rangers 2619

Keskiviikon NHL-kierroksella oli ohjelmassa vain kaksi ottelua, mutta niistä tulikin sitten varsinaisia maalitalkoita. Voittoihin ylsivät Toronto Maple Leafs ja New York Rangers.

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 5-4
Maple Leafsin asema Itäisen konferenssin kakkospaikalla vankistui voitolla "Ontarion taistelusta". Ottawa Senators taapertaa tappioiden suossa, eikä se kovasta yrittämisestä huolimatta kyennyt katkaisemaan tuskaisaa putkeaan.
Myös keskiviikon kamppailu alkoi Senatorsin näkökulmasta vaikeasti, sillä Toronton Zach Hyman aloitti maalinteon ajassa 7.46 ja sai kotiyleisön entistä hurjemmin isäntien taakse. Senators säilytti sisunsa ja nousi tasoihin vielä ennen erätaukoa Magnus Pääjärven osumalla.
Matt Duchenen maali heti toisen erän alkuun uhkasi jopa kääntää ottelun, mutta Leafs piilottelikin vielä kunnon tehovaihettaan. Andreas Johnsson, Auston Matthews ja John Tavares osuivat kaikki neljän minuutin sisällä ja palauttivat Toronton otteen. Kasperi Kapanen sai syöttöpisteen Tavaresin 4-2-osumaan.
Scotiabank Arenan 19 264 katsojaa sai viihdettä koko rahan edestä, sillä Ottawa nousi uudelleen tasoihin kolmannessa erässä. Morgan Rielly kuitenkin lopetti pyristelyt voittomaaliksi jääneellä osumallaan.
Kotijoukkueen suurin sankari löytyi kuitenkin maalilta. Frederik Andersen keräsi peräti 40 torjuntaa ja kantoi kortensa kekoon niukan voiton eteen.

TOR-OTT: Matthews kamppailee kiekkoon ja tekee maalin

New York Rangers - Boston Bruins 4-3 vl.
Myös Madison Square Gardenissa uurastettiin tappioasemassa. Molemmat joukkueet tehtailivat kovat nousut, joiden seurauksena voitto ratkaistiin vasta ylitöillä.
Rangers sai lähteä ottelun jälkipuoliskolle johdossa Mika Zibanejadin maalin turvin, mutta sen jälkeen muurit isäntien maalilla murtuivat. Aleksandar Georgijev joutui antautumaan kolme kertaa muutamassa minuutissa Boston Bruinsin kivutessa 3-1 vierasjohtoon. Ensin osui Danton Heinen, sitten David Pastrnak ja lopulta ylivoimalla vielä Patrice Bergeron.
Bruins oli kuin salama, joka iski kirkkaalta taivaalta ja näytti sitten vaikenevan, sillä sen enempää pelitilannemaaleja vieraat eivät kyenneet tehtailemaan. Kolmas erä oli jälleen Rangersin, ja Kevin Hayesin sekä Filip Chytilin maalit veivät ottelun yliajalle.
Jatkoaika ei tuottanut tulosta, mutta voittolaukauskilpailussa Rangers oli vahvempi. Paremmuus selvisi vasta seitsemännessä parissa, missä ratkaisijaksi nousi Tony DeAngelo.

NYR-BOS: Zibanejadin häijy laukaus uppoaa verkkoon

Senatorsin vaikeudet jatkuivat, vaikka joukkue venyi hyvään esitykseen kärkijoukkuetta vastaan käydyssä kamppailussa.
- Pelasimme ison osan ottelusta hyvin, mutta he rokottivat parista virheestä eivätkä tarvinneet enempää. Tulimme kolmanteen erään komeasti ja nousimme vielä tasoihin, mutta sitten he hyödynsivät paikkansa, harmitteli Ottawan maalivahti Craig Anderson.
Suomalaismaalivahti Tuukka Raskia harmitti Bostonin lepsuilu, joka saattoi maksaa voiton.
- Ensimmäinen erä ei ollut ehkä ihan parasta. Annoimme heille vähän liikaa tilaa. Toisessa erässä tiukensimme ja hyökkäsimme vähän paremmin. Kolmannessa päästimme heidät tulemaan harmittavasti takaa-ajoasemasta tasoihin ja voittolaukauskisassa sitten taivuttiin, Rask harmitteli.