EDM-STL: Allen torjuu Chiassonin yrityksen

St. Louis Blues oli Läntisen konferenssin kärkipelin herra ja kukisti Edmonton Oilersin. Valtteri Filppulan maali oli laiha lohtu, kun New York Rangers höyhensi Detroit Red Wingsin.

Edmonton Oilers - St. Louis Blues 2-5
Puolustaja Alex Pietrangelo johti Bluesin peliä kolmella tehopisteellä sen jälkeen, kun Blues kuittasi Oilersin Connor McDavidin johtomaalin. McDavid rokotti Leon Draisaitlin syötöstä ylivoimalla jo pelin kolmannella minuutilla. Pietrangelo pohjusti hetken päästä Jaden Schwartzin (1+1) tasoituksen.
Ennen toisen erän puoliväliä Pietrangelo viimeisteli 2-1 johtomaalin, ja Robert Thomas tuplasi johdon. Draisaitl ja McDavid pohjustivat Zack Kassianin 2-3 kavennuksen kolmannen erän puolivälissä, mutta Tyler Bozak ja Ivan Barbashev lapioivat loppulukemat Bluesin kannalta edullisemmiksi. Pietrangelo nappasi kolmannen pisteensä Barbashevin alivoimamaaliin.
Mikko Koskinen oli huilivuorossa, ja Mike Smith torjui Oilersin maalilla. Smithille kertyi 20 torjuntaa. Bluesin Jake Allen torjui 32 laukausta. Markus Granlund ei ollut Oilersin kokoonpanossa.

EDM-STL: Thomas tukevoittaa johtoasemaa

New York Rangers - Detroit Red Wings 5-1
Rangers otti kolmannen voiton neljästä viime ottelustaan ja aiheutti Red Wingsille neljännen peräkkäisen tappion. Red Wings on hävinnyt yhdeksän kymmenestä viime ottelustaan. Tony DeAngelo viimeisteli johtomaalin Rangersille toisen erän alussa. Chris Kreider ja Ryan Strome kasvattivat johtoa vielä ennen erän puoliväliä.
Valtteri Filppula teki Red Wingsin kavennuksen ajassa 29.41, mutta ottelun toinen puolisko ei tuonut käännettä joukkueen peliin. Täysosuma oli kokeneelle hyökkääjälle kauden toinen.
Kolmannessa erässä Greg McKegg ja Artemi Panarin niittasivat Jimmy Howardin (26 torjuntaa) taakse vielä yhdet maalit. Henrik Lundqvistille kertyi Rangersin maalilla 35 torjuntaa. Rangersin tehomiehet olivat Panarin (1+1), Strome (1+1), DeAngelo (1+1) ja Pavel Buchnevich (0+2). Suomalaistulokas Kaapo Kakko pelasi 19.32 ja laukoi kerran kohti vastustajan maalia. Kakolle ei kertynyt tehopisteitä, mutta peliminuutit olivat nuorukaisen kauden korkeimmat.

NYR-DET: Kreiderin laukaus ohittaa Howardin

Omin sanoin:
Rangers teki viidestä maalistaan kaksi ylivoimalla ja yhden alivoimalla. Rangers kesti molemmat kaksi alivoimaansa.
- Alivoimien tappaminen ja ylivoimapeli tekevät eron joukkueiden välille useina iltoina. Me tiedämme sen. Sen vuoksi me jatkamme niiden työstämistä harjoituksissa ja puhumme niistä ennen pelejä. Se on iso osa pelien voittamista ja on kiva, että otamme homman haltuun kuten tässä ottelussa, Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist kommentoi.
Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill harmitteli ensimmäistä takaiskua.
- Meidän täytyy saada erikoistilannepelaamisemme esiin. Mielestäni ensimmäinen alivoimamme oli erinomainen, kunnes he tekivät maalin viisi sekuntia ennen ylivoimansa loppumista. Se murskasi meidät. Myös viimeinen alivoimamme oli hyvä ja meidän täytyy löytyy keinot jatkaa siitä, Blashill paalutti.
Myös Bluesin ja Oilersin kärkiottelu ratkesi erikoistilanteilla.
- He saivat kaksi maalia ylivoimalla, ja se oli paha homma meille. Sitten näytti siltä, että nousemme mukaan peliin, mutta vastustaja vain kiristi jälleen otettaan, Oilersin Ryan Nugent-Hopkins sanoi seuran Twitterissä.