Saros Primary

Valmistautumiset lähenevät loppuaan, ja vauhti kiihtyy runkosarjan lähestyessä. Perjantain viiden ottelun NHL-yössä nähtiin mestareiden välinen vääntö, yksi nollapeli ja useampikin suomalaisonnistuja. Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen nappasi syöttöpisteen, samoin Nashville Predatorsin voittoon torjunut Juuse Saros, Detroit Red Wingsin Oliwer Kaski ja Toronto Maple Leafsin Tarmo Kivihalme.

St. Louis Blues - Washington Capitals 4-3
Kahden viimeisimmän Stanley Cup -voittajan mittelö oli yltyä maalijuhlaksi, sillä toisen erän alkuhetkiin mennessä mätettiin peräti viisi osumaa.
Capitals kävi jopa kahden maalin johdossa, mutta Jaden Schwartzin johtama tehohetki toi Bluesin tasoihin kolmella maalilla alle seitsemän peliminuutin sisällä. Schwartz iski maaleista ensimmäisen itse ja syötti kaksi seuraavaa. Toisen erän jälkipuoliskolla Tyler Bozakin ylivoimamaali vei Bluesin 4-2 -johtoon, ja Schwartz kirjautti jo neljännen pisteensä. Capitals nousi vielä maalin päähän, mutta ei kuitenkaan tasoihin. Ville Husso torjui St. Louisin maalilla 24 kertaa. Niko Mikkola pelasi Bluesin puolustuksessa 13.06 minuuttia.

STL-WSH: Bozak viimeistelee syöttökuvion

Carolina Hurricanes - Nashville Predators 1-2 ja.
Predators pystyi nousemaan viime hetkillä voittajaksi vähämaalisessa väännössä. Teuvo Teräväinen alusti toisen erän alussa Carolinan 1-0 -maalin, jonka iski Jordan Staal. Tämän jälkeen kotijoukkue sai useita ylivoimatilaisuuksia, jotka jäivät hyödyntämättä.
Predators rikkoi kuparisen omalta osaltaan vasta kolmannessa erässä, kun Anthony Richard teki tasoituksen. Ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, jossa Ryan Johansen nousi Nashvillen sankariksi. Predators-maalilla 30 kertaa torjunut Juuse Saros kirjautti Johansenin maaliin syöttöpisteen. Predators-hyökkääjä Eeli Tolvanen pelasi 11.17 minuuttia.
Nashville on ollut vahva harjoitusotteluissa, sillä joukkue on pelannut kuusi ottelua ja voittanut niistä viisi.

NJD-CBJ: Taylor Hall iskee Devilsin johtoon

Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 0-2
Cory Schneider sai nautiskella nollapelistä, kun Devils kaatoi sinitakit vieraskentällä. Hän torjui 32 kertaa matkalla voittoon joukkueen viimeisessä harjoitusottelussa.
Taylor Hall teki avausmaalin ensimmäisen erän alkuminuuteilla. Kolmannessa erässä hän toimi syöttäjänä Travis Zajacin maaliin, joka syntyi ylivoimalla ja jäi ottelun viimeiseksi.
Joonas Korpisalolle kertyi Blue Jacketsin maalilla 25 torjuntaa. Markus Nutivaara pelasi 15.30 minuuttia Blue Jacketsin puolustuksessa.
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 3-4 vl.
Detroitissa maalailtiin vuorotteluperiaatteella matkalla voittolaukauskilpailuun. Red Wings johti ottelua kahdesti, mutta Maple Leafs pystyi nousemaan tasatilanteeseen molemmilla kerroilla. Kolmanteen erään lähdettiin 2-2 -lukemista, ja ajassa 51.14 Hudson Elynuik vei Maple Leafsin ensimmäistä kertaa edelle. Ylivoimamaaliin esityön teki Teemu Kivihalme.
Laukaustilastoa dominoinut Torontokaan ei kyennyt puolustamaan johtoaan, vaan Givani Smith tasoitti alle kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Oliwer Kaski antoi maaliin toisen syötön. Voittolaukauskilpailussa Jeremy Bracco ratkaisi voiton vierailijoille.

GettyImages-1177574785

Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 2-3
Kings hukkasi monta ylivoimatilannetta, mutta yksikin erikoistilannemaali riitti Vegasin kaatamiseen. Alex Iafallon ylivoimamaali ensimmäisen erän keskivaiheilla vei Kingsin 2-0 -johtoon, joka kantoi päätöserään asti.
Paul Stastny käynnisti Vegasin kirin Drew Doughtyn rangaistuksen aikana. Vain minuuttia myöhemmin verkko heilui jälleen, kun Brayden McNabb tasoitti Stastnyn ja molemmat Vegas-maalit alustaneen Max Paciorettyn syötöstä. Kings pystyi kuitenkin ryhdistäytymään, ja Kyle Clifford viimeisteli loppulukemat.
Runkosarjan alku on lähellä, joten Carolina-valmentaja Rod Brind'Amour toivoi näkevänsä jo mahdollisimman valmista pelaamista. Toisin kuitenkin kävi.
- Pari pelaajaa pelasi todella hyvin, pari oli selvästi ruosteessa. Tykkäsin lähdöstämme, aloitimme todella hienosti, ja johtavat pelaajamme olivat vahvoja. Teimme kuitenkin paljon virheitä, siinä se ruoste näkyi. Sitä sattuu, kun pelejä ei ole alla vielä paljoa, Brind'Amour päivitteli vain muutamaa yötä ennen kauden alkamista.