Voittolaukauskilpailussa Blues oli vahvempi, kun Brayden Schenn ja Tarasenko onnistuivat maalinteossa. Bluesin maalivahti Jake Allenille kertyi peliajalla 40 torjuntaa.

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 2-6
Ykkösvaraus Nico Hischier avasi pistetilinsä, kun hän syötti Devilsin 2-0-maalin. New Jerseyn tehomiehiä olivat pisteet 2+1=3 kirjauttaneet Jesper Bratt ja Marcus Johansson. Sabresin Evander Kane oli jälleen vahvassa vireessä. Hän paukautti kaksi osumaa ja kasvatti kauden maalisaldonsa neljään. Kanen 1-2-kavennuksen syöttänyt Rasmus Ristolainen pelasi 26.37 eli eniten koko ottelun kenttäpelaajista ja jäi miinukselle kolme maalia.
Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 4-3 ja.
Maple Leafs onnistui jatkamaan voittoputkeaan, kun kahdella voitolla kautensa aloittaneet joukkueet kohtasivat Torontossa. Auston Matthews ratkaisi voiton kotijoukkueelle jatkoajalla. Chicago sai kuitenkin jatkettua pisteputkeaan, eikä voittoputken jatkuminenkaan ollut kaukana, sillä Blackhawks johti ottelua vielä päätöserän puolivälissä lukemin 3-1. Maple Leafs nousi kuitenkin tasoihin Connor Brownin (1+1=2) ja James van Riemsdykin maaleilla. Toronton Leo Komarov jäi pisteittä, mutta plus-miinustilastossa hän pääsi yhden maalin verran plussalle. Peliaikaa Komaroville kertyi 15.27.

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 4-3 ja.
Capitalsin kahden ottelun voittoputki ja Aleksandr Ovetshkinin maalivire päättyivät Lightningia vastaan pelattuun otteluun. Esiin nousi tällä kertaa Ovetshkinin sijaan toinen venäläishyökkääjä, kun Tampan Nikita Kutsherov tasoitti pelin päätöserässä 3-3:een ja pohjusti Brayden Pointin ratkaisumaalin jatkoajalla. Capitals johti ottelua kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta Alex Killornin, Chris Kunitzin ja Kutsherovin osumat toivat Tampan mukaan peliin.
Omin sanoin:
Colorado Avalanchen maalivahti Semjon Varlamov nauttii nyt pelaamisesta. Viime kausi katkesi loukkaantumisen vuoksi.
- Kaksi voittoa kauden alkuun ovat hyvä saldo, koska en ollut pelannut pitkään aikaan. Tällainen startti tuo minulle itseluottamusta. Mielestäni pelasimme ehjän ottelun, Varlamov sanoi NHL.comin Matt Kalmanille.
St. Louis Bluesin maalivahti Jake Allen on aloittanut kauden kolmella voitolla, mutta kiitteli viimeisimmästä vuolaasti hyökkääjä Vladimir Tarasenkoa. Venäläishyökkääjä teki varsinaisella peliajalla kaksi maalia ja iski ratkaisuosuman voittolaukauskilpailussa.
- Jokaisella joukkueella tässä sarjassa on tähti, joka nousee esiin silloin kun ratkaistaan pelejä. Jos Tarasenko saa mahdollisuutensa, hän käyttää sen kuten useimmat muutkin tässä liigassa. Hän pelaa juuri nyt hyvin, Allen kertoi NHL.comin Brian Comptonille.