kakko 2

Kaapo Kakko oli keskiviikon harjoitusotteluiden seuratuimpia pelaajia, ja nuori suomalaishyökkääjä keräsikin kehut pelattuaan ensi kertaa New York Rangersin kotihallissa Madison Square Gardenissa. Muista suomalaisista vahvoja otteita esittivät New Jersey Devilsin Sami Vatanen, Winnipeg Jetsin Sami Niku ja San Jose Sharksin Tony Sund.

New York Rangers - New Jersey Devils 3-4
Kakko pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa Rangers-paidassa keskiviikkona ja onnistui saman tien avaamaan pistetilinsä. Hän oli aiemmin pelannut Rangersissa nuorten pelaajien leirillä. Suomalaistulokas sai syöttöpisteen Artemi Panarinin tekemään ylivoimamaaliin toisessa erässä. Lähes 21 minuuttia pelannut Kakko jäi plus-miinustilastossa pakkaselle, sillä Rangersin ykköskenttä oli jäällä, kun Devilsin Nico Hischier ohjasi puolustaja Sami Vatasen laukauksen sisään heti ensimmäisessä vaihdossa. Vatanen saalisti ottelussa myös toisen syöttöpisteen. Kahden tehopisteen iltaa vietti myös Devils-puolustaja Will Butcher, joka teki Vatasen tavoin tehot 0+2.
Rangers sai ottelussa huonoja uutisia, kun kesän tähtihankinta Panarin joutui jättämään leikin kesken toisessa erässä loukkaantumisen takia. Kyseessä oli kuitenkin vain varotoimenpide.

NYR-NJD: Panarin osuu ylivoimalla, Kakko syöttää

Washington Capitals - St. Louis Blues 3-2
Capitals teki upean nousun hallitsevaa mestaria vastaan pelatussa ottelussa. Pääkaupunkilaiset kirivät viime hetkillä tasoihin ja ohi. Nicklas Bäckström oli illan pääarkkitehti, kun sentteri alusti ensiksi Richard Panikin tasoitusosuman vain minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Hetkeä myöhemmin ruotsalainen laittoi kiekon itse maaliin. Pelikellossa oli jäljellä vain seitsemän sekuntia, joten Capitals poistui jäältä voittajana. Bäckströmin ohella kotijoukkueesta nousivat esiin Aleksandr Ovetshkin (0+2) ja Radko Gudas (1+1).

WSH-STL: Bäckström iskee ratkaisun viime hetkellä

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 2-0
Hurricanes onnistui nollaamaan Lightningin kotijäällään. Kotijoukkueen maalissa pelasivat puoliksi Petr Mrazek (kuusi torjuntaa) ja Alex Nedeljkovic (12 torjuntaa). Hurricanesin maaleista vastasivat Steven Lorentz ja Clark Bishop.
Jäällä nähtiin neljä suomalaista, sillä Carolinan kokoonpanossa pelasivat Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Erik Haula sekä Lightningin riveissä Otto Somppi. Vakavasta polvivammasta toipunut Haula joutui jättämään ottelun kesken varotoimenpiteenä. Pieni kolhu ei liittynyt kuitenkaan miehen aiempaan polvivammaan.
Montreal Canadiens - Florida Panthers 4-3
Panthers-kapteeni Aleksander Barkov oli vahvasti esillä Montrealissa, mutta se ei riittänyt tuomaan joukkueelle voittoa. Barkov alusti ottelussa kaksi osumaa, kun hän merkkautti syöttöpisteet Jonathan Huberdeaun ja Mike Hoffmanin maaleihin. Canadiens käänsi ottelun itselleen viimeisellä kympillä Riley Barberin ja Alex Belzilen maaleilla.
Montrealin riveissä pelasivat Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia ja Otto Leskinen.

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 4-3
Senators onnistui viemään kanadalaisten kohtaamisen oltuaan vahvassa vedossa kahdessa ensimmäisessä erässä. Brady Tkachuk vei kotijoukkueen jo 4-1 johtoon toisen erän lopulla. Maple Leafsin peliä johti Auston Matthews, joka takoi kiekon kaksi kertaa Ottawan maaliin.
Toronton paidassa pelasivat Kalle Kossila ja paluun Pohjois-Amerikkaan tehnyt Teemu Kivihalme.

OTT-TOR: Matthews löytää tilaa ylänurkasta

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 4-1
Wildin maalissa pelannut Kaapo Kähkönen sai heikon alun otteluun, kun Andrew Copp ja Blake Wheeler ohittivat suomalaisen jo ensimmäisen kahden minuutin aikana. Sen jälkeen Kähkönen oli kuitenkin hyvässä vireessä eikä päästänyt enää yhtään kiekkoa selkänsä taakse. Kähkönen pelasi ottelussa kaksi erää, minkä jälkeen hän teki tilaa Mat Robsonille.
Jetsin tehomiehiä olivat tehot 1+1 tehneet Wheeler ja Copp sekä puolustaja Sami Niku, joka sai syöttöpisteet joukkueen kahteen ensimmäiseen maaliin. Winnipegin kokoonpanossa pelasivat myös Kristian Vesalainen ja Ville Heinola.
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 2-1
Blackhawks onnistui nappaamaan voiton Brandon Hagelin ja Duncan Keithin toisen erän osumien turvin. Voiton takuumiehiin lukeutui myös maalivahti Corey Crawford, joka pelasi koko ottelun ja tilastoi 23 torjuntaa.
Blackhawksin riveissä jäällä nähtiin Aleksi Saarela ja Olli Määttä.
Calgary Flames - San Jose Sharks 6-4
Flames onnistui viemään maalintekokilpailun kotijäällään Johnny Gaudreaun, Dillon Duben ja Alan Quinen johdolla. Koko kolmikko latoi tehot 1+1 mieheen. Sharksin riveistä esiin nousi etenkin Manuel Wiederer, joka osui kahdesti.
Sharksin suomalaistulokas Tony Sund debytoi vahvasti ja merkkautti ottelussa kaksi syöttöpistettä.
Kaapo Kakko keräsi kehuja ensimmäisessä harjoitusottelussaan.
- Kaapo pelaa vahvaa peliä 18-vuotiaaksi. Hän haluaa kiekkoa, ja se on hankala saada häneltä pois. Sitä on kiva katsoa, kommentoi Rangers-tähti Chris Kreider.
Toinen Rangersin avainpelaaja, Mika Zibanejad, oli mielissään joukkueen tulokkaiden otteista.
- He eivät näyttäneet hermostuneilta, mikä on hyvä asia. Minä ainakin olin hermostunut ensimmäisessä harjoitusottelussani. Minusta he käsittelivät paineet hyvin, Zibanejad viittasi Kakkoon ja Vitali Kravtsoviin.
Kakkokin oli tyytyväinen omiin otteisiinsa.
- Tämä oli hyvä alku, sillä sain monta hyvää paikkaa. Fiilis oli hyvä, täällä (Madison Square Gardenissa) on niin hyvät fanit, Kakko kehui.