CAR-FLA: Hamilton yllättää Bobrovskin längistä

Carolina Hurricanesin Teuvo Teravainen ja Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen olivat lauantain kierroksen suomalainen pisterohmut. Antti Raanta urakoi yli 40 torjuntaa Arizona Coyotesin maalilla.

Carolina Hurricanes - Florida Panthers 4-2
Suomalaistähtien kohtaamisesta kehkeytyi Hurricanesin Teuvo Teräväisen näytös, kun hän rohmusi kolme syöttöpistettä. Teräväinen pohjusti avauserässä Brett Pescen 1-2 kavennuksen, toisessa erässä Dougie Hamiltonin 3-2 maalin ja kolmannen erän lopussa Andrei Svetshnikovin 4-2 maalin. Myös Sebastian Aho saalisti syöttöpisteen ottelun viimeiseen maaliin. Teräväisellä on 23 ottelusta kasassa pisteet 6+18=24. Suomalaisten pistepörssin kärkimies Panthersin Aleksander Barkov (7+22=29) jäi lauantain ottelussa tehoitta Hurricanesin Eetu Luostarisen tavoin. Molempien plus-miinuslukema oli -2. Panthersin Noel Acciari pelasi 200. NHL-ottelunsa.
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 2-3
Antti Raanta urakoi Coyotesin maalilla 43 torjuntaa ja juhli lopulta voittoa, kun Coyotes kukisti Kingsin. Coyotes roikkui pitkään johdossa ensin Phil Kesselin 1-0 ja sitten Lawson Crousen 2-1 maalilla. Christian Fischerin kolmannen erän lopussa tyhjiin tekemä maali toi hetkeksi kahden maalin johdon, mutta Kingsin Nikolai Prokhorkinin 2-3 kavennus puolitoista minuuttia ennen loppua laittoi pelin vielä jännäksi. Raanta ei kuitenkaan ollut yllätettävissä enää kolmatta kertaa.
Montreal Canadiens - New York Rangers 5-6
Artturi Lehkosen, Max Domin ja Nick Suzukin muodostama tuore ketju pisti hulinaksi, kun kolmikko värkkäsi kolme maalia heti avauserässä. Lehkonen teki vielä kolmannen erän alussa 5-3 lukemat, mutta suomalaisen illan pisteet 2+1, Domin 2+1 ja Suzukin 0+2 olivat lopulta laiha lohtu. Rangers nousi tasoihin ja ohi Artemi Panarinin (1+1), Brendan Lemieux'n (2+0) ja Jacob Trouban (1+1) täysosumilla. Rangersin Kaapo Kakko (-3) jäi pisteittä Canadiensin Jesperi Kotkaniemen (-2) tavoin. Canadiensin Joel Armia (-1) sai yhden syöttöpisteen.

Boston Bruins - Minnesota Wild 5-4 ja.
Torey Krugin jatkoaikamaali huipensi Bruinsin illan, jonka aikana joukkue nousi tasoihin ensin toisessa erässä ja vielä kahden maalin takaa tasoihin kolmannen erän lopussa. David Krejci kavensi 3-4:ään ajassa 58.05 ja tasoitti ajassa 58.53. Krejcin maalit pohjustanut Patrice Bergeron syötti jatkoajalla vielä Krugin voittomaalin. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 32 kertaa. Wildin Mikko Koivu jäi pisteittä.
Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets 4-3
Andrew Copp (1+1) viimeisteli 4-3 voittomaalin alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja päätti Blue Jacketsin kolmen peräkkäisen voiton sarjan. Patrik Laine kokeili kaksi kertaa Blue Jacketsin maalivahti Elvis Merzlikinsin kestävyyttä, mutta jäi pisteittä. Lisäksi Laine taklasi kolme kertaa. Myös Joona Luoto jäi pisteittä.
Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs 3-5
Maple Leafs jatkoi kurssinsa korjaamista ja otti toisen peräkkäisen voiton uuden päävalmentajansa Sheldon Keefen opein. Maple Leafsin puolustaja Tyson Barrie nappasi entistä seuraansa vastaan tehot 1+1. Hän pohjusti Auston Matthewsin (1+1) 2-1 maalin ja teki itse 3-1 lukemat. Maple Leafsin tehokas neljän maalin avauserä huipentui Kasperi Kapasen maaliin reilut kaksi minuuttia ennen taukoa. Joonas Donskoi syötti toisen erän puolivälissä Andre Burakovskyn 2-4 kavennuksen, mutta Valeri Nitshuskinin 3-4 maalia lähemmäs Avalanche ei päässyt.

COL-TOR: Kapanen karkaa läpi ja tekee maalin

New Jersey Devils - Detroit Red Wings 5-1
Devils aiheutti Red Wingsille viidennen peräkkäisen tappion, kun Blake Coleman johti Devilsin peliä kahdella maalilla. Myös Taylor Hall (1+1) oli pelipäällä. Sami Vatanen nappasi syöttöpisteen Kyle Palmierin 1-1 maaliin, mutta Red Wingsin Valtteri Filppula (-3) jäi pisteittä. Filppulan joukkuekaveri Anthony Mantha loukkaantui avauserässä eikä pelaa sunnuntaina Hurricanesia vastaan.
Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 6-2
Ducksin paukut riittivät nousemaan tasoihin kaksi kertaa, mutta Brayden Pointin (2+0) toisen erän puolivälin jälkeen tekemä 3-2 aloitti Lightningin lopullisen karkumatkan. Kahden tehopisteen miehinä kunnostautuivat myös Anthony Cirelli (1+1), Nikita Kucherov (1+1) ja Victor Hedman (0+2). Ondrej Palat puolestaan iski sadannen NHL-maalinsa. Andrei Vasilevskiy torjui Lightningin maalilla 36 kertaa ja siirtyi 132. voitollaan Lightningin seurahistorian voittotilaston kärkeen ohi Ben Bishopin.
Washington Capitals - Vancouver Canucks 1-2 vl.
Hyökkääjä Bo Horvat nousi Canucksin sankariksi, kun hän ratkaisi voittolaukauskilpailun seitsemännessä laukojaparissa. Hän oli voittolaukauskilpailun ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja. Varsinaisella peliajalla vain Capitalsin Jakub Vrana yllätti Canucks-maalivahti Jacob Markströmin (32 torjuntaa). Canucksin Elias Pettersson kuitenkin kuittasi Capitalsin johdon vielä toisen erän aikana.
Philadelphia Flyers - Calgary Flames 2-3 vl.
Flyersin ja Flamesin voittolaukauskilpailu ratkesi kolmannen parin avaavassa vuorossa, kun Flyersin Sean Couturier ei saanut tehtyä maalia. Flamesin Matthew Tkachukin toisessa parissa tekemä osuma riitti voittoon. Varsinaisella peliajalla Flyers johti kaksi kertaa maalilla, mutta Andrew Mangiapane ja Elias Lindholm vastasivat Flamesin tasoitusmaaleista.
Dallas Stars - Chicago Blackhawks 2-1 vl.
Varsinainen peliaika oli suomalaisten juhlaa, kun sairastuvalta palannut Roope Hintz teki Starsille johtomaalin kauden kymmenennellä täysosumallaan. Olli Maatta tasoitti avauserän lopussa kauden ensimmäisellä maalillaan, jonka jälkeen Blackhawksin Robin Lehner (40 torjuntaa) ja Starsin Anton Khudobin (38 torjuntaa) eivät olleet enää yllätettävissä pelitilanteissa. Voittolaukauskilpailussa Joe Pavelski ja Tyler Seguin viimeistelivät voittoon tarvittavat maalit Starsille. Esa Lindell (+1) ja Miro Heiskanen (-1) jäivät tällä kertaa pisteittä.

DAL-CHI: Hintz ohjaa Klingbergin laukauksen verkkoon

St. Louis Blues - Nashville Predators 2-4
Juuse Saros torjui 24 laukausta Predatorsin maalilla ja osaltaan pohjusti joukkueensa voiton. Predatorsin maalintekijöinä kunnostautuivat Filip Forsberg, Colton Sissons, Calle Jarnkrok ja Mattias Ekholm. Mikael Granlund syötti Ekholmin maalin ja Austin Watson nappasi kaksi syöttöpistettä. Predatorsin Ryan Ellis pelasi 500. ja Viktor Arvidsson 300. NHL-ottelunsa. Bluesin Alex Pietrangelon maali oli hänen sadas tehopisteensä NHL:ssä.
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 2-4
Markus Granlund teki kauden toisen maalinsa, kun hän yllätti Marc-Andre Fleuryn toisen erän puolivälin jälkeen. Kovimmat pisterohmut olivat odotetusti Leon Draisaitl ja Connor McDavid, joista Draisaitl hankki kolme syöttöpistettä ja McDavid teki kaksi maalia. Mike Smith torjui Oilersin maalilla 250. voittonsa.

VGK-EDM: Granlund nostaa paluukiekon ohi Fleuryn

San Jose Sharks - New York Islanders 2-1 ja.
Logan Couture iski tasaisen ottelun voittomaalin jatkoajalla Evander Kanen syötöstä. Varsinaisella peliajalla Marcus Sorensen vei Sharksin johtoon, mutta Islandersin Casey Citikas tasoitti vielä toisen erän aikana. Islandersin suomalaistulokas Otto Koivula laukoi kerran kohti vastustajan maalia ja pelasi 6.32. Islanders on nyt ottanut vähintään yhden pisteen 17 peräkkäisessä ottelussa.
Omin sanoin:
Hurricanesin 3-2 maalin tehnyt Dougie Hamilton kiitteli Teuvo Teräväisen esityötä.
- Luin vain tilannetta ja reagoin. Toivoin, että kiekko jotenkin löytäisi minut. Teräväisellä on todella hyvä kyky nähdä tilanne, ja hän syötti hienosti minulle, Hamilton summasi voittomaaliksi jäänyttä täysosumaa.
Avalanchen Andre Burakovsky harmitteli sitä, ettei joukkueen peli pysy kasassa koko ottelua.
- Kolmannessa erässä teimme kovasti hommia, taistelimme ja voitimme kiekkoja. Tällä tavoin meidän täytyisi aloittaa ja päättää ottelu. Meidän tulisi tehdä hommia tällä tavoin koko 60-minuuttinen. Oli harmi, ettemme saaneet yhtä maalia lopussa, Burakovsky viittasi päätöserän tasoitusmahdollisuuteen.
Coyotesin hyökkääjä Vinnie Hinostroza kehui, että joukkueen molemmat maalivahdit (Antti Raanta ja Darcy Kuemper) ovat pelanneet uskomattoman hyvin koko kauden ajan. Raanta on nyt urallaan pelannut kuusi (5-0-1) kertaa Kingsiä vastaan.
-Vastustajalla oli paljon laukauksia, mutta näin useimmat niistä. Pari kertaa torjuin vähän tuurilla, mutta onneksi meillä oli tänään onni matkassa, Raanta jutteli ottelun jälkeen.