Rantanen

NHL:ssä pelattiin torstaina 11 ottelun kierros. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki maalin ja jatkoi pisteputkeaan jo 10 ottelun mittaiseksi, kun Avalanche kaatoi Florida Panthersin. Rantanen on iskenyt kymmeneen viime otteluun tehot 5+13=18.

Kasperi Kapanen (1+1=2) oli isossa roolissa, kun Toronto Maple Leafs kampesi itsensä pisteille Detroit Red Wingsiä vastaan pelatussa kotiottelussa.
Florida Panthers - Colorado Avalanche 2-5
Avalanchen Mikko Rantanen (1+0) vei voiton suomalaisten kohtaamisessa, kun vastaan asettuivat Panthersin Aleksander Barkov (0+0) ja Juho Lammikko (0+0). Rantanen avasi ottelun maalihanat ohjaamalla kiekon Roberto Luongon selän taakse. Avalanchen tehokkaimmat pelaajat olivat Gabriel Landeskog (1+1) ja Carl Söderberg (2+0).

FLA-COL: Rantanen ohjaa kiekon ohi Luongon

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 4-5 ja.
Maple Leafs sai otteluun surkean alun, kun Red Wings karkasi ottelussa jo 4-1 johtoon. Toronto nousi kuitenkin vielä tasoihin viimeisen erän kolmella täysosumallaan. Dylan Larkin ratkaisi voiton jatkoajalla Red Wingsille läpiajomaalillaan. Ottelun tehomies oli Red Wingsin Gustav Nyquist (1+2).

TOR-DET: Kapanen tuikkaa kiekon sisään maalin edestä

Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 3-4 ja.
Blue Jackets palasi takaisin voittokantaan kahden tappion jälkeen. Pisteet eivät kuitenkaan irronneet helpolla, kun Columbus menetti kahden maalin johtoasemana päätöserässä. Sinitakkien puolustaja Seth Jonesin (2+0) illan toinen osuma kuitenkin sinetöi voiton jatkoajalla vain kymmenen sekunnin pelin jälkeen.
Flyersin Jori Lehterä sekä Blue Jacketsin Markus Nutivaara ja Markus Hännikäinen jäivät ilman tehopisteitä. Joonas Korpisalo toimi Blue Jacketsin varamaalivahtina.

PHI-CBJ: Jones iskee pikamaalin jatkoajan alussa

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 6-2
Penguins ei antanut armoa Islandersille kotihallissaan. Pittsburgh karkasi toisessa erässä Phil Kesselin (2+2) kahdella osumalla jo 4-1 johtoon, eikä Islanders kyennyt enää nousemaan peliin mukaan. Kesselin ohella pisterohmuina toimivat Sidney Crosby (1+2), Jake Guentzel (0+3) ja Kris Letang (2+0).
Penguinsin Olli Määttä sekä Islandersin Valtteri Filppula ja Leo Komarov jäivät ilman tehopisteitä.

PIT-NYI: Kessel viimeistelee ylivoimalla

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 2-5
Canadiensin tunnelin päässä alkaa näkyä hiljalleen valoa, sillä joukkue nappasi Senatorsin vieraana jo kolmannen voittonsa neljään otteluun. Montrealin sankariksi nousi hyökkääjä Paul Byron (2+0), joka iski ottelussa kaksi täysosumaa.
Canadiensin suomalaishyökkääjät Artturi Lehkonen (0+1, +2) ja Jesperi Kotkaniemi (0+1, +1) pääsivät myös tehopisteiden makuun.
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3-2
Lightning kasvatti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi, kun Bruins kaatui Tampassa. Nikita Kutsherov (0+1) jatkoi tehokkaita otteitaan ja nappasi syöttöpisteen joukkueensa avausosumaan. Kutsherov on nyt iskenyt 12 viime otteluun komeat tehot 5+20=25.
Tuukka Rask (27/30, 90 %) pelasi mainion ottelun Bruinsin maalilla, mutta se ei riittänyt voittoon.

TBL-BOS: Rask ryöstää Kutsherovin

Arizona Coyotes - Washington Capitals 2-4
Coyotesin vahva vire katkesi Capitalsin vierailuun. Kotijoukkue lähti otteluun neljän ottelun voittoputkessa ja sai muutenkin ottelulle hyvän alun, kun Christian Fischer vei kojootit johtoon ajassa 04.48. Coyotes johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Capitalsin rutiini oli loppujen lopuksi liikaa. Capitals sinetöi voiton Andre Burakovskyn ja Aleksandr Ovetshkinin maaleilla ottelun viimeisessä erässä.

ARI-WSH: Burakovsky laukoo kiekon ohi Hillin

Calgary Flames - Minnesota Wild 2-0
Flames jatkoi vahvoja otteitaan ja kaatoi kotonaan Wildin. Voitto oli Calgarylle jo seitsemäs viimeisiin yhdeksään otteluun. Kotijoukkueen sankariksi nousi molemmat osumat iskenyt ruotsalaishyökkääjä Elias Lindholm (2+0). Myös Johnny Gaudreau (0+2) ja Mark Giordano (0+2) viettivät kahden tehopisteen iltaa.
Wildin suomalaishyökkääjät Mikko Koivu ja Mikael Granlund jäivät tehoitta.

CGY-MIN: Lindholm ohittaa Stalockin

Vancouver Canucks - Nashville Predators 5-3
Canucks katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se onnistui kaatamaan Läntisen konferenssin kärkijoukkue Predatorsin. Canucksin tehomiehiä olivat Jake Virtanen (1+1), Bo Horvat (1+1), Elias Petterson (1+1) ja Antoine Roussel (0+2).
Predatorsin Pekka Rinne (21/25, 87 %) vaihdettiin maalilta ottelun kolmannessa erässä, ja tilalle luisteli Juuse Saros (4/5, 80 %). Predatorsin hyökkääjistä Miikka Salomäki keräsi tililleen yhden syöttöpisteen, kun taas Eeli Tolvanen ja Canucksin Markus Granlund jäivät ilman tehopisteitä.
Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 4-3
Blackhawksin ahdinko syveni entisestään, kun Golden Knights nappasi kovan taistelun jälkeen pisteet itselleen. Blackhawks hävisi jo kuudennen ottelun putkeen. Chicago nousi ottelussa 2-0 tappioasemasta maalin johtoon, mutta Jonathan Marchessault'n (1+1) ja Alex Tuchin (1+0) osumat 12 sekunnin sisään ottelun kolmannessa erässä ratkaisivat pelin.

VGK-CHI: Marchessaultin ja Tuchin salamamaalit

Los Angeles Kings - New Jersey Devils 3-6
Devils katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa Kingsin vieraana. New Jerseyn tehokkaimmat pelaajat olivat Taylor Hall (0+3), Kyle Palmieri (2+0), Will Butcher (1+1) ja Travis Zajac (1+1).
Devilsin puolustaja Sami Vatanen keräsi tililleen yhden syöttöpisteen.
Penguinsin hyökkääjä Phil Kessel ihaili Sidney Crosbyn otteita.
- Sain laittaa tänään kaksi kiekkoa tyhjään maaliin Sidneyn syötöistä. Katsokaa nyt, miten hän pelaa. Hän on todellakin poikkeuksellinen tapaus. Parhaana esimerkkinä siitä toimii hänen maalinsa tänään. Todella vaikuttavaa, ylisti Kessel.
Maple Leafsin ruotsalaishyökkääjä William Nylander pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.
- On iso ero harjoitella yksin ja joukkueen kanssa Ruotsissa kuin pelata täällä. Jalat tuntuivat ihan hyvältä, ja ensimmäiseksi peliksi tämä oli ihan hyvä suoritus, tuumi Nylander.