ovi2

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin laukoi neljä maalia ja kasvatti kauden maalisaldonsa jo seitsemään. Suomalaisista Mikko Koivu ja Patrik Laine tekivät kauden ensimmäiset maalinsa. Koivu osui varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla tasoittaen pelin.

Washington Capitals - Montreal Canadiens 6-1
Aleksander Ovetshkinin kausi jatkui hurjassa maalivireessä. Hän teki kauden ensimmäisessä ottelussaan hattutempun ja toisessa peräti neljä täysosumaa. Ovetshkin iski edellisessä ottelussa hattutempun päätöserässä ja nyt avauserässä. Neljännen maalinsa venäläistykki teki toisessa erässä. Kuusinkertainen NHL:n maalikuningas antoi myrskyvaroituksen jo kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Canadiensin Artturi Lehkonen pelasi 17.55 ja jäi miinukselle yhden maalin.

Carolina Hurricanes - Minnesota Wild 5-4 vl.
Mikko Koivu teki Wildille äärimmäisen tärkeän 4-4-tasoituksen vain sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Maalittoman jatkoajan jälkeen ottelu ratkesi voittolaukauskilpailussa, jossa Hurricanesin Jaccob Slavin oli ainoa maalintekijä. Suomalaisista Koivu ja Hurricanesin Sebastian Aho epäonnistuivat yrityksissään. Aho saalisti kuitenkin ottelussa kaksi syöttöpistettä. Carolinan Janne Kuokkanen ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä. Mikael Granlund ei ollut Wildin kokoonpanossa, koska hän kärsii nivusvammasta.

Calgary Flames - Winnipeg Jets 6-3
Patrik Laine teki Jetsille 3-1-johtomaalin avauserässä, mutta Flames syttyi peliin toisen erän puolivälissä. Flamesin tehomies oli pisteet 2+2=3 rohmunnut puolustaja TJ Brodie. Jetsin Joel Armia ei päässyt tehopisteiden makuun.

New Jersey Devils - Colorado Avalanche 4-1
Vuoden 2017 ykkösvaraus Nico Hischieristä on puhuttu paljon, mutta muut tulokkaat varastivat huomion Devilsin kauden ensimmäisessä ottelussa. Kolmeen maaliin esityön tehneestä puolustaja Will Butcherista tuli Devilsin seurahistorian ensimmäinen tulokas, joka on kerännyt kolme syöttöpistettä NHL-debyytissään. Myös ruotsalaistulokas Jesper Bratt oli vireessä ja iski tehot 1+1=2. Avalanchen Mikko Rantanen laukoi kaksi kertaa kohti Devilsin maalia, mutta ei saanut maalitiliään vielä auki.

Toronto Maple Leafs - New York Rangers 8-5
Rangers kuroi Maple Leafsin neljän maalin johdon kiinni ja nousi tasoihin 5-5:een. Toronton toinen irtiotto oli kuitenkin newyorkilaisille liikaa. Maple Leafsin pelaajat saivat tasaisesti onnistumisia, eikä kukaan heistä napannut yli kahta tehopistettä. Leo Komarov iski tehot 1+1=2.
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 1-2 vl.
Ottelun pelitilannemaalit syntyivät vasta päätöserän lopussa. Laitahyökkääjä Martin Frk teki Red Wingsille avausosuman, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Alle minuuttia myöhemmin Senatorsin puolustaja Dion Phaneuf tasoitti. Voittolaukauskilpailussa Red Wingsin Frans Nielsen upotti kiekon heti nuottaan, ja hänen osumansa ratkaisi lopulta ylimääräisen sarjapisteen Detroitille. Red Wingsin Jimmy Howard torjui ottelussa 37 kertaa ja kahdesti voittolaukauskilpailussa.
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 5-4
Joukkueet kohtasivat jo toisessa ottelussa peräkkäin, ja nyt oli Panthersin vuoro voittaa. Panthersin Colton Sceviour tasoitti päätöserän alussa tilanteen 3-3:een, Jared McCann teki johtomaalin, ja Vincent Trocheck viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman ennen erän puoliväliä. Aleksander Barkov alusti Panthersin kolmannen ja viidennen maalin.
New York Islanders - Buffalo Sabres 6-3
Kapteeni John Tavares näytti suuntaa Islandersin muille pelaajille, kun joukkue kukisti Sabresin. Tavares teki ottelun ensimmäisen maalin avauserässä ja iski 2-0-osuman toisessa erässä alivoimalla. Lisäksi hän nappasi syöttöpisteen joukkueensa viimeiseen maaliin. Sabresin tehomies oli Evander Kane pistein 2+1=3. Yhden syöttöpisteen kirjauttanut Rasmus Ristolainen oli Sabresin peliaikatilaston ykkönen lukemilla 24.27.

Pittsburgh Penguins - Nashville Predators 4-0
Penguins pyyhki Blackhawksille kärsityn murskatappion mielestään ja voitti viime kevään loppuotteluvastustajansa Predatorsin puhtaasti 4-0. Puolustaja Olli Määttä iski pisteet 1+1=2, ja maalivahti Matt Murray torjui 26 kertaa. Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 30 kertaa. Predatorsin Miikka Salomäki pelasi 13.29 ja pääsi laukomaan kerran Penguinsin maalia kohti.

St. Louis Blues - Dallas Stars 4-2
Blues teki avauserässä kolme maalia ja otti pelin haltuunsa. Stars viritteli päätöserässä kiriä, mutta Blues vei pisteet 38 kertaa torjuneen maalivahti Jake Allenin johdolla. Kari Lehtonen torjui Starsin maalilla 17 kertaa. Dallasin puolustaja Esa Lindell jäi pisteittä, mutta peliaikaa kertyi komeat 25.05.
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 5-1
Joonas Korpisalo torjui Blue Jacketsin maalilla 24 kertaa ja joutui antautumaan viidesti, kun Blackhawks pöllytti sinitakkeja Jonathan Toewsin, Patrick Kanen ja Brandon Saadin johdolla. Heille kaikille merkittiin tehot 1+1=2. Blue Jacketsin laitahyökkääjä Markus Hännikäinen jäi pisteittä.

Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights 1-2 ja.
Laitahyökkääjä James Neal alkaa nousta jo Golden Knightsin kulttipelaajaksi, vaikka takana on vasta kaksi ottelua. Hän teki Vegasin ensimmäisen ottelun päätöserässä kaksi maalia ja ryösti pisteet kasinokaupunkiin. Toisessa ottelussa Neal ratkaisi jatkoajalla. Suuressa roolissa olivat myös reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Golden Knightsin tasoihin tuonut Nate Schmidt ja 27 kertaa torjunut maalivahti Marc-Andre Fleury. Coyotesin maalilla debytoinut Antti Raanta venyi 41 torjuntaan. Golden Knightsin Erik Haula jäi pisteittä.

Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 2-3 ja.
Flyers meni varsinaisella peliajalla kaksi kertaa johtoon, mutta Ducks nousi kummallakin kerralla tasoihin. Wayne Simmonds iski jatkoajalla kauden neljännen maalinsa ja ratkaisi voiton Philadelphialle. Flyersin Valtteri Filppula jäi pisteittä.
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 3-2
Bo Horvat teki Canucksille avauserässä 1-1-tasoituksen ja toisessa erässä 3-1-johtomaalin, joka jäi voittomaaliksi. Canucksin Markus Granlund sekä Oilersin Jussi Jokinen ja Iiro Pakarinen jäivät pisteittä.
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 1-4
Anze Kopitar oli Kingsin syömähammas Sharksia vastaan. Slovenialaishyökkääjä syötti Kingsin 1-0-maalin ja teki itse toisen sekä kolmannen osuman. Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi pelasi vajaat kymmenen minuuttia ja jäi pisteittä.
Omin sanoin:
Devilsin superlupaus Nico Hischier jäi pisteittä, mutta yritys oli kova. Hän laukoi kuusi kertaa maalia kohti, taklasi neljästi ja pelasi 15.44.
- Nicolla on erinomainen keskittymiskyky. Hän tietää häneen kohdistetut odotukset, mutta pystyy keskittymään suoritukseensa, Devilsin valmentaja John Hynes sanoi NHL.comin Mike G. Morrealelle.
Islandersin valmentaja Doug Weight harmitteli sitä, että Sabres nousi mukaan peliin.
- Hoidimme homman, vaikka päästimmekin heidät mukaan peliin. Täytyy katsoa muutama juttu videolta. Meillä oli kuitenkin hyvä päivä, Weight tuumi NHL.comin Brian Comptonille.