bruins_031718a

Boston Bruins kukisti Itäisen konferenssin kärkiottelussa Tampa Bay Lightningin, kun 23 kertaa kiekon eteen venynyt Tuukka Rask piti maalinsa puhtaana. Bruins nousi kahden pisteen päähän Lightningista. Lännessä Minnesota Wild ja San Jose Sharks tiukensivat otettaan pudotuspelipaikoista.

Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 0-3
Tuukka Rask torjui idän kärkiottelussa 23 kertaa ja pelasi kauden kolmannen nollapelinsä. Bruins nousi voitollaan kahden pisteen päähän Lightningista, joten bostonilaiset tekivät "neljän pisteen" ottelussa juuri sen, mitä pitikin. Joukkueen tehomies oli kolme syöttöpistettä rohmunnut Torey Krug, joka sivusi samalla oman NHL-uransa yhden kauden piste-ennätystä (13+38=51). Maalintekijät olivat David Pastrnak, David Backes ja Riley Nash (1+1). Bruinsin tahti on ollut viime aikoina kova, sillä joukkue on voittanut kymmenestä viime ottelustaan kahdeksan.

Arizona Coyotes - Minnesota Wild 1-3
Wild ratkaisi pelin päätöserässä Marcus Folignon sekä Eric Staalin osumilla ja vahvisti Central-divisioonan kolmatta sijaansa, joka on nyt hallussa viiden pisteen erolla Avalancheen. Wildin maalivahti Devan Dubnyk tarvitsi 30 torjuntaa NHL-uransa 200. voittoon. Antti Raanta torjui Coyotesin maalilla niin ikään 30 kertaa. Wildin Mikko Koivu ja Mikael Granlund jäivät pisteittä, ja kummankin plus-miinuslukema oli -1.
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 3-5
Canucks katkaisi 222 minuuttia ja 57 sekuntia kestäneen maalittoman putkensa, kun Nikolai Goldobin viimeisteli 1-0-osuman avauserässä. Johtoasema vaihtui kuitenkin kuudenteen peräkkäiseen tappioon, kun Sharks porhalsi ohi Logan Couturen (1+1) ja Timo Meierin (2+0) vauhdittamana. Sharks vahvisti otettaan pudotuspelipaikasta. Joonas Donskoi ei ollut Sharksin eikä Jussi Jokinen Canucksin kokoonpanossa.

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 2-4
Valtteri Filppula nousi Flyersin ratkaisijaksi, kun hän laukoi 3-2-johtomaalin päätöserän loppupuolella. Michael Raffl viimeisteli loppulukemat pari minuuttia ennen peliajan päättymistä. Voitto auttoi Flyersia pitämään kiinni Metropolitan-divisioonan kolmannesta sijasta sekä kuromaan Capitalsin etumatkaa kuuteen ja Penguinsin neljään pisteeseen. Hurricanesin asema pudotuspeliviivan alla tukaloitui entisestään. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen nappasivat kumpikin yhden syöttöpisteen. Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa.

Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators 2-1
Blue Jacketsin Markus Nutivaara laukoi NHL-uransa ensimmäisen voittomaalin, kun hän iski sinitakit 2-1-johtoon toisessa erässä. Blue Jackets pysyi voittonsa myötä kiinni idän pudotuspelipaikassa ja venytti voittoputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi.
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 4-0
Maple Leafs otti neljännen peräkkäisen voittonsa puhtaalla pelillä ja piti kiinni idän kolmannesta sijastaan. Curtis McElhinney torjui Maple Leafsin maalilla 33 kertaa, ja maalintekijöinä kunnostautuivat William Nylander, Kasperi Kapanen, Nazem Kadri sekä Andreas Johnsson. Canadiensin Artturi Lehkonen laukoi seitsemän kertaa kohti McElhinneyn vartioimaa maalia, mutta ei onnistunut maalinteossa. Loukkaantunut Leo Komarov ei ollut Maple Leafsin kokoonpanossa.

Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks 5-3
Sam Reinhart (1+2), Nicholas Baptiste (2+0) ja Ryan O'Reilly (1+1) häärivät tehomiehinä, kun Sabres kukisti Blackhawksin. Suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen saalisti syöttöpisteen Benoit Pouliotin 1-0-maaliin. Baptiste iski 3-3-tasoituksen ja 4-3-johtomaalin kolmannessa erässä.
Florida Panthers - Edmonton Oilers 2-4
Panthers koki ikävän tappion ja menetti asemiaan taistelussa idän pudotuspelipaikoista. Ero viimeiseen villi kortti -paikkaan kasvoi viiteen pisteeseen. Kissapedot johtivat 2-1 kolmanteen erään lähdettäessä, mutta Oilers käänsi pelin Connor McDavidin (1+2) johdolla. Oilersin suomalaishyökkääjät Iiro Pakarinen ja Jesse Puljujärvi sekä Panthersin Aleksander Barkov jäivät pisteittä. Barkovin plus-miinuslukema oli murheellinen -3.

Los Angeles Kings - New Jersey Devils 0-3
Devils otti maukkaan voiton maalivahti Keith Kinkaidin johdolla. Hän torjui 38 kertaa ja jätti Kingsin maaleitta. Devilsin maalintekijöinä kunnostautuivat Michael Grabner, Nico Hischier ja Miles Wood. Suomalaispuolustaja Sami Vatanen jäi pisteittä. Devils on kiinni pudotuspelipaikassa viiden pisteen erolla ennen Panthersia.
St. Louis Blues - New York Rangers 4-3 ja.
Blues otti lopulta arvokkaat pisteet taisteluun pudotuspelipaikoista. Alex Pietrangelo tasoitti 3-3:een kolmannen erän alkupuolella, ja Brayden Schenn iski voittomaalin jatkoajalla. Blues on kolmen pisteen päässä lännen viimeisestä villi kortti -paikasta.

Wildin päävalmentaja Bruce Boudreaulle aiheutti huolta se, että pysyykö joukkueen peli kasassa peräkkäisten iltojen otteluissa.
- Kannoin siitä huolta koko päivän. Takana oli tunteikas ottelu (Golden Knightsia vastaan) edelliseltä illalta, ja seuraavana päivänä oli vastassa joukkue, jota emme olleet voittaneet tällä kaudella. Kolmannessa erässä teimme todella hyvin hommia, Boudreau tuumi voiton jälkeen.
Valtteri Filppula teki maalin ensimmäistä kertaa 26 otteluun.
- Olemme pelanneet hyvin ja luoneet paikkoja. Jokainen peli on ollut tiukka. Tämänpäiväisen pitäisi antaa meille paljon itseluottamusta. Nousimme hienosti mukaan ja otimme tärkeät kaksi pistettä, voittomaalin viimeistellyt Filppula sanoi.