Joonas Korpisalo Primary

Joonas Korpisalo torjui 15 kertaa, kun Columbus Blue Jackets otti kauden kolmannesta ottelustaan ensimmäisen voittonsa. Samalla katkesi Buffalo Sabresin orastava voittoputki, kun se hävisi kahden peräkkäisen voiton jälkeen. St. Louis Blues jatkoi tasaisia otteluitaan ja kukisti Toronto Maple Leafsin yhdellä maalilla.

Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 4-3 ja.
Oliver Bjorkstrand vei Blue Jacketsin johtoon pari minuuttia ennen avauserän päättymistä, ja Cam Atkinson tuplasi johdon minuutti myöhemmin. Bjorkstrand juhlisti maalilla NHL-uransa 200. runkosarjaotteluaan. Toisessa erässä Sabres kampesi tasoihin Marcus Johanssonin ja Jeff Skinnerin osumilla.
Kolmannessa erässä Nick Foligno vei ylivoimalla Blue Jacketsin jälleen johtoon, mutta Sabres ei jäänyt toimettomaksi vaan Victor Olofsson tasoitti reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä niin ikään ylivoimalla. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi Blue Jacketsin Alexandre Texier, joka iski voittomaalin Folignon syötöstä.
Peliä hallinnut Blue Jackets pommitti 44 kertaa kohti Linus Ullmarkin vartioimaa Sabresin maalia. Ullmarkille kertyi 40 torjuntaa. Sinitakkien suomalaispuolustaja Markus Nutivaara laukoi kerran kohti vastustajan rysää, kellotti peliajan 15.27 ja jäi tehopisteittä kuten myös Sabresin suomalaiset Rasmus Ristolainen (24.37) ja Henri Jokiharju (17.08).

CBJ-BUF: Texier yllättää Ullmarkin jatkoajalla

Toronto Maple Leafs - St. Louis Blues 2-3
Blues otti toisen peräkkäisen voiton ja jälleen lukemin 3-2 Dallas Starsia vastaan pelatun ottelun tavoin. Kauden avauksessaan Blues hävisi Washington Capitalsille jatkoajalla 2-3, joten hallitseva mestari pelaa maalin pelejä. Tällä kertaa ratkaisijaksi nousi puolustaja Alex Pietrangelo, joka viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman vähän ennen kolmannen erän puoliväliä. Pietrangelolle tehopiste oli NHL-uran 400:s, joten hänestä tuli Al MacInnisin (452) jälkeen ensimmäinen puolustaja, joka on tehnyt Bluesissa 400 pistettä.
Maalittomassa avauserässä maalivahdit Bluesin Jordan Binnington (32 torjuntaa) ja Maple Leafsin Frederik Andersen (27 torjuntaa) näyttelivät pääosaa. Andersen joutui antautumaan ennen toisen erän puoliväliä, kun Oskar Sundqvist vei Bluesin johtoon. Erän puolivälin jälkeen Maple Leafs iski kahdesti vain 24 sekunnin välein. Frederik Gauthier tasoitti ajassa 31.34, ja William Nylander teki nopeasti johtomaalin.
Brayden Schenn viimeisteli Bluesin tasoituksen Jaden Schwartzin ja 500. runkosarjaottelunsa pelanneen Vladimir Tarasenkon esityöstä, kun erätaukoon oli aikaa enää vajaa minuutti. Kolmannessa erässä Pietrangelo ratkaisi pelin Bluesille, eikä maalivahti Binnington ollut enää yllätettävissä. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.

TOR-STL: Nylander viimeistelee syöttelyn jälkeen

Kausina 2017-19 KalPassa pelannut Alexandre Texier oli mielissään jatkoaikamaalistaan. Se oli hänelle toinen maali viisi ottelua kestäneellä NHL-uralla.
- Foligno teki hienon työn. Olin juuri tullut kentälle, eikä hän varmasti kuullut minua. Kun hän kääntyi, olin yksin keskustassa, Texier sanoi.
Sabresin päävalmentaja Ralph Krüeger oli harmissaan, kun joukkue hävisi kahden voiton jälkeen.
- Parin meidän kannaltamme hyvin sujuneen ottelun jälkeen oma pelimme horjui, erityisesti ensimmäisessä erässä. Linus pelasi meille mahdollisuuden. Osoitimme kuitenkin jotain tänä iltana, kun nousimme kahden maalin takaa. Kiitokset Linukselle, kun hän osti aikaa meille, Krüeger kiitteli 40 kertaa torjunutta maalivahti Ullmarkia.
Bluesin maalivahti Jordan Binnington on tyytyväinen joukkueensa vireeseen, kun jokaisesta ottelusta on kertynyt pisteitä.
- Pojat ovat taistelleet läpi kaikki kolme ottelua, jotka olemme pelanneet. Tämä oli toinen hyvä voitto, kun nousimme taas takaa-ajoasemasta. Tämä on hyvä joukkue, ja tuntui hyvältä saada voitto, Binnigton tuumi.