heinola primary

Suomalaispelaajat olivat vahvasti esillä tiistain NHL:n kierroksella. Winnipeg Jetsin Ville Heinola teki NHL-uransa ensimmäisen maalin ja Patrik Laine iski yhden ottelun syöttöennätyksensä uusiksi. Kaiken kaikkiaan yhdeksän suomalaista pääsi pisteille tiistain kierroksella.

Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets 1-4
Sidney Crosby vei kotijoukkueen johtoon jo avausminuutilla, mutta siihen päättyivät Penguinsin juhlat. Jets onnistui tekemään kaksi maalia avauserässä ja toiset kaksi toisessa erässä napaten voiton. Jetsin avausmaalin iski 18-vuotias puolustaja Heinola, jolle osuma oli uran ensimmäinen NHL:ssä. Patrik Laine alusti Jetsin maaleista kolme ja rikkoi yhden ottelun syöttöennätyksensä. Winnipegin puolustaja Sami Niku jäi tehopisteittä kauden ensimmäisessä NHL-ottelussaan.

PIT-WPG: Heinola laukoo NHL-uransa ensimmäisen osuman

New York Islanders - Edmonton Oilers 2-5
Mikko Koskinen pysäytti kiekon 25 kertaa ja torjui Oilersille voiton kauden avausottelussaan. Edmonton on nyt voittanut kauden kaikki kolme otteluaan. Vieraiden peliä johti James Neal, joka osui peräti neljästi Islandersin verkkoon. Myös Connor McDavid (0+3) ja Leon Draisaitl (0+2) olivat vahvasti esillä. Islandersin Leo Komarov keräsi yhden syöttöpisteen, ja Oilersin Markus Granlund jäi pisteittä.
Washington Capitals - Dallas Stars 3-4 ja.
Stars otti viimeinkin kauden avausvoittonsa, kun Tyler Seguin upotti kiekon jatkoajalla Braden Holtbyn selän taakse. Seguin oli kentän hahmoja tehoillaan 1+1. Kahden tehopisteen iltaa viettivät myös Starsin Aleksander Radulov (1+1) sekä Capitalsin Nicklas Bäckström (1+1) ja John Carlson (1+1). Starsin avausmaalin iski Roope Hintz, joka on tehnyt kauden neljässä ottelussaan neljä maalia. Myös Starsin Esa Lindell pääsi pisteille alustettuaan Radulovin osuman. Yli 23 minuutin jääajan kellottanut Miro Heiskanen veti ottelussa kiikareilla.

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3-6
Hurricanesin voitokas alkukausi jatkui, kun joukkue nappasi neljännen voittonsa Panthersin kustannuksella. Ottelu oli taputeltu jo toisen erän alussa, jolloin Ryan Dzingel iski päivän toisen maalinsa ja siirsi vieraat 5-0 johtoon. Teuvo Teräväinen keräsi jo avauserässä tehot 1+1 ja vei Hurricanesin tauolle neljän maalin karkumatkalla. Teräväinen on nyt päässyt pisteille kauden jokaisessa neljässä ottelussa. Panthersin kapteeni Aleksander Barkov piiskasi vieraat takaa-ajoon ja saalisti kaksi syöttöpistettä, mutta Hurricanesin Sebastian Aho iski viimeisen niitin tyhjiin ottelun lopussa ja merkkautti kauden ensimmäisen osumansa. Illan suurimpien hahmoja joukkoon lukeutui myös Hurricanesin veskari James Reimer 47 torjunnallaan.Maaliputkessa ollut hurrikaanien Erik Haula jäi tällä kertaa ilman tehopistemerkintöjä, kuten jäi myös Panthersin Henrik Borgström.

FLA-CAR: Svetshnikov ruokkii, Hamilton viimeistelee

Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 1-3
Ducks otti kauden kolmannen voittonsa, kun taas Red Wings koki kauden avaustappionsa. Anaheim iski kaikki kolme osumaansa päätöserän ensimmäisellä kympillä. Kapellimestarina toimi Jakob Silfverberg tehoillaan 1+1. Ducks-vahti John Gibson oli vahva ja pysäytti kiekon 31 kertaa. Farmista ylös nostettu puolustaja Oliwer Kaski ei päässyt vielä Red Wingsin kokoonpanoon ja tekemään debyyttiään taalajäillä. Valtteri Filppula oli tutusti detroitilaismiehistössä mutta jäi vaille tehomerkintöjä.
Nashville Predators - San Jose Sharks 5-2
Sharksin surkea alkukausi sai jatkoa, kun joukkue koki neljännen tappionsa kauden neljännessä ottelussa. San Jose on tehnyt tällä kaudella vasta viisi maalia ja päästänyt peräti 17. Predatorsin peliä johti puolustaja Roman Josi, joka osui kahdesti. Nashvillen maalilla pelannut Pekka Rinne oli vahvalla pelipäällä ja pysäytti kiekon 33 kertaa. Predatorsin Mikael Granlund jäi tehopisteittä.

Calgary Flames - Los Angeles Kings 3-4 ja.
Ilja Kovaltshuk (1+2) vei Kingsin jo 3-0 johtoon toisen erän alussa, mutta vierasjoukkue onnistui hukkaamaan vahvan asemansa. Flames tuli ottelussa tasoihin tehot 2+1 rohmunneen Matthew Tkachukin johdolla. Tasoitusmaali syntyi vain minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua. Drew Doughty (1+2) nousi kuitenkin jatkoajalla esiin ja ohitti 36 kertaa torjuneen David Rittichin tuoden Kingsille kauden avausvoiton.

CGY-LAK: Doughty ratkaisee jatkoajalla

Vegas Golden Knights - Boston Bruins 3-4
Vegas sai otteluun hyvän alun, kun se siirtyi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana 2-0 johtoon Mark Stonen (1+1) ja Reilly Smithin osumilla. Seuraavat neljä osumaa menivät kuitenkin vieraille, ja se riitti voittoon. Bruinsin tähti oli Brad Marchand, joka saalisti tehot 2+1. Myös Torey Krug (1+1) ja David Pastrnak olivat vahvasti esillä (1+2). Bruinsin maalilla torjunut Tuukka Rask pysäytti kiekon 29 kertaa.

VGK-BOS: Pastrnak osuu Marchandin syötöstä

Kun kauden avausvoittonsa napannut Dallas Stars oli kahden erän jälkeen tappiolla 2-1, joukkueen päävalmentaja Jim Montgomery kääntyi kapteenin puoleen.
- Sanoin Jamie Bennille (Starsin kapteeni), että valmentajat eivät tule sisään. Se on sinun pukuhuoneesi. Jos aiomme tehdä asialle (tappioasemalle) jotain, sinun pitää saada revittyä pelaajista kaikki irti. En tiedä, mitä hän sanoi, mutta pitää antaa kunnia jokaiselle pelaajalle, sillä kolmas erä oli paras erämme, Montgomery kertasi.
Carolina Hurricanes ei ole vielä kokenut tappiota tällä kaudella. Tiistaina joukkue latoi peräti kuusi maalia, mutta joukkueen päävalmentaja Rod Brind'Amour näki, että ottelu oli joukkueen kauden huonoin.
- Me pelaamme voitosta, eikö niin? En kuitenkaan pitänyt tästä ottelusta erityisemmin. Tämä oli luultavasti heikoin pelimme, mutta silti teimme kuusi maalia, Brind'Amour ihmetteli.