Lightning_RedWings

Tampa Bay Lightningin venäläishyökkääjä Nikita Kutsherov jatkoi vahvassa vireessä ja teki kaksi maalia Detroit Red Wingsin verkkoon maanantaina pelatussa Itäisen konferenssin kärkiottelussa. Voitto oli Tampalle jo kauden viides.

Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 2-3
Tampa esitti jälleen venymiskykyään, vaikka kotijoukkue Detroit säikäyttikin vieraitaan toisen erän maaleillaan. Ratkaisijaksi nousi lopulta Lightningin hyökkääjä Nikita Kutsherov, joka viimeisteli 3-2-johtomaalin päätöserän alussa. Venäläisen osuma jäi myös ottelun viimeiseksi.
Kutsherov on tehnyt maalin jokaisessa joukkueensa kauden kuudesta ensimmäisestä ottelusta. Viimeisten 30 vuoden aikana samaan ovat pystyneet vain Mario Lemieux (1992), Steve Yzerman (1988) ja Keith Tkachuk (2008).
- En ajattele maaliputkia, vaan haluan auttaa vain joukkuettani. Nyt saamamme voitot auttavat meitä loppukautta ajatellen, Kutsherov kertoi NHL.comin Dave Hoggille.
Ottelun ensimmäisen maalin teki Tampan keskushyökkääjä Tyler Johnson, joka osui alivoimalla avauserän puolivälissä. Johnson nappasi kiekon omalta alueelta ja porhalsi läpiajoon. Hän ujutti kiekon maaliin Detroitin maalivahti Jimmy Howardin (23 torjuntaa) längistä.

Reilu minuutti myöhemmin Tampa iski uudestaan, mutta tällä kertaa tehokkaan ylivoimapelinsä voimalla. Kutsherov pääsi laukomaan B-pisteen kaarelta ja kirjautti ylänurkkaosumallaan tulostaululle tilanteeksi 2-0. Esityön maaliin tekivät puolustaja Victor Hedman ja keskushyökkääjä Steven Stamkos. Detroit oli ennen maanantain ottelua päästänyt vain kaksi maalia pelatessaan alivoimaa.
- Mielestäni olimme parempi joukkue viidellä viittä vastaan, mutta he iskivät erikoistilanteista. Me emme nyt onnistuneet niissä, Red Wingsin valmentaja Jeff Blashill tuumi.
Toisessa erässä Red Wings nousi mukaan peliin. Tampan Hedman koukki läpiajoon päässyttä Detroit-laituri Justin Abdelkaderia, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Abdelkader pisti kiekon Tampan maaliin Andrei Vasilevskin (29 torjuntaa) patjojen välistä.
Kavennuksen jälkeen Detroit lisäsi kaasua, ja puolustaja Mike Green teki 2-2-tasoituksen erän loppupuolella. Greenille maali oli kauden ensimmäinen, mutta muuten hän on esiintynyt tällä kaudella todella tehokkaasti (1+8=9). Abdelkader ja laitahyökkääjä Tomas Tatar nappasivat syöttöpisteet Greenin täysosumaan.

Päätöserän alussa Kutsherov sai paikkansa ja käytti sen. Lightningin venäläistykki haistoi maalin edestä irtokiekon ja tökkäsi pelivälineen maaliin. Kutsherovin kauden seitsemänteen maaliin merkittiin syöttäjiksi Stamkos ja Vladislav Namestnikov.
- Tällä hetkellä yritämme pelata hänelle kiekkoa niin paljon kuin vain voimme. Hänellä on itseluottamus kohdallaan ja hän osaa viimeistellä erilaisilla tavoilla, Stamkos kehui Kutsherovia.
Johtomaalin jälkeen Tampa puolusti hyvin asemiaan eikä antanut enää mahdollisuuksia Detroitille, jonka kahden ottelun voittoputki katkesi. Samalla katkesi myös maalivahti Jimmy Howardin kolmen ottelun voittoputki. Howard ei ollut hävinnyt tällä kaudella vielä kertaakaan. Tampalla peräkkäisiä voittoja on jo neljä, ja joukkue on kärsinyt tällä kaudella vain yhden tappion.
Tampa Bay Lightningin maalivahti Andrei Vasilevski sai valmentaja Jon Cooperin kehut. Vasilevski on torjunut joukkueensa maalilla kauden jokaisessa ottelussa.
- Hänen merkityksensä on ollut meille valtava. Emme ole olleet erinomaisia näissä kaikissa kuudessa ottelussa, mutta Andrei on pitänyt meidät elossa huonoina hetkinä, Cooper kehui.
Detroit Red Wingsin Jimmy Howard harmitteli, kun Nikita Kutsherov pääsi jälleen yllättämään. Kutsherov tökkäsi ottelun toisen maalinsa irtokiekosta.
- Lähdin peittämään kiekkoa, mutta hän ujuttikin sen minun ohitseni. Hän näyttää onnistuvan aina meitä vastaan. Sen täytyy muuttua jatkossa, Howard pohdiskeli.