wheeler 1029

Winnipeg Jets tarjosi kunnon selkäsaunan Pittsburgh Penguinsille. Laitahyökkääjä Blake Wheeler aloitti pingviinien höyhentämisen iskemällä heti avauserässä kolme maalia hallitsevan mestarin verkkoon. Kyseessä oli Jetsin seurahistorian nopein hattutemppu. Winnipegin suomalaishyökkääjä Joel Armia sai tililleen maalin ja syöttöpisteen.

Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 7-1
Jets höykytti vieraskiertueella olevaa ja maalinteko-ongelmista kärsinyttä Penguinsia. Blake Wheeler teki avauserässä hattutempun, ja Andrew Cropp sekä Joel Armia säestivät häntä maaleillaan. Penguinsin Jevgeni Malkin kavensi toisen erän lopussa, mutta viiden maalin takaa-ajomatka oli liikaa kirittäväksi.
Päätöserässä Mark Scheifele (1+2) ja Brendan Lemieux tekivät vielä yhdet maalit Jetsille. Lemieux'lle maali oli NHL-uran ensimmäinen. Brendan on takavuosien huippukiekkoilija Claude Lemieux'n poika. Jetsin tehomies Wheeler (3+1) nappasi syöttöpisteen Scheifelen maaliin, ja Armia alusti Lemieux'n maalin.
Jetsin Patrik Laine laukoi ottelussa kerran kohti Penguinsin maalia, mutta ei päässyt tehopisteille. Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määtän plus-miinuslukemaksi jäi -1.

Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 3-4 vl.
Ducks päätti vieraskiertueensa voittoisissa merkeissä ja otti kiertueensa neljästä ottelusta kuusi pistettä. Ottelun ratkaisi lopulta Corey Perry, joka oli voittolaukauskilpailun ainoa onnistuja. Varsinaisella peliajalla Ducks johti 2-0, mutta Hurricanes nousi tasoihin ja ohi. Ducksin Jakob Silfverberg tasoitti 3-3:een vajaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa ja venytti ottelun jatkoajalle.
Hurricanesin Teuvo Teräväinen toipuikin ylävartalovammastaan odotettua nopeammin ja päätti ottelupäivän aamujäiden jälkeen palata tositoimiin. Teräväinen ja joukkuetoveri Sebastian Aho nappasivat ottelusta yhdet syöttöpisteet mieheen. Carolinan kolmas suomalainen Janne Kuokkanen pääsi pelaamaan kahden viikon tauon jälkeen, mutta plus-miinuslukemaksi jäi -3. Päävalmentaja Bill Peters sanoi ennen ottelua, että Kuokkaselle täytyy saada peliaikaa säännöllisemmin.
Ducksin voitossa oli negatiivinen sävy, koska joukkue menetti Ryan Getzlafin jälleen sairastuvalle. Getzlaf sai kiekon kasvoihinsa.

Calgary Flames - Washington Capitals 2-1
Flames jätti Aleksandr Ovetshkinin ja muut Capitalsin isoimmat tähdet pisteittä pääkaupunkilaisten vieraskiertueen viimeisessä ottelussa. Micheal Ferland teki Flamesille johtomaalin toisessa erässä, mutta Capitalsin Jakub Vrana tasoitti päätöserän alussa. Erän puolivälissä Sean Monahan viimeisteli Flamesille 2-1-osuman, joka jäi lopulta voittomaaliksi. Johnny Gaudreau syötti Calgaryn molemmat maalit. Vahvassa vireessä oli myös Flamesin maalivahti Mike Smith, joka torjui 30 kertaa.

Winnipeg Jetsin Blake Wheeleristä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt hattutempun avauserässä Jetsin ja sen edeltäjän Atlanta Thrashersin historiassa. Maalit syntyivät reilun neljän minuutin sisällä, joten hattutemppu oli myös seurahistorian nopein.
- Tuntui todella hyvälle saada voitto. Teimme maaleja, mutta viime kädessä kannamme huolta siitä, pelaammeko oikealla tavalla. Tavoitteemme on pelata nopeasti ja luoda maalintekopaikkoja, Wheeler sanoi NHL.comin Scott Billeckille.
Anaheim Ducksin Ryan Getzlaf jätti pelin kesken saatuaan kiekon kasvoihinsa. Oli parempi, ettei sentteri jatkanut pelaamista loukkaantuneena.
- Meistä tuntui siltä, että on parasta antaa oman lääkärimme tutkia vammat, Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle tuumi NHL.comin Kurt Dusterbergille.
Anaheim Ducksin Jakob Silfverberg oli mielissään kauden avausmaalistaan.
- Maalinteko on ollut minulle vaikeaa alkukaudella. Nyt vain suljin silmäni ja lauoin sinnepäin. Se ei ollut paras laukaukseni, mutta maalivahti Scott Darling oli vähän puolustajan takana, joten hänen oli vaikea nähdä kiekkoa, Silfverberg kertoi NHL.comin Kurt Dusterbergille.