lehkonen

Kuuden harjoitusottelun kierroksella koti- ja vierasvoitot jaettiin tasaväkisesti. Montrealissa nähtiin maalijuhlat, Edmontonissa taas murskajaiset.

Montreal Canadiens - Florida Panthers 5-4 vl.
Montrealilla oli suuria vaikeuksia pitää johtoa Floridaa vastaan pelatussa tasaväkisessä väännössä. Canadiens kävi edellä kahdesti, mutta joutui silti hakemaan voiton vasta voittolaukauskilpailusta.
Kotijoukkueen 1-0 johto suli ensimmäisen ja toisen erän taitteessa, kun Panthers teki kolme maalia peräkkäin. Tämän jälkeen Montreal terästäytyi ja iski itse kolmesti. Artturi Lehkonen oli hyvällä pelipäällä ja teki esityön kahteen Brendan Gallagherin viimeistelemään osumaan. Tämäkään johto ei kuitenkaan riittänyt, vaan Brett Connollyn ylivoimamaali saatteli joukkueet ylitöihin.
Voittolaukauskilpailussa Panthers onnistui vain kerran, joten Canadiens pääsi lähettämään kannattajansa kotiin tyytyväisinä. Tulos oli todennäköisesti oikeudenmukainen, sillä laukaustilaston Montreal voitti suvereeniin tyyliin lukemin 46-17.

MTL-FLA: Gallagher lataa terävän laukauksen

Philadelphia Flyers - Boston Bruins 1-3
Bruins marssi tasaisella tahdilla kohti voittoa Philadelphiasta. Danton Heinenin ja Matt Niskasen maalien myötä ensimmäinen erä päättyi tasatilanteessa, mutta toisen erän alussa slovakialaishyökkääjä Peter Cehlarik siirsi Bostonin uudelleen johtoon, jota Flyers ei enää tavoittanut. Ratkaisevan osuman iski kolmannessa erässä Connor Clifton heti jäähyaitiosta vapautumisensa jälkeen.

PHI-BOS: Halak pyörähtää ja pelastaa viime hetkellä

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 4-1
Yliopistovuosiensa jälkeen pelipaikkaa NHL:stä metsästävä Kasper Björkqvist antoi Penguinsille lupaavia näyttöjä syöttäessään kaksi maalia. Suomalaisen tehohetki ajoittui kolmannen erän alkuun, jolloin hän teki esityön 18-vuotiaan Nathan Legaren kahteen osumaan 23 sekunnin sisällä. Kolmanteen erään tultaessa Pittsburghin sankari oli ollut Jake Guentzel, joka ensin syötti Alex Galchenyukin 1-0 maalin ja teki sitten itse 2-1 osuman Sonny Milanon tasoituksen jälkeen. Legaren ja Björkqvistin yhteispeli kuitenkin karisti sinitakit isäntien kintereiltä ja varmisti kotivoiton.
Veini Vehviläinen pelasi Columbuksen maalilla puolet ottelusta ja torjui 17 laukauksesta 14.

PIT-CBJ: Guentzel petaa ja Galchenyuk pyssyttää

Colorado Avalanche - Dallas Stars 1-2
Coloradon torstai-ilta päättyi pettymykseen, kun se menetti voiton johdettuaan ottelua yli 51 minuutin ajan. Pierre-Edouard Bellemaren kolmannen peliminuutin osuman jälkeen molemmat maalivahdit pitivät luukut visusti kiinni kolmanteen erään asti. Scottie Upshall vastasi Starsin tasoitusmaalista päätöserän alkuhetkillä, ja lopulta Dallas oli tyly vieras, kun Michael Mersch niittasi voittomaalin vielä ennen varsinaisen peliajan loppua.
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 1-6
Oilers sai kovaa kyytiä kotiyleisönsä edessä Rogers Placessa. Ensimmäisen erän lopulla oltiin 1-1 tilanteessa, mutta Jay Beaglen iskemän johtomaalin jälkeen verkkoa heilutteli vain Vancouver. Mikko Koskisesta ei ollut pysäyttämään Canucksin ylivoimapeliä, joka jauhoi toisessa erässä tehokkaasti. Ensin osui Sven Bärtschi, sitten heti perään Koskisen omaa rangaistusta seuranneessa erikoistilanteessa Lukas Jasek. Neljän osuman ja 19 torjunnan jälkeen Koskinen väistyi kolmanteen erään, mutta myös Shane Starrett joutui antautumaan vierailijoiden edessä. Bo Horvat ja Adam Gaudette viimeistelivät selkäsaunan.
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 2-3 ja.
Kings oli jo marssimassa kohti varmaotteista kotivoittoa, mutta Vegas heräsi peliin viime hetkillä. Dustin Brown osui toisessa erässä ylivoimalla ja Blake Lizotte tasaviisikoin kolmannessa, mutta johto ei pitänytkään loppuun asti. Ritareiden kiri alkoi alle kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun Curtis McKenzie iski kavennuksen. Maali sai Kingsin kädet tärisemään, ja Mark Stone pääsi tekemään tasoitusmaalin 54 sekuntia myöhemmin. Jatkoaika huipensi Vegasin nousun, sillä heti toisella minuutilla Jonathan Marchessault masensi läsnäolijat Staples Centerissä ja käynnisti vieraiden juhlat.

LAK-VGK: Marchessault iskee ratkaisun jatkoajalla

Aivan ensimmäiset harjoitusottelut ovat jo takana, ja se alkaa jo näkyä. Tämän huomioi myös Panthersin päävalmentaja Joel Quenneville, joka meinasi jo puuskuttaa itsekin haastatteluissa yhdeksän maalin ottelun jälkeen.
- Tämä oli toistaiseksi nopein näkemämme ottelu. Montrealilla on todella paljon luisteluvoimaa, ja he saivat muutamaan otteeseen meidät jumiin puolustusalueellemme. Kamppailimme päätöserässä kovaa ja saimme otteluun hyvän lähdön. Emme pystyneet olemaan kiekossa toivottuun tapaan, mutta muutamat pelaajat onnistuivat hyvin. Vauhti kiihtyy silmin nähden leirityksen edetessä, ja siihen vaatimustasoon pitää pystyä vastaamaan, Quenneville sanoi.
Pittsburgh-luotsi Mike Sullivan taas kehui nuorta lahjakkuuttaan. Legaren kaksi maalia olivat Penguinsin voiton ykköstarina.
- Hän pelasi loistavasti. Hänen laukaustaitonsa on ollut koko ajan nähtävissä ja erottunut selvästi kaikkien silmissä. Hän osaa viimeistellä ja ampuu mieluusti. Tämä ottelu oli siitä erinomainen esimerkki. Tähän asti hänen leirinsä on mennyt mahtavasti, Sullivan arvioi.