BUF-NJD: Jokiharju tykittää yläpeltiin

NHL:ssä pelattiin maanantaina viiden ottelun kierros. Illan ainoasta suomalaismaalista vastasi Buffalo Sabresin puolustaja Henri Jokiharju, joka iski kauden kolmannen osumansa. Yhteensä neljä suomalaista pääsi tehopisteille.

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 7-1
Sabres näytti Devilsille kaapin paikan heti kättelyssä, kun kotijoukkue iski ensimmäisessä erässä viisi maalia. Maalitalkoot aloitti Jack Eichel, jonka osuman alusti Rasmus Ristolainen. Devils ei päässyt peliin mukaan edes toisessa erässä, sillä Sabresin Victor Olofsson teki 6-0 maalin jo toisen 20-minuuttisen alussa. Tämän jälkeen Sami Vatanen syötti Nico Hischierin tekemän kavennusmaalin, mutta enempään vieraat eivät pystyneet. Henri Jokiharju iski lopulta ylivoimalla illan viimeisen osuman ja kauden kolmannen maalinsa ottelun puolivälin paikkeilla. Samalla päättyi hänen yhdeksän ottelun mittainen pisteetön putkensa.
Sabresin tehomiehet olivat Eichel (1+2), Johan Larsson (0+3), Conor Sheary (2+0), Jeff Skinner (1+1) ja Olofsson (1+1). Myös maalivahti Linus Ullmark loisti 44 torjunnallaan.

BUF-NJD: Buffalo tekee viisi maalia avauserässä

New York Rangers - Vegas Golden Knights 1-4
Vegas onnistui ottamaan kolmannen peräkkäisen voittonsa hyvävireisen Rangersin kustannuksella. Avaintekijäksi nousi Alex Tuch, joka teki kaksi maalia ensimmäisessä erässä ja vei vieraat tauolle 2-0 johdossa. Reilly Smith ja Max Pacioretty iskivät Vegasin neljän maalin karkumatkalle jo ennen ottelun puoltaväliä, ja se katkaisi isäntien selkärangan. Rangersin ainokaisen teki Brendan Lemieux.
Rangersin Kaapo Kakko pelasi reilut 17 minuuttia ja jäi pisteittä. Henrik Lundqvist pelasi Rangersin maalilla 874. runkosarjaottelunsa ja ohitti Chicago Blackhawksin Tony Espositon NHL:n kautta aikojen yhdessä seurassa pelattujen ottelujen listalla. Lundqvist on nyt toisella sijalla Martin Brodeurin jälkeen, joka pelasi Devilsissä 1 259 ottelua.

DET-NYI: Beauvillier iskee rystyltä läpiajossa

Detroit Red Wings - New York Islanders 1-4
Detroitin surkea putki ei mennyt vieläkään poikki, kun Islanders oli vahvempi maalein 4-1. Anders Lee (1+1) ja Anthony Beauvillier veivät vieraat ensimmäiselle tauolle 2-0 johdossa, mutta Detroitin Dylan Larkin onnistui tekemään elintärkeän kavennuksen puolivälin paikkeilla. Kotijoukkueen maalihanat tyrehtyivät kuitenkin siihen, ja Jordan Eberle varmisti voiton saaristolaisille tekemällä kaksi maalia. Eberle ei ollut tehnyt tällä kaudella 14 ottelussa ensimmäistäkään osumaansa. Leo Komarov nappasi syöttöpisteen Eberlen jälkimmäiseen maaliin. Leen ja Eberlen lisäksi Islandersin voiton avainmiehiin kuuluivat puolustaja Ryan Pulock (0+3) ja maalivahti Sergei Varlamov (30/31 torjuntaa). Otto Koivula jäi ilman tehopisteitä.
Islanders on napannut 18 voittoa kauden 25 ensimmäisestä ottelusta, mikä sivuaa joukkueen ennätystä kaudelta 1978-79. Red Wings puolestaan on pelannut kymmenen ottelua ilman voittoa, pisimmän jakson sitten helmi-maaliskuun vuonna 2018.

CHI-STL: Nollapelin napannut Allen torjuu 38 kertaa

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 0-4
Läntisen konferenssin kärkijoukkue Blues ei antanut armoa Blackhawksille. Nuottipaidat iskivät kaksi maalia avauserässä ja toiset kaksi päätöserässä. Loput hoiti NHL:ssä 20. nollapelinsä torjunut Jake Allen, joka pysäytti kiekon 38 kertaa. Voittomaalista vastasi Mackenzie MacEachern, joka osui ottelun kolmannella peliminuutilla. Jaden Schwartz oli illan tehomies iskiessään yhden maalin ja yhden syöttöpisteen.
Blackhawksin maalissa pelasi Corey Crawford, ja luukkuvahtina toimi Kevin Lankinen, joka nostettiin AHL:stä ylös Robin Lehnerin loukkaantumisen takia. Patrick Kane oli otteluun saakka pitänyt hallussaan liigan tämän kauden pisintä pisteputkea (15 ottelua), mutta se jämähti nyt tukkoon.

ANA-LAK: Prohorkin taituroi kiekon maaliin

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4-2
Ducks onnistui palaamaan voittojen tielle kahden tappion jälkeen. Kalifornian paikallisottelun ratkaisumaalin kiskoi Carter Rowney (1+1) toisessa erässä. Kingsin Nikolai Prohorkin teki 3-2 kavennuksen Rowneyn maalin jälkeen, mutta vieraiden takaa-ajo ei tuottanut tulosta päätöserässä. Derek Grant laittoi lopulta kiekon tyhjään rysään lopussa ja ratkaisi pelin. Grant teki myös ottelun avausmaalin. Ducksin tehokkain oli puolustaja Hampus Lindholm tehoillaan 0+3. Kotijoukkueen maalissa pelasi vahvasti Ryan Miller, joka pysäytti kiekon 34 kertaa.
Detroit on nyt hävinnyt kymmenen ottelua putkeen ja jäänyt kahdeksan kertaa peräkkäin ilman sarjapisteitä. Joukkue on koko sarjan jumbona ja viimeisenä niin tehdyissä kuin päästetyissä maaleissa. Surkeavireisen lauman päävalmentaja Jeff Blashill on kuitenkin luottavainen tulevan suhteen.
- Tänään pelasimme todella hyvin, teimme paljon hyviä asioita. Teimme myös virheitä, mutta kaikki tekevät niitä. Minun täytyy nähdä asiat niin kuin ne ovat ja kertoa niistä joukkueelle. Mielestäni olemme kertoneet hyvin, mitä teemme hyvin ja mitä huonosti. Jatkamme työtä ja parannamme niitä asioita, joita täytyy parantaa, Blashill sanoi optimistisena.
Myös Devilsillä on vaikeaa. Joukkue on sarjan toiseksi viimeisenä ja paininut etenkin tehottomuuden kanssa. Devils on päästänyt viimeiseen kahteen otteluun yksitoista maalia ja tehnyt vain yhden. Se on Detroitin jälkeen NHL:n toiseksi tehottomin joukkue.
- Minulta loppuu sanottava, kun pelaamme tällä tavalla. Tämä on vaikeaa, tämä on hankala asia purtavaksi. Olemme parempia kuin tulokset kertovat, Devils-tähti Taylor Hall harmitteli.