Laine

Patrik Laine jatkoi hurjaa maalitehtailuaan ja iski kolme tehopistettä, kun Winnipeg Jets haki vierasvoiton Carolina Hurricanesista. Aleksander Barkov puolestaan taituroi kaksi tehopistettä, kun Florida Panthers kaatoi kotonaan Philadelphia Flyersin. Vegas Golden Knights vältti neljännen peräkkäisen tappion ja kukisti New Jersey Devilsin vieraskaukalossa.

Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 2-3
Patrik Laineen terävän maalivainun sai tällä kertaa kokea Hurricanes, joka joutui poistumaan kotikaukalostaan tappio niskassaan. Laine iski kahteen ensimmäiseen erään kaksi maalia ja oli päätöserässä toisena syöttäjänä Paul Stastnyn viimeistellessä Jetsin kolmannen maalin.
Laine tekee kovaa nousua liigan maalipörssissä. Suomalaislaiturin maalisaldo on tätä nykyä 35, millä irtoaa tilaston jaettu kolmas tila.
Hurricanesin puolelta maalin makuun pääsi myös Teuvo Teräväinen, jonka lavasta lähti kotijoukkueen avausosuma. Esityön maaliin tekivät Sebastian Aho sekä puolustaja Justin Faulk. Maaliin johtanut syöttö oli Ahon NHL-uran 100. tehopiste.

Florida Panthers - Philadelphia Flyers 4-1
Hurjassa vireessä oleva Panthers otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun kotikaukalossa jalkoihin jäi Flyers. Panthersin ykköshyökkääjä Aleksander Barkov avasi kamppailun maalihanat ylivoimalla. Suomalaistähti painoi oikealta laidalta karkuun ja veivasi kiekon näyttävästi ohi Petr Mrazekin.
Toisessa erässä Barkov tarjoili Jevgeni Dadonoville (2+0) illan toisen osuman terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Panthersin maalilla torjunut Roberto Luongo venyi kiekkojen tielle 39 kertaa.
Floridalaisjoukkue nousi voittonsa myötä Itäisessä konferenssissa hätyyttelemään villi kortti -pudotuspelipaikkoja.

Colorado Avalanche - Nashville Predators 3-4 ja.
Avalanche oli vielä päätöserän lopulla lähellä maukasta kotivoittoa, kun Mikko Rantanen vei joukkueensa ylivoimalla 3-2 johtoon. Mutta puolustaja Ryan Ellis tasoitti pelin vain reilu minuutti ennen loppusummeria ja pakotti kamppailun jatkoajalle. Ratkaisijaksi nousi Predatorsin ruotsalaislaituri Filip Forsberg.
Vieraiden maalilla pelanneelle Pekka Rinteelle kertyi torjuntoja 22. Miikka Salomäki sai jääaikaa reilut kahdeksan minuuttia.

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 6-3
Ducks oli terävänä kotikaukalossaan ja murjoi Blackhawksin jo käytännössä kahdessa ensimmäisessä erässä. Tomas Jurco sekä Nick Schmaltz (2+0) toivat osumillaan vierasjoukkueen kahden maalin päähän, mutta sen lähemmäksi rahkeet eivät riittäneet. Corey Perry (2+0) ja Jakob Silfverberg (2+0) olivat kamppailussa isäntien tehokkaimmat.
Ducks ohitti voitollaan Los Angeles Kingsin ja siirtyi Pacific-divisioonassa kolmanneksi.
New Jersey Devils - Vegas Golden Knights 2-3
Taylor Hallin (1+1) huiman pisteputken jatkuminen sekä suomalaispuolustaja Sami Vatasen osuma eivät lopulta auttaneet Devilsiä voittoon asti.
Ottelun kaikki maalit syntyivät toisessa erässä. Vieraiden maaleista vastasivat David Perron (1+1), Deryk Engelland sekä uransa ensimmäisen osuman ritaripaidassa viimeistellyt Tomas Tatar. Erik Haula pelasi reilut 14 minuuttia ja laukoi kolme kertaa Devilsin maalia kohti.

Minnesota Wild - Detroit Red Wings 4-1
Kotikaukalossaan hurjia otteita viime aikoina esittänyt Wild ei pettänyt yleisöään tälläkään kertaa, vaikka vieraat menivätkin Justin Abdelkaderin maalilla johtoon avauserässä.
Wild lisäsi hönkää kahdessa seuraavassa erässä, eikä voittajasta enää sen jälkeen jäänyt epäselvyyttä. Kotijoukkueen tehokkain oli kaksi osumaa viimeistellyt Jason Zucker, joista ensimmäiseen syötön tarjoili Mikael Granlund. Myös kapteeni Mikko Koivu sai tililleen syöttöpisteen. Wildin hyökkääjä Nino Niederreiter merkkautti uransa 100. syöttöpisteen ja samalla 200. tehopisteen.
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 2-4
Vieraiden venäläishyökkääjä Artemi Panarin toimi kapellimestarina, kun Blue Jackets marssi vahvalla esityksellä Sharksin yli. Panarin teki joukkueensa kolmannen osuman sekä paketoi ottelun päätöserässä iskemällä kiekon Sharksin tyhjään nuottaan.
Kotijoukkueen Joonas Donskoi onnistui yllättämään vieraiden maalilla pelanneen Sergei Bobrovskin toisessa erässä. Myös Evander Kane osui ensimmäistä kertaa uuden työnantajansa alaisuudessa.

Kaksi osumaa viimeistellyt Patrik Laine oli tyytyväinen voitosta, mutta haluaa joukkueensa tekevän vielä joitain asioita paremmin.
- Yritän vain tehdä kovasti töitä jokaisessa vaihdossa. Asiat ovat menossa oikeaan suuntaan sekä minun että joukkueen kannalta, mutta töitä on vielä paljon edessä ja asioita voi tehdä vielä paremmin. Mutta mielestäni olemme kokonaisuutena hyvässä nosteessa, Laine analysoi ottelun jälkeen.
Panthersin päävalmentaja Bob Boughner oli erityisen tyytyväinen ottelun alkuun ja kiitteli maalivahti Luongon panosta.
- Pidin todella paljon siitä, kuinka pelasimme kamppailun alussa. Se onkin viime aikoina ollut menestysreseptimme. Toisessa erässä tempo hieman hiipui, jolloin vastustaja oli parempi. Onneksi Luongo oli tiukilla hetkillä joukkueemme tukiranka, Boughner kertasi.