CAR-EDM: Aho ohittaa Smithin läpiajosta

NHL:ssä pelattiin sunnuntaina yhdeksän ottelun kierros. Carolina Hurricanesin Sebastian Aho vietti NHL-uransa 300. runkosarjaottelussa kolmen tehopisteen iltaa. Pekka Rinne palasi vahvasti maalille, kun Nashville Predators kaatoi St. Louis Bluesin. Dallas Starsin Miro Heiskanen ja Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen mässäilivät myös tehopisteillä.

Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 3-4 ja.
Sebastian Ahon ja Hurricanesin juhlailta jäi ilman kruunua, kun Oilers vei voiton jatkoajalla. Vieraiden ykköstykkinä hääri jälleen Leon Draisaitl, joka iski ottelussa tehot 1+2. Aho pelasi myös mainion ottelun, sillä hän iski ottelussa kaksi täysosumaa ja alusti myös joukkueensa avausmaalin. Teuvo Teräväinen nappasi syöttöpisteen Ahon toiseen maaliin. Carolinan kolmas suomalainen Erik Haula jäi ottelussa kiikaritehoille.

CAR-EDM: Aho viimeistelee Svetshnikovin syötöstä

Nashville Predators - St. Louis Blues 2-1
Predators nappasi playoff-paikan kannalta todella arvokkaan voiton, kun se kaatoi Bluesin toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Nashvillen sankariksi nousi maalivahti Pekka Rinne, joka venyi kiekon tielle 38 kertaa ja toimi isäntien voiton takuumiehenä. Predators nousi voitolla pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Nashvillen Mikael Granlund jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

NSH-STL: Turris laukoo Predatorsin johtoon

Ottawa Senators - Dallas Stars 4-3 ja.
Senators järjesti sunnuntain kierroksen yllätyksen kaatamalla Starsin. Ottawa johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Dallas taisteli pelin jatkoajalle. Siellä isännät olivat vahvempia Artjom Anisimovin osumalla. Starsin Miro Heiskanen oli ottelussa vahvalla pelipäällä, sillä hän keräsi tililleen kaksi syöttöpistettä. Joukkuetoverit Roope Hintz ja Esa Lindell eivät saaneet nimeään pistetilastoihin.
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5-2
Sabres voitti jo kolmannen kerran peräkkäin, kun nyt kaatui Maple Leafs. Isännät johtivat ottelua kahdella maalilla, mutta vaahteranlehdet taistelivat ottelun tasoihin kolmannen erän alussa. Buffalo iski kuitenkin kolme rysää minuutin ja 31 sekunnin aikana, ja ottelu oli sen jälkeen paketissa. Rasmus Ristolainen syötti Sabresin maaleista kaksi. Buffalon Henri Jokiharju ja Toronton Kasperi Kapanen eivät päässeet tehopisteille.

BUF-TOR: Eichel osuu ylivoimalla

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 5-1
Valtteri Filppulan maali jäi Red Wingsille laihaksi lohduksi, kun Penguins marssi selkeään voittoon. Pittsburgh löi ottelun pakettiin toisessa erässä karkaamalla 5-1 johtoon Sidney Crosbyn maalilla ja Patric Hörnqvistin kahdella osumalla. Penguinsin Juuso Riikola ei kartuttanut pistetiliään.
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 3-2
Jets otti arvokkaat pisteet kaatamalla Blackhawksin. Ottelu oli loppuun asti todella tasainen, mutta isännät pitivät pisteet Manitobassa Nathan Beaulieun kolmannen erän osumalla. Blackhawksin Olli Määttä ja Jetsin Patrik Laine merkkauttivat syöttöpisteen mieheen.

WPG-CHI: Beaulieu vie joukkueensa johtoon

New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 4-3 vl.
Devilsin vahva toinen erä siivitti joukkueen voittoon sunnuntain taistelussa. Blue Jackets karkasi ottelun avauserässä kahden maalin johtoon, mutta Devils taisteli tiensä rinnalle ja ohi. Kevin Stenlundin viimeistelemä Columbuksen tasoitusmaali venytti ottelun voittolaukauskilpailuun, jossa isännät olivat vahvempia Jesper Brattin osumalla. Markus Nutivaara syötti sinitakkien toisen osuman.
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 1-5
Ducks nappasi komean päänahan, kun joukkue kukisti Canucksin selvin lukemin. Vieraiden tehomiehenä hääri hyökkääjä Adam Henrique, joka iski kaksi täysosumaa. Canucksin ainoasta osumasta vastasi Elias Pettersson.

NYR-BOS: Coyle karkaa alivoimalla maalintekoon

New York Rangers - Boston Bruins 1-3
Bruinsin rutiini oli liikaa Rangersille. Bruins meni kahden maalin johtoon Charles McAvoyn ja Charlie Coylen maaleilla. Vaikka Mika Zibanejad iski kavennusosuman päätöserässä, Rangersin kiri jäi vajaaksi. Bruinsin Patrice Bergeron sinetöi loppulukemat tyhjään rysään. Rangersin Kaapo Kakko jäi sunnuntaina ilman tehopisteitä.
Rangersin neljän ottelun voittoputki katkesi sunnuntaina Bruinsin käsittelyssä. Newyorkilaiset pelasivat mallikkaan ottelun, mutta Itäisen konferenssin ja koko taalaliigan kärjessä keikkuvan Bruinsin kokemus ja taitotaso olivat silti liikaa nuorelle joukkueelle.
- Kyllä sen huomaa. Puolustuksessa ei ole yhtään heikkoa lenkkiä. Ykkösketju on tosi vaarallinen, ja monet muutkin joukkueen jätkät pelasivat hyvin, myönsi Rangersin Kaapo Kakko.
Predatorsin kausi on ollut jo pitkään vaakalaudalla, mutta viikonlopun kaksi voittoa Bluesista antavat varmasti uskoa joukkueen tekemiseen. Ensimmäisen voiton takuumiehenä hääri Juuse Saros, mutta sunnuntaina maalilla nähtiin tuttua Pekka Rinnettä. Kempeleen jätti pysäytti ottelussa 38 laukausta ja tylsytti Bluesin hyökkäyksen.
- Kaksi isoa voittoa putkeen yhdestä sarjan kärkijoukkueesta. Tämä oli vakuuttava esitys meiltä. Pelasimme hyvää puolustuspeliä ja saimme homman tehtyä. Nyt tunnelin päässä alkaa näkyä taas valoa, pohti Rinne.

CAR-EDM: Archibald ratkaisee voiton jatkoajalla