saros 12319

Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros torjui voiton Vegas Golden Knightsia vastaan pelatusta kärkiottelusta. Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin teki maalin ja nousi venäläispelaajien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen tasapistein Sergei Fedorovin kanssa.

Vegas Golden Knights - Nashville Predators 1-2
Juuse Saros venyi kiekon tielle hurjat 47 kertaa, kun Predators kukisti Läntisen konferenssin kärkiottelussa Golden Knightsin. Max Pacioretty yllätti Saroksen avauserässä, mutta sen jälkeen suomalainen pisti luukun kiinni ja pohjusti joukkueensa toisen peräkkäisen voiton. Ryan Johansen ja Nick Bonino viimeistelivät toisessa erässä Predatorsin voittoon tarvitsemat maalit.

VGK-NSH: Saros tekee fantastisen torjunnan

Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 6-3
Nazem Kadri johdatti Maple Leafsin voittoon hattutempullaan, mutta ilta jää silti historiaan Aleksandr Ovetshkinin maalin myötä. Hän vei Capitalsin 2-1 johtoon toisen erän alussa ja nousi venäläissyntyisten NHL-pelaajien kaikkien aikojen pistepörssissä kärkeen tasoihin Sergei Fedorovin kanssa. Ovetshkin ja Fedorov ovat kasanneet kumpikin 1 179 pistettä. Capitalsille tappio oli seitsemäs peräkkäinen. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä ja plus-miinuslukemaan -2.

TOR-WSH: Kadri johdattaa Maple Leafsin voittoon

Colorado Avalanche - Minnesota Wild 2-5
Mikael Granlund nappasi kaksi syöttöpistettä ja Mikko Rantanen yhden, kun Avalanche ja Wild ottivat yhteen suomalaispelaajien huippukohtaamisessa. Minnesotan kapteeni Mikko Koivu jäi pisteittä. Wildin tehomies oli Eric Staal (2+1), joka viimeisteli joukkueensa 1-1 ja 3-2 maalit sekä syötti Charlie Coylen 4-2 osuman. Rantanen nousi takaisin toiselle sijalle NHL:n pistepörssissä, sillä hänellä on nyt piste enemmän kuin Calgary Flamesin Johnny Gaudreaulla (29+44=73) ja Edmonton Oilersin Connor McDavidilla (29+44=73). Pörssin kärjessä on Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov (22+56=78).
Montreal Canadiens - Arizona Coyotes 2-1
Canadiens jatkoi vahvaa virettään ja otti viidennen voiton kuuden viime ottelunsa aikana. Jonathan Drouin teki 1-0 maalin avauserässä, ja Mike Reilly viimeisteli loppulukemat päätöserän alussa. Lopusta piti huolen Carey Price, joka torjui Canadiensin maalilla 30 kertaa. Canadiensin Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä.

MTL-ARI: Reilly laukoo kiekon ohi Pickardin

Anaheim Ducks - St. Louis Blues 1-5
Blues haki vieraspisteet Anaheimista ja aiheutti Ducksille toisen peräkkäisen tappion. Daniel Sprong vei ankat johtoon avauserässä, mutta sen jälkeen kaukalossa juhli Blues. Vladimir Tarasenko tasoitti vielä avauserässä, ja toisessa erässä Zach Sanford sekä Oskar Sundqvist ratkaisivat pelin. Kolmannessa erässä Bluesin pelaajista maalin makuun pääsivät vielä Tyler Bozak ja Sammy Blais.
Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 2-5
Toinen erä tarjosi todellista viihdettä, kun joukkueet tekivät siinä seitsemän maalia. Yksi illan pisterohmuista oli Teuvo Teräväinen (1+2), joka alusti Hurricanesin 1-0 ja 4-2 maalit ja viimeisteli itse loppulukemat. Sebastian Aho merkkautti pisteet 0+2 ja Saku Mäenalanen 0+1. Canucksin Markus Granlund painui pakkaselle kahden pykälän verran.

VAN-CAR: Teräväinen kasvattaa Hurricanesin johtoa

Aleksandr Ovetshkin ei juuri juhlinut Fedorovin saavuttamista. Hän painotti tähdistöottelutauon merkitystä.
- Teimme kaikki liikaa virheitä. Tiedämme systeemimme, ja se toimii. Meidän täytyy vain tehdä enemmän hommia. Juuri nyt tarvitsemme tauon, ja pidämme sen. Rentoudumme ja nautimme ajasta perheidemme sekä ystäviemme kanssa. Palaamme takaisin valmiina jatkamaan, Ovetshkin kertoi.
Coyotesin Alex Galchenyuk laukoi 2-2 tasoituksen kolmannen erän lopulla, mutta Canadiensin päävalmentaja Claude Julien käytti haasto-oikeuttaan, ja tuomaristo hylkäsi maalin paitsiona.
- Maalin hylkäys oli kova paikka. Taistelimme kovasti ylivoimalla ja käytimme koko kaksi minuuttia maalin tekemiseen. Sitten se vietiin pois, toisessa erässä Coyotesin ainoan maalin tehnyt Conor Garland harmitteli kolmannen erän tilannetta.