mcd

Connor McDavid laukoi kaikki Edmonton Oilersin maalit Calgary Flamesia vastaan pelatussa ottelussa, jonka Oilers voitti 3-0. Hattutempun teki myös Philadelphia Flyersin Wayne Simmonds, joka teki maaleistaan kaksi päätöserässä.

Edmonton Oilers - Calgary Flames 3-0
Viime kaudella pistepörssin voittanut Edmonton Oilersin Connor McDavid jatkoi siitä, mihin keväällä jäi. Hän teki joukkueensa kaikki maalit ja nosti itsensä avauskierroksen jälkeen tutulle paikalle NHL:n pistepörssin kärkeen. McDavid avasi maalinteon avauserän puolivälissä, tuplasi johdon vähän ennen päätöserän puoliväliä ja viimeisteli loppulukemat minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Oilersin maalivahti Cam Talbot oli myös tärkeässä roolissa, sillä hän torjui ottelussa 26 kertaa ja piti maalinsa puhtaana.

San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 3-5
Flyersin ratkaisijaksi nousi hyökkääjä Wayne Simmonds, joka teki toisen erän lopussa 3-2-johtomaalin ja vei päätöserän puolivälissä joukkueensa uudestaan johtoon. Hän huipensi iltansa iskemällä loppulukemat varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Flyersin suomalaisista Valtteri Filppula pelasi 15.04 ja jäi pisteittä. Jori Lehterä ei ollut kokoonpanossa. Sharksin Joonas Donskoi pelasi 12.38, mutta hänkään ei saanut vielä avattua pistetiliään.

Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 4-5 ja.
Blues-puolustaja Alex Pietrangelo oli Penguinsille vaikea pideltävä. Hän teki toisen erän loppupuolella St. Louisin 3-2-johtomaalin ja iski ratkaisuosuman jatkoajalla. Penguins nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin, kun Sidney Crosby ja Conor Sheary pääsivät maalien makuun. Runkosarjan avausottelussa kuparisensa saivat rikki Penguins-pelaajista myös Justin Schultz ja Olli Määttä, joka laukoi napakalla viivakudilla 2-2-tasoituksen toisessa erässä. Ennen ottelun alkamista Penguinsin kotihallin kattoon nostettiin kauden 2016-17 Stanley Cup -voitosta muistuttava mestaruusviiri.

Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 2-7
Maple Leafsin Patrick Marleau laukoi viidesti kohti Jetsin maalia ja teki kaksi täysosumaa ensimmäisessä runkosarjaottelussa uudessa seurassaan. Marleau teki maalinsa toisen erän puolivälissä ja päätöserän alussa. Joukkueen tehomiehiin lukeutuivat myös James van Riemsdyk ja Auston Matthews, jotka kumpikin merkkauttivat pisteet 1+2=3. Isossa roolissa oli myös maalivahti Frederik Andersen, jolle kertyi 35 torjuntaa. Avauserässä Andersen venyi kiekon tielle 17 kertaa. Hän joutui antautumaan ensimmäisen kerran vasta kolmannessa erässä, kun Jetsin Mark Scheifele kavensi 1-6:een. Patrik Laine nappasi Scheifelen maaliin syöttöpisteen. Myös Maple Leafsin Leo Komarov saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen.

Omin sanoin:
Toronto Maple Leafsin Patrick Marleau oli mielissään voitosta, kahdesta maalistaan ja joukkueensa ilmeestä.
- Nuoret pelaajamme ovat todella nälkäisiä, eivätkä pelkästään peleissä vaan jokaisessa harjoituksessakin. Teimme hyvin hommia ja pelasimme hyvän ottelun. Pari takaiskumaalia muistuttavat siitä, että töitä pitää vielä paiskia, Marleau kertoi Maple Leafsin Twitter-tilillä julkaistulla videolla.
Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan ruoti joukkueensa suoritusta seuran verkkosivuilla.
- Pelasimme kovaa, mutta emme kovin fiksusti. Annoimme varsinaisella peliajalla kolme maalia neljästä helpohkosti, ja tätä asiaa meidän täytyy parantaa, Sullivan viittasi joukkueensa vastustajalle antamaan liikaan tilaan.